Skip to main content

Temaniku

Hasil berjalan di shopping mall di KB bandaraya islam serambi Mekah 2 hari nan lalu...
kaki ringan melangkah , nafsu ntah dari mana... maka aku beli bendalah diatas.
kering poket tidak terkira.... namun ku gagahkan jua dengan harapan si dia dapatla menemaniku dikala petang.... berlari anak di kawasan semak samun dan sawah terbentang.
* ayat ntah apa apa kan? lol.....
senang citer aku beli bendalah ni sebab nak buat teman time aku walking walking petang petang dekat area umah aku. end....

...............................................
......
..
..



eh... belum the end lagi....
petang kelmarin.... try.. first try. best berjog sambil dengar lagu dum dam dum dam dari telinga terus menusuk kejiwa.riang tak terkata.bagai burung terbang bebas diawan.
*iya ... aku perasan. taipanku mengarut kembali.
apa yang nak ku bagi tahu... best berlari anak sambil mendengar muzik.

tapi...
3 kali nyaris dilanggar motor ....
2 kali kena horn ngan kreta
1 kali kreta kena follow step lari anakku sebab pemandu budiman tu taknak kasi horn kat aku. TQ :)
sebab duk layan lagu tak ingat dunioO

kesimpulan:
maka dengan ini... kalau nak berlari berjalan sambil mendengar lagu guna gadget sebegitu.. maka kau harus pandai memilih tempat... kalau kat taman OK la... kat jalan raya atau tepi jalan kampung sekalipun... tak payah nak stylo sangat... kang terbongkang dalam longkang.

* tapi sebab aku songsang otak... lantakla lari kat mana pun.. janji aku happy...


L.I.C aka A.A.K




Comments

hikhik..time baca yg memula terus tepk,

"pastu keta moto lalu sedar tak? kalau ada mumu kejor sambil get ready tanduk prasan tak? kalau ada hisssyyy... tu muncul,dgr tak,prasan tak??"

...then sambung baca lagi... haaaaa..kan dah kata..asik sangat la tu dok layan lagu. sila mediumkan aje bunyinya ye..so, lagu bole dgr,segala bunyi kat persekitaran pon akan alert. ;)
cian,nsib laa jg umo kann,hati2 len kali che pi;)
aanie said…
kehkeh....

yg penting stylo...
jaakechik said…
hai.. jaa kechik mari melawat che'pi ni... ore kelate gak ker? duk area mano?
jaakechik said…
hai.. jaa kechik mari melawat che'pi ni... ore kelate gak ker? duk area mano?
che'pi said…
@jaakechik terima kasih melawat i.. hikhikhik.. hormp laa... ambo kelate jua.. area kB wakaf che yeah tu jahss
Ecah Mashuri said…
Che elfie loni masih duk jog lg eh.. masih meneruskan rutin harian. bagusnyaaa... gudluck. Loni mst dah body ketak2.hee

Popular posts from this blog

Skim Baru Jururawat U29 ( SBPA )

SBPA.... Skim Baru Perkhidmatan Awam topik yang agak hangat dibicarakan di jabatan jabatan kerajaan... macam macam pendapat,macam macam pandangan. ade yang negatif ada juga yang positif. Bila dah dapat borang opsyen tu nanti... bacalah dan fahamilah sendiri. Pendapat saya sendiri. SBPA memang skim yang boleh dikatakan baik. biasalah... tiada apa pun disunia ini yang perfect pasti ada cacat celanya... dan itu pasti bukan janji akan diubah dan diperbaiki dari semasa ke semasa. ramai antara kakitangan kerajaan kini hanya menunggu respon akhir dari CEUPAC sebelum menurunkan tandatangan. Apa apa pun... takperlu gusar.tak perlu risau.
sebab saya seorang jururawat u29 kat sini saya ada lampirkan sekali skim untuk jururawat U29. sila la usha usha.... kenaikan gaji anda untuk skim baru ini....

Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Thief - Mark Adam

Thief - Mark Adam (Lyric)
Don’t put your pillow on the balcony Or I will take it with me It’s the only way that I can sleep with you And dream of us two
Don’t leave your lipstick out of your hands I hope you will understand It’s the only way that I can kiss you It’s the only way to be one with you
chorus
I’m gonna steal your heart The way I stole your scarf I’m gonna steal your love3x The way I stole your glove
Don’t you notice I have Worship you since we both were kids I have loved you since first grade I hope its not too late not too late
Don’t leave your toothbrush anywhere With twenty missing don’t you care That I am closer to you You Don’t even know It feels like mouth to mouth and I love it so
I'm gonna give back to you if you say you love me too And everything will be ok okayyyyyyy
I’m gonna steal your heart The way I stole your scarf I’m gonna steal you love3x The way I stole your glove
Don’t you notice I have Worship you since we both were kids I have loved you since firs…