Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2012

Sambung lagi .....

Assalamualaikum...
Salam...8 Syawal 1433 hijra..
iye la kan... hari kelapan da kita beraya kan...
yang dipantai timur... most of us udah pun masuk opis , buat kerje macam biasa..
yang duk di pantai barat... harini... sempat lagi ke rumah rumah yang agak agak terbuka ziarah menziarahi..
esok la kome kerja yer....
aku yang tinggal area kampung ni.. biasanya raya hanya dirasai seminggu raya aje... lepas anak anak muda perantauan pulang ke lubuk rezeki masing masing di bandar bandar gah mata memandang .... maka sunyi kembali lew kampung.
dengan kata lain... suda seminggu la kita makan tak berenti...
macam - macam benda masuk.. start dengan ketupat, rendang, kuzi, roti jala, satey,  nasi hujan panas, hujan ribut, mee kari, laksa, laksam ... kek itu ini, kueh itu jua ini...
haish... banyak la...
bunyik macam... kesiannya kat perut...
sebulan kau rehat, sekali kerja overtime der... kaw kaw punya...
dari turun naik rumah orang.... lalu bertukar menjadi keluar masuk tandas cangkung mahupun dud…

Hari Mulia Hari Kemenangan ... tapi...

Assalamualaikum wbt...

udah musim dia... maka entri pun pasal dia lah...
Hari Raya Aidilfitri menjelma lagi...
Selamat Hari Raya ku ucapkan pada teman teman yang sudi menjenguk, menegur, membaca, melawat dan sebagainya di blog ku yang tak seberapa ini...
Ampun dan Maaf ku pohon andai ade entriku yang sebelum ini, mengusik,menyakiti,menyentuh,me me me yang lain kat anda semua...
segala yang baik itu datang dari dia... yang buruk itu kekhilafanku insan yang serba kekurangan...

Syukur alhamdulillah... Ramadhan kali ni...
sempat ku lalui... tak secemerlang mana pun tapi ok la dari tahun suda.....
it's is the best one ever ... i didn't know why.. but it is...

tika saatku menaip entri ni.. aku baru saja pulang dari outing horey horey lepak ngn geng KuraKuraBintik ... yang ni geng jaman sekolah till now... we are unite and still jadi kawan akrab..
thanks bro bro sekalian.... tak sebut la nama diorang ek.. bukan anda kenal pun.. but they are the best...
kawan dikala duka, kawan dikala…

Trip Soping 3 Stooges

Assalamualaikum....
Salam 25 Ramadhan.... ohoh... dah 25 hari dah ... so.. bermakna tinggal lagi 5 hari... gumbira ade, sedih pun ade....
Entri aku yang sebelum ni kan.... de kusisipkan pasal jangan nak cuba cuba culik aku gi KL nk nak lak time rezeki mencurah dari Kerajaan buat warga staf gomen sekalian Malaysia yang tercinta...
shuhhsss... jangan bising2... tak tahan godaan.. maka terpergi jua...





Last year nyer soping raya trip ke Utara Malaysia yakni Penang the Pearl Island
tahun ni kembali ke KL.... kunun je soping trip... tapi mau jenjalan aje...
aku ni kaki takleh diajak untuk round round .... ngikut ajew...

Trip jejantan aje... mulanya berdua tapi last minit jadik 3



nak citer detail karunk mau menguap panjang... bukan best sangat pun...

Berbuka puasa kat Ikea... 

yang penting aku dapat makan benda alah ni sebagai juadah berbuka.... puas hati...
* elokla kan.. diet bagai nak rak.. pastu hentam benda alah ni... stay gemuk la engkau nampak gayanyer...

Sakit ati aku nengok entri ni…
Bernas | Hari Raya 2012 The Journey

Mengalir air mata der nengok iklan raya Bernas nieh... Thanks ..... ia memberi seribu pengertian ...... Kredit kepada mereka yang terlibat.... 
Salam Aidilfitri ... :)
Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Hari ni Hari Ape?

Assalamualaikum....

Ape punya soklan da.. harini tentu tentulah hari khamis .... ape lagi nak tahu... tarikh ? tengok kalendar la bro... hanphone paling chikai pun ade tau...

Masalahnya... bro bro sekalian... bukan itu nak ku highlight...
TO GOMEN nye ORANG ... termasuklah chepi .... SELAMAT HARI"*BONUS"*

Tq.. kepada siapa yang ngundi kerajaan sekarang .... :p

hah... dah nak start bincang bab politik.... oh No No No...
meleset... thedak sama sekali.....

Ape nak buat ek? simpan? tapi macam banyak benda duk lalu lintas , siaran langsung, siaran tertunda duk main main larik larik anak kt dalam kepala.... haduih haduih....

Haruskah aku buat begini untuk menyimpan?


memang selamat la jawabnya.....

Tapi seb baek la... angin aku ni agak kasar... mungkin sebab aku ni badan agak kasar...
maka benda yang aku nak... biasa cam payah nak dapat kat negeri tercintaku ini...........

kalu mau jugak... maka terpaksalah aku travel ke:


wah..... blink blink mata ..... lali aku tengok... sangat com…

Qiam Bersama Sultan Muhammad V ( Qiam With Me 1433H )

Assalamualaikum....wbt.
Allahuakhbar....
Allahuakhbar....
Allahuakhbar....

Sesungguhnya aku bangga dilahirkan sebagai anak Kelantan ...


Program 'QIAM WITH ME' Tahun 1433H/2012M pada 20 Ramadhan 1433H bersamaan 09 Ogos 2012M (Khamis malam Jumaat) Jam 9.30 malam hingga 6.30 pagi bertempat di Dewan Jubli Perak, Istana Negeri, Kubang Kerian, Kota Bharu, Kelantan.
Jom lah kita .... ramai - ramai bersama Sultan kesayangan kita...

Allahuakhbar....

Tentatif lengkap boleh la usha kat SINI <-- klik aje


Dia memberi hanya apa yang diperlukan

After TwO MontH PLUS 3 Tips

Amaran: Entri ini untuk insan yang ingin kurangkan ... kalau nak tambah jangan baca....

Assalamualaikum.... and good morning / afternoon / evening ... *bergantung time bile tuan hamba baca entri hamba ni (",)
( Salam wajib dijawab bagi yang muslim shj.)
ehehhehe.... ok
Salam Ramadhan buat Muslimin dan Muslimat.....
Apa yang lepas dua bulan .............?
bukan berkaitan dengan umur kandunganataupun seangkatan dengannya....
for those who following my blog ... * macam ramai aje....
hahahha... tutup mata tutup telinga... anggap ramai... baru hati senang... ;p

ok... back on track....
hamba kan on a mission ... mission mengecilkan badan hamba yang gedabak rabak ni....
so after 2 bulan ++ ni.... tambah campur tolak bahagi jangan darab ... + - 16kg already suda berjaya dibuang.... bunyi macam banyak kan... tapi kalau tengok daku... perubahannya perlu banyak lagi... baru secoet aje tu..... Insyaallah.. amin.

dalam perjalanan hamba meneruskan hidup dengan misi tersebut...
ada la sedikit i…