Skip to main content

Gomen - Alert

Assalamualaikum....
herm... arini da ari raya aidiladha yg ke-4
masih lagi dalam hari2 tashrik.... Alhamdulillah ku masih diberi kesempatan.
pagi ni dengar takbir raya rasa a bit sedih sayu gitu sebab arini last leh dengar untuk tahun ni...
esok boleh start puasa balik..... * bunyi cam aku ni rajin amat je puasa kan... hehehehehe.. thedak... jangan percaya itu.



back to the topic.
Gomen peeps ..... raya - raya jugak...
duit confirm la banyak ngalir dimusim perayaan...
untung ... herm.. nak kategorikan untung ke tidak ek...
next month nyer gaji... masyuk awal babe...
on the 6th November which is biler? next week ya alls...

suka kan? suka suka jugak...
tapi harus beringat ringat...
becoz next gaji yakni untuk bulan Disember masuk on 18th Dis.

jauh kan?
meh kita tengok jarak dia...



kat sini aku nak bagi tips sket bagi mereka yang seangkatan denganku
( tak berapa nak reti handle duit ... bila banyak and nampak terserlah depan mata ) hehehe...

1- Kalau rajin.. asingkan siap - siap gaji yang masuk awal tu agar tak tersalah guna diawal awal nieh.
2- Bayar segala utang piutang dahulu... bayar awal pun takpe.. ok what. * aku antara makhluk yang hutang keliling pinggang... dah la pinggang lebar... huhuhuh mmg banyak...malu plop ai ;P hahaha
3- paling senang ialah... buat-buat tak nampak jer... tutup mata jap... hehehe..

merancang tu penting dan mampu kita buat kan. so buatlah....

mat salleh kata
failing to plans is planning to fail

Selamat beramal la yer.... :)

* nasihat untuk diri sendiri jugak*
^_^





Comments

perghhhhhh!!pergghhh!!!lagii..hebatlah.dh siap cek bilakah next gaji.extra pergh sebab dh cek untuk bulan selepas itu juga.me selagi tak masuk bulan baru,xbelek kalendar,xde sedarnya segala tarikh tu walau tepikir jgk nk tau tarikh next gaji.ahaha..

tips tmbhn: sila amik gaji bulan yang berikutnya (dan bulan bila2 pon bila gaji msk awal) pada tarikh kebiasaannya dapat gaji which is 2+. so bajet xde la lari byk sgt.itu cara daku le. ^_^
che'pi said…
nampak tak secara taklangsung daku membuka pekung didada... everymonth pun concern pasal duit... bnyk nk kena tanggung... huhuhu

ok.. tq for the tips.. note it. :)
aanie said…
lama tuuu....lebih sebulan...mati kering la camni....
che'pi said…
hehehe.... boleh buat kita slim tu cik aanie... heheheh
Rozuan Ismail said…
wah, tips yg bagus untuk manage gaji
che'pi said…
Wah... PCB datang blog saya... tenkiu bro ... herm... tips simple simple je... huhu
anismelon said…
haha..anis awl awal lg dah berkire n membajet..takut terlebih berbelanja..
che'pi said…
cik anis melon... hehehe bagus tu... sedia apa saja... mcm slogan askar la pulok kan.. heheheh

Popular posts from this blog

Skim Baru Jururawat U29 ( SBPA )

SBPA.... Skim Baru Perkhidmatan Awam topik yang agak hangat dibicarakan di jabatan jabatan kerajaan... macam macam pendapat,macam macam pandangan. ade yang negatif ada juga yang positif. Bila dah dapat borang opsyen tu nanti... bacalah dan fahamilah sendiri. Pendapat saya sendiri. SBPA memang skim yang boleh dikatakan baik. biasalah... tiada apa pun disunia ini yang perfect pasti ada cacat celanya... dan itu pasti bukan janji akan diubah dan diperbaiki dari semasa ke semasa. ramai antara kakitangan kerajaan kini hanya menunggu respon akhir dari CEUPAC sebelum menurunkan tandatangan. Apa apa pun... takperlu gusar.tak perlu risau.
sebab saya seorang jururawat u29 kat sini saya ada lampirkan sekali skim untuk jururawat U29. sila la usha usha.... kenaikan gaji anda untuk skim baru ini....

Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Thief - Mark Adam

Thief - Mark Adam (Lyric)
Don’t put your pillow on the balcony Or I will take it with me It’s the only way that I can sleep with you And dream of us two
Don’t leave your lipstick out of your hands I hope you will understand It’s the only way that I can kiss you It’s the only way to be one with you
chorus
I’m gonna steal your heart The way I stole your scarf I’m gonna steal your love3x The way I stole your glove
Don’t you notice I have Worship you since we both were kids I have loved you since first grade I hope its not too late not too late
Don’t leave your toothbrush anywhere With twenty missing don’t you care That I am closer to you You Don’t even know It feels like mouth to mouth and I love it so
I'm gonna give back to you if you say you love me too And everything will be ok okayyyyyyy
I’m gonna steal your heart The way I stole your scarf I’m gonna steal you love3x The way I stole your glove
Don’t you notice I have Worship you since we both were kids I have loved you since firs…