Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2013

Learn

Learn atau dalam bahasa ibunda belajar' adalah satu proses yg kita lakukan sehari hari... Tiada berhenti... Yang bezanya antara perasan atau tidak.. Sejak bermulanya Ramadhan mataku tidak mampu untuk lelap selelap biasa.. Menjadikan aku banyak berfikir dimalam hari.. Merenung apa yang berlaku setiap hari... Dan setiap hari aku belajar sesuatu... Belajar tentang hidup, belajar tentang keluarga, belajar tentang dia dan belajar mengenai diri sendiri... Its beutiful.. ^_^
Berada didalam kedai penuh dengan logam berwarna perang kuning jua batu bersinar bukanlah tempat yang senang... First time... Bunyinya macam jakun kan... Tapi itulah aku... Bukan first time masuk bro... First time masuk untuk diri sendiri..
Pelan pelan mengayuh

Day 6 - Divorced with Ciggar

Salam 6 Ramadhan....



As ya'alls know... gua kan nak kasik cerai sama itu asap.
so dah 5 hari la gua cerai dengan talak berapa gua tak sure...
Alhamdulillah... gua rasa gua boleh continue ajer aktiviti gua macam biasa
dibantu dengan bulan Ramadhan nan mulia ni...
tapi malam2 sebelum tido ade jugak la kan tergila talak sekejap sekejap...
gewe (kekasih) hati gua kata ... " baik ingat kat i "
kat u memang i ingat sokmo ... jawapannya.

Jiwa kena kental babe....
so for now ape yang gua buat untuk mengentalkan lagi jiwa gua...
gua tukar rutin gua... kira advantage la kan bulan ramadhan coz memang rutin kita akan automatisnya berubah kan? kan? kan? hehehe...
and kalau boleh gua tak nak hangout ngn kawan2 gua ....
bukan menyombong... tapi itulah kekdahnya ....
for now kena meluangkan masa gua ngan awek gua terchintaa aje la...
lagi syok what .... hihihihhihi

ok gua review apa yang gua rasa so far ek...
yang paling payah nak handle time 2 hari pertama nak tinggal...
masuk hari ke …
Tahun lepas dan tahun tahun lepas serta tahun tahun tahun lepas bila puasa mesti >>>> MENGANTUK


Time to Quit

Assalamualaikum....
Berhabuk sakan nampak blog daku ni... hihihi
macam biasak la kan... usah ditanya....

oooiiii oooiiii mengkome mengkome....
Bulan Ramadhan menjelma lagi...
for us yang berugama Islam maka wajib la berpuasakan....
so selamat menunaikan ibadah puasa di bulan Ramadhan bagi mereka mereka yang puasa....
lagi sebulan raya kan... yeayyyyyy!!!!!
*riang ria macam budak-budak ribena laici gelas besar



ok... sudah larik larik dari topik.
time to quit... yeah it is...
quit from what?

ni pengakuan ikhlas gua...
gua kan sebenarnya sudah lama amat berkecimpung dalam dunia penuh asap ni...
sejak form 2 atau dengan kata lain sudah pun nak masuk 15 tahun gua berteman dengan asap.
but not so heavy... more to social smoker. cuma ade time kalau rasa kebosanan mahupun rasa rasa macam stress konon tu... gua jadi perokok full time kejap.

bukan tak pernah cuba... tapi pernah jua... cuma tak la banyak kali... ade la beberapa kali..
*nampak sangatkan kurang effort...

ok ... now gua nak cakap.…