Skip to main content

Tanggungjawab oh tanggungjawab

Kalau nak dikira....
tanggungjawab ni adalah suatu benda yang agak berat.... tak dapat dipastikan sama berat ngan gajah atau tidak
yang pasti bila dah dinamakan tanggungjawab, maka benda yang kamu buat tu haruslah kamu tanggung akibatnya dan jawab lah kamu esok esok bila ditanya
PRU 13 .... 3 hari je lagi hah.... maka sebagai rakyat malaysia yang sudahpun berdaftar sebagai pengundi..
wajiblah bagi aku untuk turun mengundi....
Jom Mengundi u guys.....



itu tanggungjawab kita ok...

ok.... itu satu bab...
yang ku nak ceritakan mahupun luahkan kat sini harini...
adalah suasana musim PRU la ni ... tok serupo mulo (tak serupa dulu)
sudah tidak best bagi aku.....

mungkin anda akan kata saya tidak matang ....
ya mungkin.... tetapi kematangan haruslah bertempat... baru ianya cantik

bayangkan budak berusia 9 tahun
masih lagi bersekolah
masih beringus
masih belum datang mimpi
tetapi sudah pandai bercakap mengenai politik
sudah pandai berdebat dengan kawan2 seusia pasal politik
what the ..................................

so... dapatlah kita lihatkan...
apa yang kita telah beri, apa yang kita didik kepada mereka ini....

kalau zaman saya dulu...
zaman kanak- kanak dulu
hari ni gantung bendera semangat 46,
esok bendera pas,
lusa bendera barisan
malam ni makan ayam bakar dekat pos sana
malam esok makan meehoon goreng kat pos sini
its fun bagi kanak-kanak
fun bagi aku ketika itu
dan kanak-kanak memang tak layak pun nak pom pang pom pang hal politik

nasihatku....
kalau anda taksub , fanatik, suka, sayang, sokong, setia giler dekat parti...
tak perlulah meniup segala fahaman tu at budak-budak seawal usia sebegitu
sangat la tidak sesuai.....
kesian mereka.....

Comments

aanie said…
pangkah molek che' pi....:)
em.ai is agreeee...very xprofesional tahap gaban nak racun minda kanak-kanak. apakah la..
Tinta Lana said…
Chepi, lana takda pa2 memori pun pasal pilihanraya ni.huhu

Nampak sgt plhnrya2 sblm ni, lana buat dekk je,hahaha

Tapi yg kita tahu, pentingnya pergi mengundi. So, insyaAllah, 5mei ni akn pergi mengundi buat pertama kali, hoo yeah! >_<

Popular posts from this blog

Walimatul Urus

UUUiiiii........ jangan silap paham. ini bukannyer jemputan atau hebahan daku nak kahwin.jangan la tersilap paham... 

Semalam.... sedang duk termenung mengenangkan nasib diri dan merancang masa depan...
ku godek godek la laman sesawang yang boleh mengubat hati lara.tuk cheer up dan menambah semangat diri yang tak berapa nak kental.
terjumpa la satu artikel yang ditulis oleh sorang ustaz yang amatla ku hormati.
lepas bes baca.... ku terpikir pikir.ada betulnya apa yang ditulis.
citernyer pasal orang kita sekarang.Hang Tuah kata... 'takkan Melayu hilang didunia'
tapi nampak gayanya..... secara perlahan lahan.tanpa kita sedari.itu berlaku.


Walimatul urus <- cam kurang betul ejaan ku ni.

tak kesahlah.... asal korunk paham sudoohh....
em... dunia kita laa ni, moden dan canggih babe. so jemputan ke majlis orang kahwin pun turut terkena tempias kemodenan tu heh.
korunk mesti la pernah di tag kat facebook.jemputan ke majlis perkahwinan dari kawan kawan fb anda.itu dah jadik trend sku…

Toyota Vios TRD 2013

This Car Make Me Horny
Vios TRD Baharu From the outside and inside perfect Price RM93,200.00 suitable for small size family www.toyota.com.my/vios/‎ for more information 
* i really want this car but its still not suitable with my pocket yet >.<