Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2013
Cuaca tengah menggila... hot hot gitu. Kepala memang bercinta dengan serabai. Hidup mati pun bersama. Buat-buat sebok ngan sebok sejati dah tak boleh nak beza. Keputusan dah muktamad. HMI (Hujung Minggu Ini) confirm kalau angin melintang sepoi sepoi bahasa pun aku redah. Aku nak lari. Tinggalkan mukim kerja, mukim hari2 org duk soal benda sama, mukim biasa harian rutin yang aku cintai ni kejap.
Otak dah start beli tiket boat. Lepak pulau. Hand phone cabut bateri. Selesai masaaloh !!! <- span="">Trending dikalangan warga separuh abad


Air Suam Satu

"Water is the driving force of all nature" Leornado da vinci

Jom pakat minum air secukupnya.... Banyak mana nak kena minum? sila kira kat sini ---- Mesin kira-kira air kena minum
isk... jangan la tanya kenapa nak kena minum... ok la... serius nak tahu...? klik sini jer untuk info kebaikan minum air masak antaranya ... boleh bikin body cantik woo ... tak caya? cer tanya Rozita Che Wan tak pun tanya si Hannah Tan
i punyer? 3.4 liter / day
Pengsan wink (*.*) wink


Syoknya tido

Aku selalu mimpi.
hah............ jangan nak pikir bukan bukan.
memang aku suka mimpi... nak buat cam manow. heh heh

kadang best.. kadang mengarut
tapi semalam memula best...
lepas tu mengarut sakan...
yang best bilew mimpi jadi ... Tony Stark
jangan buat buat tak tahu sape Tony Stark... aku hempuk jugak kan...
lol... i gurau je... ok... bagi sesiapa yang tak tahu atau mungkin lupa sebab faktor usia yang melanjut .....
dia watak hero dalam movie Iron-man ... 


bestkan mimpi jadi dia.
Hensem bergaya, Kaya amat, Ade awek cun, Bijak kreatif, kelakar,dan Superhero kesayangan umum...
pengsan kalau dimakbulkan.... :-P

yang tak best.
mimpi kedua bila dikejutkan tido dalam tido oleh bos ku 
* bos kat opis masuk mimpi...
owh cammon la... jangan kaco mimpiku....!!!!!! shuuhhsss shuhhhsss

Ok. Ends.bai
potong mood bila teringat muka boss......

Temaniku

Hasil berjalan di shopping mall di KB bandaraya islam serambi Mekah 2 hari nan lalu...
kaki ringan melangkah , nafsu ntah dari mana... maka aku beli bendalah diatas.
kering poket tidak terkira.... namun ku gagahkan jua dengan harapan si dia dapatla menemaniku dikala petang.... berlari anak di kawasan semak samun dan sawah terbentang.
* ayat ntah apa apa kan? lol.....
senang citer aku beli bendalah ni sebab nak buat teman time aku walking walking petang petang dekat area umah aku. end....

............................................... ...... .. ..


eh... belum the end lagi....
petang kelmarin.... try.. first try. best berjog sambil dengar lagu dum dam dum dam dari telinga terus menusuk kejiwa.riang tak terkata.bagai burung terbang bebas diawan.
*iya ... aku perasan. taipanku mengarut kembali.
apa yang nak ku bagi tahu... best berlari anak sambil mendengar muzik.

tapi...
3 kali nyaris dilanggar motor ....
2 kali kena horn ngan kreta
1 kali kreta kena follow step lari anakku sebab peman…

Melepaskan kentut berbau rindu

Hye hello assalamualaikum guys.....

sangat terlalu sungguh - sungguh memang sememangnya amatla lama aku meninggalkan dunia blogging aku nieh yang kuchentai jua rindu-rinduan....
don't u dare to ask me why... coz me myself doesn't know the answer....
too many things happened ....
too many story to share.... actually, suppose to be .....
but i don't think my sejarah would be fun to be read.....
lets story mori on the recent story je la ek.......

"What you did a year, month, week, or even an hour ago doesn't matter. What matters is NOW it's never too late to change, and to live life to its fullest"

am hoping u guys still support me
really need that guys