Skip to main content

The Blue Empire

Assalamualaikum...

banyak hutang sebenarnya ngn blog and dia jugak...
tq for sabar menunggu

Blue ....
its about colour rite...
kalau guna otak sempit kekuningan...
maknanya lain... jangan guna otak tu

aku suka kaler biru.
kenapa aku suka? sebab bila biru je suka hati aku....asal biru je comey bagi aku.
tapi tak bermakna la warna lain jadik huduh ok...

and please jangan cuba cuba kaitkan warna biru ngn politik.
aku berjiwa putih.... walau berdaftar tapi haram x pernah sekali pun gi mengundi.

bahan bukti:
kasut joggingku





Kasut Futsalku

Kereta kiutku ( kelly nama dia)

kelang mimpiku - * pandang bahagian tengah sahaja.. tepi tepi sila ignore. bilik jantan. do not expect more ok :p

Nak lagi ke?
tak perlu da kut...
cukup....
nanti gambar ntah ape ape yg kluar....

ok... maksud warna biru
lebih kurang macam nilah:

Warna Biru
Adalah warna laut dan langit. Membawa maksud ketenangan. Warna yang sejuk, damai, sejahtera dan pasif di samping melambangkan keikhlasan dan harapan. menggambarkan keadaan semulajadi seperti pokok dan hutan, kehidupan, kestabilan, kedamaian dan ketulenan. Biru mewakili kesejukan, kejauhan, semangat dan elegan. Di dalam mod negatif, biru memberi implikasi kesedihan, pasif, keseorangan dan kemurungan. Orang yang berminat dengan warna biru ini lebih suka bersosial dan berkomunikasi dengan ramai orang.


Sumber :Warna dan ertinya

ok... done for the blue entry

anyway

Selamat Hari Raya Haji a.k.a Korban a.k.a Aidiladha hari yang Ke-2

Comments

Ammelia Yusoff said…
nasib baik dinding tak biru. hahaha
hamboiiii kesemuanya biru, badan taknak cat biru sekali ke?muahaha
che'pi said…
Ammelia... dinding pepel tu ... shuhss nanti ado org bunyik..... hahahha
che'pi said…
cik Sarah... klu badan biru... itu da jadi avatar... chumel ape... i like... hahahahha nampak tak permainan keobsesianku.. hahahha
sunggoh biru.oke..pokodot.and jogging shoes itu.sematlah.yg penting dinding pepel oke.lalalalallaa..
saye pun suke biru ! hehehe
saye pun suke biru ! hehehe
che'pi said…
cik kelip2 ... dinding tu... lalalalala hahahaha
che'pi said…
miss susu .... biru comel kan? hehehehe
Nurlyla said…
wah.. kita sama.. suka biru jugak.. yang macam langit tu,,
Nurlyla said…
wah.. kita sama.. suka biru jugak.. yang macam langit tu,,
Nurlyla said…
wah.. kita sama.. suka biru jugak.. yang macam langit tu,,
che'pi said…
yeay.... ramai rupanya suka biru... :)
anismelon said…
amboi sume pon nak biru..

psstt..ok dah toh bilik..sebagai seorg lelaki..heee
che'pi said…
cik anis melon... tq..
::CIK LYNN:: said…
btol la...cuba tengok langit...tenang je warna biru lembut :)

Popular posts from this blog

Walimatul Urus

UUUiiiii........ jangan silap paham. ini bukannyer jemputan atau hebahan daku nak kahwin.jangan la tersilap paham... 

Semalam.... sedang duk termenung mengenangkan nasib diri dan merancang masa depan...
ku godek godek la laman sesawang yang boleh mengubat hati lara.tuk cheer up dan menambah semangat diri yang tak berapa nak kental.
terjumpa la satu artikel yang ditulis oleh sorang ustaz yang amatla ku hormati.
lepas bes baca.... ku terpikir pikir.ada betulnya apa yang ditulis.
citernyer pasal orang kita sekarang.Hang Tuah kata... 'takkan Melayu hilang didunia'
tapi nampak gayanya..... secara perlahan lahan.tanpa kita sedari.itu berlaku.


Walimatul urus <- cam kurang betul ejaan ku ni.

tak kesahlah.... asal korunk paham sudoohh....
em... dunia kita laa ni, moden dan canggih babe. so jemputan ke majlis orang kahwin pun turut terkena tempias kemodenan tu heh.
korunk mesti la pernah di tag kat facebook.jemputan ke majlis perkahwinan dari kawan kawan fb anda.itu dah jadik trend sku…

Skim Baru Jururawat U29 ( SBPA )

SBPA.... Skim Baru Perkhidmatan Awam topik yang agak hangat dibicarakan di jabatan jabatan kerajaan... macam macam pendapat,macam macam pandangan. ade yang negatif ada juga yang positif. Bila dah dapat borang opsyen tu nanti... bacalah dan fahamilah sendiri. Pendapat saya sendiri. SBPA memang skim yang boleh dikatakan baik. biasalah... tiada apa pun disunia ini yang perfect pasti ada cacat celanya... dan itu pasti bukan janji akan diubah dan diperbaiki dari semasa ke semasa. ramai antara kakitangan kerajaan kini hanya menunggu respon akhir dari CEUPAC sebelum menurunkan tandatangan. Apa apa pun... takperlu gusar.tak perlu risau.
sebab saya seorang jururawat u29 kat sini saya ada lampirkan sekali skim untuk jururawat U29. sila la usha usha.... kenaikan gaji anda untuk skim baru ini....

Dia memberi hanya apa yang diperlukan