Skip to main content

Hari Mulia Hari Kemenangan ... tapi...


Assalamualaikum wbt...

udah musim dia... maka entri pun pasal dia lah...
Hari Raya Aidilfitri menjelma lagi...
Selamat Hari Raya ku ucapkan pada teman teman yang sudi menjenguk, menegur, membaca, melawat dan sebagainya di blog ku yang tak seberapa ini...
Ampun dan Maaf ku pohon andai ade entriku yang sebelum ini, mengusik,menyakiti,menyentuh,me me me yang lain kat anda semua...
segala yang baik itu datang dari dia... yang buruk itu kekhilafanku insan yang serba kekurangan...

Syukur alhamdulillah... Ramadhan kali ni...
sempat ku lalui... tak secemerlang mana pun tapi ok la dari tahun suda.....
it's is the best one ever ... i didn't know why.. but it is...

tika saatku menaip entri ni.. aku baru saja pulang dari outing horey horey lepak ngn geng KuraKuraBintik ... yang ni geng jaman sekolah till now... we are unite and still jadi kawan akrab..
thanks bro bro sekalian.... tak sebut la nama diorang ek.. bukan anda kenal pun.. but they are the best...
kawan dikala duka, kawan dikala suka, kawan dikala manapun...

ok... nak citer kat sini... on the way ku pulang ke teratak ma and abahku ni...
aku lalu lew ikut satu jalan tew.. malas nak sebut jalan mana...
kiri kanan penuh muda mudi benti ngan kereta memasing dan turun untuk main mercun...
dan kununnya berbalas serangan la antara puak kiri dan kanan jalan...
bunyi cam seronok kan? seronok ke?
sangat bahaya... bahaya kat diorang yang tak ada tamadun...
dan bahaya jua kat pengguna jalan raya....

Pak polisi.... tolongla kasik mereka ni blah dan buat kerja berfaedah...

adesslaa... i'm piss off man... stupid.... really stupid...

aku hanya mampu doa agar mereka ni diberi hidayah.....
kan bagus kalau duit yang anda beli mercun dan bakar serta bahayakan org dan dirikau tu di berikan sedekah kepada mereka yang memerlukan...
tak pun bagi derma untuk buat lebuhraya rakyat kat Kelantan ni...
a ah.. dapat pahala seumur hidup selagi ade manusia yang guna jalan lebuhraya tu...
haa... siapa siapa yang baik hati dan ade duit lebih dan ade kesedaran tu.. kalau nak menderma boleh la tekan kat sini yer....
atau bank in aje kat sini

Sumbangan Derma Wakaf Lebuhraya Rakyat Kota Bharu - Kuala Krai boleh disalurkan ke:

No Akaun : 0303 6010 0030 31
Bank : Bank Islam (BIMB)
Nama : Rowstead Systems SDN BHD yang akan dikenali sebagai Baldah Toyyibah(Prasarana) Kelantan SDN BHD, anak syarikat milik penuh PMBK.

sumber dari : http://www.husammusa.com/v10/

semoga derma anda... diberi ganjaran olehNya... amin....

* boleh la aku poe KL acap kali setahun... hehehe

Sekali lagi... ku ucapkan selamat hari raya... maaf zahir dan batin....



Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Comments

Salam Lebaran. Alhamdulillah Abe sempat singgah & akan menjadi Sahabat Setia Blog ni, InsyaAllah... Abe singgah dari Blog Abe: www.queachmad.com

Abe masih baru lagi dalam Dunia Maya ni, harap jasabaik untuk support Abe, bantu Abe. Kalau tak keberatan, mohon pautkan Blog Abe di sini supaya dapat Abe sama2 berjuang MENCARI KEBENARAN KE JALAN ALLAH... Terima Kasih, Jasamu Dikenang... Jika ada rezeki Abe dipautkan ke Bloglist, harap dapat maklumkan pada Abe tentangnya, InsyaAllah...
che'pi said…
Salam bro... TQ.... really aprreciate it... ambo follow demo selalu... :)
Tinta Lana said…
Assalammualaikum.

Chepi, hambo tak sempat nak ucap raya awal ritu..

Jadi, Salam Aidilfitri..hang tulis pa kat komen entry raya ritu? namo takdo dalam list? jgn risau..kita tetap geng..eceh..kemain guna geng >_<

Ok, ayat last ni, hambo mintak maaf zahir dan zahir semata,keh3. Kalau ada yg serba tak kena dalam menulis kat alam blog ni ya :)

eiiiii benci gile manusia yg suke mbaling mercun,kot tkene kat kite bkn die nak tggung.manusia takde akal ni.pffftttt.btw slmat ari raye ;D
che'pi said…
hehehe .. cik sarah tolong bebel utk sy ek.. heheh... Selamat Hari raya....

Popular posts from this blog

Walimatul Urus

UUUiiiii........ jangan silap paham. ini bukannyer jemputan atau hebahan daku nak kahwin.jangan la tersilap paham... 

Semalam.... sedang duk termenung mengenangkan nasib diri dan merancang masa depan...
ku godek godek la laman sesawang yang boleh mengubat hati lara.tuk cheer up dan menambah semangat diri yang tak berapa nak kental.
terjumpa la satu artikel yang ditulis oleh sorang ustaz yang amatla ku hormati.
lepas bes baca.... ku terpikir pikir.ada betulnya apa yang ditulis.
citernyer pasal orang kita sekarang.Hang Tuah kata... 'takkan Melayu hilang didunia'
tapi nampak gayanya..... secara perlahan lahan.tanpa kita sedari.itu berlaku.


Walimatul urus <- cam kurang betul ejaan ku ni.

tak kesahlah.... asal korunk paham sudoohh....
em... dunia kita laa ni, moden dan canggih babe. so jemputan ke majlis orang kahwin pun turut terkena tempias kemodenan tu heh.
korunk mesti la pernah di tag kat facebook.jemputan ke majlis perkahwinan dari kawan kawan fb anda.itu dah jadik trend sku…

Toyota Vios TRD 2013

This Car Make Me Horny
Vios TRD Baharu From the outside and inside perfect Price RM93,200.00 suitable for small size family www.toyota.com.my/vios/‎ for more information 
* i really want this car but its still not suitable with my pocket yet >.<

Skim Baru Jururawat U29 ( SBPA )

SBPA.... Skim Baru Perkhidmatan Awam topik yang agak hangat dibicarakan di jabatan jabatan kerajaan... macam macam pendapat,macam macam pandangan. ade yang negatif ada juga yang positif. Bila dah dapat borang opsyen tu nanti... bacalah dan fahamilah sendiri. Pendapat saya sendiri. SBPA memang skim yang boleh dikatakan baik. biasalah... tiada apa pun disunia ini yang perfect pasti ada cacat celanya... dan itu pasti bukan janji akan diubah dan diperbaiki dari semasa ke semasa. ramai antara kakitangan kerajaan kini hanya menunggu respon akhir dari CEUPAC sebelum menurunkan tandatangan. Apa apa pun... takperlu gusar.tak perlu risau.
sebab saya seorang jururawat u29 kat sini saya ada lampirkan sekali skim untuk jururawat U29. sila la usha usha.... kenaikan gaji anda untuk skim baru ini....

Dia memberi hanya apa yang diperlukan