Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2011

SKT&LPP ku

Helo guys.... chehh wahss........ macam beachboy pulau tegur matt matt salleh nieh heh.... haha Assalamualaikum... Kelmarin... baru je kelmarin, aku dipanggil mengadap boss aku. untuk ape? untuk ape lagi.. untuk bagi tunjuk kat aku la... mark yang dia bagi kat aku. sebelum aku submit borang skt( sasaran kerja tahunan) aku tu kat mera boss he aku ter.. aku dah bagi mark kat diri aku sendiri kaw kaw punya tinggi. dah tahu dah... boss mesti tak puas hati sama wa.. dan akan kasi potong sama wa punya mark sendiri suka suka hati makcik tiri dia jerk.... so.... bila dipanggil maka dimaklumkanlah mark aku.... kira ok la... berbaloi la kut ngan kerja yang aku buat selama setahun ni. mark? berapa mark? ala.... sibuk je nak tahu. mana leh bagitau der.... itu rahsia... hahahaha apa pun mark yg ko dapat dari boss ko, ko tahu berapa dan apa yang patut ko dapat. u know it. so don't bo bey bo bey bla bla bla merata alam kata boss ko kejam. hari2 kerja... asyik hilang jer dari office... memang patut kalau k…

Skim Baru Jururawat U29 ( SBPA )

SBPA.... Skim Baru Perkhidmatan Awam topik yang agak hangat dibicarakan di jabatan jabatan kerajaan... macam macam pendapat,macam macam pandangan. ade yang negatif ada juga yang positif. Bila dah dapat borang opsyen tu nanti... bacalah dan fahamilah sendiri. Pendapat saya sendiri. SBPA memang skim yang boleh dikatakan baik. biasalah... tiada apa pun disunia ini yang perfect pasti ada cacat celanya... dan itu pasti bukan janji akan diubah dan diperbaiki dari semasa ke semasa. ramai antara kakitangan kerajaan kini hanya menunggu respon akhir dari CEUPAC sebelum menurunkan tandatangan. Apa apa pun... takperlu gusar.tak perlu risau.
sebab saya seorang jururawat u29 kat sini saya ada lampirkan sekali skim untuk jururawat U29. sila la usha usha.... kenaikan gaji anda untuk skim baru ini....

Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Belog bersawang seperti hatiku jua

Melati kuntum tumbuh melata,
Sayang merbah di pohon cemara;
Assalammualaikum mulanya kata,
Saya sembah pembuka bicara.
Assalamualaikum wbt. dan salam sejahtera... cheewaaahhh.... macam mc kat majlis majlis ilmu jua dinner grand grand livina nieh heh...
ikhlas nak gitau... lamo gilerr tak menjenguk blog ku ini.. bersawang giler babas... mcm gak hati aku ni. yang tu aku taknak ulas panjang2... kalau tuan dah tak jenguk.. takkan orang lain nak menjenguk.. memamng tak la kan.... kesian.................... pethethic aku ni agak moody. berblog jika de nafsu berblog.kalau tak jangan harap. lagipun blog ni dah pun ku jadikan sebagai tempat aku melalut. sekali lagi... kesiann...
arini aku melalut kat sini sebab dah hujung hujung tahun ni keje kat office berlambak.. nak update statistic and so on. ohoooiiii......... aku tak belajar segala benda tu kat kolej dulu aku ambik SAINS KEJURURAWATAN dan memang tak la aku hambek benda alah statistik and so on.. tapi lau smbg belajar kena gak belajar benda alah tu... hadui…