Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2012

Misool ... my next destination after Mabul

Assalamualaikum....
jawab la salamku ni.... kalau tak dapat dosa free...
kehkhehkekhkeh....

haish.... aku tak tahu sejak bila pulak aku jadi obses tentang kehidupan kat pulau...
seriusly.... bila jejak kaki kat pulau....
pasti hatiku tenang je....

Mabul InsyaAllah akan ku realisasikan tahun hadapan...
tiket dah beli.... duit start kumpul.
kalau diizinkan Allah... tahun depan... bulan Mei...
sampailah daku disana....

Misool Eco Resort...
sebelum ni de terbaca kat blog yg popular tu...
tuan tanah dia Obe... blogger Malaysia...
kalau tak kenal blog beliau... sia sia je... hehehhehhe

cun tempat ni...
nak tahu serba sedikit sila la ke blog nie -> http://blogserius.blogspot.com/2012/04/serius-cool-misool-eco-resort-indonesia.html#more
kredit to him la... sebab dia aku tahu pasal tempat nieh....


and kalau nak tahu / tengok lebih lagi sila ke sini -> http://misoolecoresort.com//the%20virtual%20tour/misool/

sangat amat cun kan... dan dekat la sikit ngan Tanah air kita nie....

kat bawah n…

Cokelat - Indulgence

Salam 1 Malaysia.....
bila sebut salam 1 Malaysia teringat dialog akhir movie Berani Punya Budak.
emang takleh blah nyer ayat. " baru 1 , 2 hari datang Malaysia sibuk salam 1 Malaysia salam 1 Malaysia, aku orang Malaysia pun tak guna salam 1 Malaysia"
hahhahaha........ tipikal Malaysian ... dalam sinis menggambarkan kita tak hargai kita sendiri.
cool..... face the fact. we are who we are. proud to be Malaysian. yess i am...

Nak cerita sikit pasal gambar diatas...
ringkasan ceritanya berbunyi lebih-lebih kurang begini:

Itu adalah hasil air tangan seorang kawan dialam nyata dan dialam maya (*maksud aku di internet)
Terima Kasih..... sedap manis berkrim...
dia pun blogger jua.. sila la melawat blog beliau di sini
* cokelat ni first time beliau buat dan terlebih manis sikit sebab :
Beliau buat time orang semua dah tido... 2 am in da morning ** so sweet kan?
thats why....
Tapi bagi ku ... biasala... kalau tak manis bukan cokelat namanya.... Thanks again.

chocolate....
Indulgence , …