Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2011

Pepsi Jua Coke : Kanser ... ?

Cuaca sekarang.. tak menentu.jap hujan, jap panas.
orang kata bumi dah tua. bila tua alzeimer atau pun nyanyuk menjelma.
sebab tu la.. apa apa musim pun dah tak tentu arah.
itu mukadimmah yang berapa nak jadi kan? hahahha
nak ceritanya... bila tekak dah haus... minuman yang paling best, mestila minuman yang sejuk sejuk.
kena lak bandung cincau pak kassim tepi pagar sekolah... pergh.... hilang masalah jap.
itu tekak hamba...... tekak tuan hamba semua, tuan hamba punya pasal... hehehe

nak ceritanya.... 19hb Februari 2011 ade keluar kat KOSMOyang ber'title':
kandungan coke pepsi didakwa penyebab kanser.

hah... sudah..... saper yang suka sangat minum minuman tersebut.... jeng jeng jeng........
de orang kata:

'Peladang Tuo, ada jumpa kenyataan daripada seorang prof sebuah universiti di Barat lupa dah apa kenamanya..Dikatakan minuman itu telah digunakan untuk mencuci tar jalanraya. Peladang jumpa semasa membuat kajian tentang pemasaran syarikat coca cola' sebagai tugasan oleh…

Percayalah.....

Harini..... kerja ku kat office agak sibuk sebab hari ni ada seminar yang perlu ku uruskan.Untuk makluman ya all, ku ni memang jururawat.dulu dulu kerja kat wad, jaga orang sakit.tapi sekarang ku ditugaskan kat bahagian education tuk para jururawat. seminar, ceramah dan forum tuh sekarang dah jadi makanan harian aku.bila diingat ingat balik... dulu lagik best kerja.bleh kenal pakcik makcik serta anak anak dara mereka yang cun... ;)

Tapi bukan itu yang nak ku ceritakan.yang ku nak ceritanya...
macam biasa, harini pagi pagi buta .. sebelum mula kerja.. ku akan godek godek blog ku dan rakan rakan blog yang ku follow.takder ape yang menarik pun pagi tadi....

bila bukak time petang menjelma.....
terkejut monkey ku..... bila....................
header ku jadik pilihan Bro BA hari nieh...... WOW......................
ku rasa cam duk mimpi di siang hari.
bagai artis yang terima anugerah hasil penat lelah mencurah kreativiti dan bakat di dunia glamour...
hahaha..... gelak jap. gumbira woo....

Saya Seorang Blogger Yang Aktif

Jom join segmen bro Ben kita yang ku salute heh.... tuk pengetahuan ya all.... ni la first segmen yang ku join semenjak ku jadik blogger separuh masa ni.heheheh almaklumla... blogger baru.....
SAYA SEORANG BLOGGER YANG AKTIF... memang aktif pun.....  tapi kadang kadang bila bz amat... seminggu tak update tapi time sawan datang..... berentri entri........ takder la sangat... paling banyak pun 2 entri sehari. hehehe.... apa apa pun...................

jom join... klik sini jerk....... untuk maklumat lanjut.
Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Walimatul Urus

UUUiiiii........ jangan silap paham. ini bukannyer jemputan atau hebahan daku nak kahwin.jangan la tersilap paham... 

Semalam.... sedang duk termenung mengenangkan nasib diri dan merancang masa depan...
ku godek godek la laman sesawang yang boleh mengubat hati lara.tuk cheer up dan menambah semangat diri yang tak berapa nak kental.
terjumpa la satu artikel yang ditulis oleh sorang ustaz yang amatla ku hormati.
lepas bes baca.... ku terpikir pikir.ada betulnya apa yang ditulis.
citernyer pasal orang kita sekarang.Hang Tuah kata... 'takkan Melayu hilang didunia'
tapi nampak gayanya..... secara perlahan lahan.tanpa kita sedari.itu berlaku.


Walimatul urus <- cam kurang betul ejaan ku ni.

tak kesahlah.... asal korunk paham sudoohh....
em... dunia kita laa ni, moden dan canggih babe. so jemputan ke majlis orang kahwin pun turut terkena tempias kemodenan tu heh.
korunk mesti la pernah di tag kat facebook.jemputan ke majlis perkahwinan dari kawan kawan fb anda.itu dah jadik trend sku…

Ride To Kelantan v.2

Laa ni... tak kira masa,tak kira hari kecuali tengah tengah malam buta jer jalan lengang.kalau tak jam tart nenas memang sentiasa menemani jalan raya di Kota Bharu ni.Orang kata orang kelantan ni ramai miskin.Tapi kereta berlambak atas jalan.Memang propa kenyataan tu.tak tahu camner diorang ukur...tapi bukan itu yang ku nak ceritaiinn harini.
jadi,... kaum lelaki bujang, mahupun berkeluarga sekarang ni ramai yang memilih motorsikal tuk ke tempat kerja.Jimat masa dan jimat duit tuk minyak yang memang mahal sekarang ni.tambahan pula Mesir ngah krisis.Tak terkejut la kalau harga minyak akan naik lagi dalam masa terdekat.
begitu jua dengan aku.ku pakai Yamaha 135LC.kapcai paling power takat hari ni.
LC kelantan Crew.nama komuniti motorsikal tuk pemilik motor Y135LC sahaja di kelantan, antara komuniti motor berjaya di Kelate ni.Ku pun join juga.
KAMI BUKAN REMPIT, KAMI RIDER... apa bezanya? carik sendiri.hehhehe

lckelantancrew.com

yang nak citer nyer.... 3-5hb Februari 2011, LCKC ni telah …

DODGE Tomahawk v10

Bilo tengok rupa bendalah ni.... wow BIG WOOOW...
Gagah perkasa.....
motor ni hanya boleh dikategorikan sebagai 'concept vehicle' sahaja.kenapa? sat gi tahu.....
Syarikat yang bertanggungjawab melahirkan jentera ni ialah DODGE.
jentera ni mula dipertontonkan pada khalayak ramai pada tahun 2003 kat North American international Auto Show yang berlangsung kat Detroit, Michigan.
Rupanya memang la sangat futuristic dan unik.kalau den pakai, for sure orang pandang tak lepas.pada moto la,.. bukan pada den.hehehe
Yang lagi tak tahan jentera ni diberi nadi dari Dodge Viper yang mampu melepaskan kuasa yang amat liar dan ganas.500hp (373kW) atau 5600rpm 8.3 L V10 SRT10.bapak ganas...
top speed anggaran 480km/j.torque 525lb.laju babe......transmission manual 2 gear shj.
bila dah laju ni, sistembrake pun kena power.
brake bahagian hadapan menggunakan disc 16piston dan belakang disc 8 piston.
Tang tayar pun pelik.Jentera ni ala ala kereta pasai beroda 4.2 depan dan 2 belakang.
panjang kese…

Penat+Penat+Penat

Simalam aa,... ala belangsung mesualat agung persatuan ****** caw. ******* tahun lepas,... ku jua dah jadik AJK.Tapi AJK kecil sahaja.2 tahun lalu.. ku jadik AJK. sudah 3 tahun tanpa henti ku pergi join mesyuarat agung kat merata alam.nak kata aktif pun tak la sangat.suka join benda gitu sebab sambil gi meeting, bolehla jalan2.sambil nyelam minum air...


semalam abis meeting tu.Big Boss kata, kemas dewan esok ajer.sebagai kuli bawahan.ku turuti aje. bila datang hari ni.bising...... bunyi bunyian menyatakan dewan tak berkemas. aku bingung...... ke sape bingung? ntah....... aku buat dunno... karang ku layan, bertambah parah. makhluk yang komplen pot pot petpet pet pui tu bahasa manis amat.telan jerk la.dah kita salah. yang tak tahan, ada pulak makhluk satu geng yang guna dewan tu sama sama semalam, boleh tanya soklan berbunyi " sapa guna dewan ni semalam? kenapa tak berkemas? dan bla bla bla bla.... " padahal dia pun turut serta acara semalam.siap diberi kepercayaan tuk jadik AJK baru…