Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2013
Keadaan di tempat kerja sangat tenang walau kerja berlambak lambak.
Umpama sedang menggali kubur di tanah perkuburan.

* senang je nak dapat parking
Sekarang hanya terngiang - ngiang nama si dia dalam kepala
FS & FS
* kebetulankan nama kitorang dua dua pun FS



Ustaz Azhar Idrus (UAI) sudah : Jarang-Jarang kita dengar

Tahniah Bohh!!!
Kenapa jarang-jarang kita dengar?
Nujum Pak Belalang yang tahu .......

Memilih kasut jogging

Salam guys......
me always je sakit kaki when jogging .... nak nak kalau jogging jauh sket....
banyak faktor yang boleh nyebabkan ia .... salah satunya pemilihan kasut yang tak betul.
achanner nak pilih kasut yang sesuai tu? fist u have to get to know your feet and shoe first la kan.... and then ... *sila nengok gambaran dibawah yer....
Pesanan untuk diri sendiri
"Running is a big question mark that’s there each and every day. It asks you, ‘Are you going to be a wimp or are you going to be strong today?’”
owhs thedakkkkkkkkkkkkk...!!!!!!

Masa dulu (lwn) Masa depan

Sejarah.... Aku sering tertanya-tanya kenapa harus kita tahu pasal sejarah...... kenapa harus kita ambil kira tentang sejarah... yang lalu biarlah berlalu.... usah dikenang - kenang...
yerp.... senang diungkap... tapi susah diamalkan... nak nak kalau ianya diamplikasikan dalam perhubungan sesama manusia...
bekas banduan pasti dipandang serong bekas penagih pasti susah dipercaya itu contoh shj...
itu isu yang norma jom kita kecilkan sikit skop.... adakah anda akan percaya kepada pasangan anda kalau anda tahu dia seorang playboy / playgirl dulu dulu? pasti ada kecurigaan kan? ok... tak banyak... maybe sikit kan?
"one day u'll meet someone who doesn't care about your past because they want to be ur future"
personally .... aku pun manusia biasa... itu bukan senang nak dibuat... u have to be positive .... tidak rugi bersangka baik kan.... 
in the end .... yang paling penting bukan sejarah... tetapi apa yang dipelajari melalui sejarah... kan? kan? kan?

Pos Gob - One for all, all for one

weekend nan lalu... aku diberi peluang sekali lagi untuk join program kemasyarakatan di perkampungan Orang Asli bersama team 4x4.... yess i'm excited... coz yang sebelum sebelum ni pun best and penuh kenangan but the most controversial quote spit it out by my beloved abah " pergi la... nanti lepas kahwin tak boleh pergi dah program macam ni" ok..... masalahnya macam dia tahu bila aku nak kahwin... lalalallalalalalalalalaal
back to the story program ni or trip ni mengambil masa 3 hari 2 malam kami bertolak pada hari jumaat 17 May - 19 May 2013 Ahad tujuan utama program ni adalah untuk memberi bantuan berupa makanan jua pakaian serta pemeriksaan kesihatan serta memberi sedikit ubatan dan pendidikan kesihatan kat Orang Asli yang kita tahu hidup di pedalaman jauh nun disana......
Program ni dianjurkan oleh majikanku Hospital USM ( jabatan Kecemasan) dan dianjur bersama SJAM ( Saint John Ambulance Malaysia caw. Kelantan dan Petrofac.... syarikat minyak yang kaya... heheehe t…

Nurses And Teachers Day

Selamat Hari Jururawat
&
Selamat Hari Cikgu

Apa pun kerjaya anda Jika anda ikhlas menunaikan tanggungjawab anda kerana DIA yang satu setiap hari pun akan jadi hari ANDA
_Thanks_

Mabuk

Oh begini rasanya Hatiku sengsara
dulu tak pernah terfikir bila orang tanya blur nak jawab kakak YuYuku kata aku mabuk


Rasicm = Shit

People have spoken .... PRU13 done walaupun banyak kontroversi bangla dan blackout dua dua pun hitam dan gelap gelita kami sudah jalankan tanggungjawab kami now... its your time leaders.... less talking please just do your job and responsibilities we Malaysian never accept racism don't try us

Tanggungjawab oh tanggungjawab

Kalau nak dikira....
tanggungjawab ni adalah suatu benda yang agak berat.... tak dapat dipastikan sama berat ngan gajah atau tidak
yang pasti bila dah dinamakan tanggungjawab, maka benda yang kamu buat tu haruslah kamu tanggung akibatnya dan jawab lah kamu esok esok bila ditanya
PRU 13 .... 3 hari je lagi hah.... maka sebagai rakyat malaysia yang sudahpun berdaftar sebagai pengundi..
wajiblah bagi aku untuk turun mengundi....
Jom Mengundi u guys.....



itu tanggungjawab kita ok...

ok.... itu satu bab...
yang ku nak ceritakan mahupun luahkan kat sini harini...
adalah suasana musim PRU la ni ... tok serupo mulo (tak serupa dulu)
sudah tidak best bagi aku.....

mungkin anda akan kata saya tidak matang ....
ya mungkin.... tetapi kematangan haruslah bertempat... baru ianya cantik

bayangkan budak berusia 9 tahun
masih lagi bersekolah
masih beringus
masih belum datang mimpi
tetapi sudah pandai bercakap mengenai politik
sudah pandai berdebat dengan kawan2 seusia pasal politik
what the ...........…