Skip to main content

Selamat vs Bahaya

Assalamualaikum....
Che'pi datang lagi ..........
sekali macam iklan Tora Din Dang nieh.... lol

Siapa ade dengar / baca akhbar atau tonton buletin utama atau dengar2 jer orang bercerita...
kat Kota Bharu ... 2 hari nan lalu berlaku la kejadian dikategorikan aneh sikit kat sini.
aneh ke? aneh bagi aku .... kut la...

tembak menembak berlaku di kaybee
dua tempat lak tu...
satu kat area stesen minyak kat jalan kebun sultan... dan satu lagi kat jalan lundang juga kat depan area stesen minyak....
lupakan bab stesen minyak pasal ianya takder kaitan kut... pepandai je aku.. mcm la aku ni kerja forensik... aku ni misi biasa aje... ahalalalaii

*gambar hiasan.... hasil googeling ... Judge dredd nye picto... herm.. aku belum nengok lagi ini movie.. best tak? macam best je kan.......... ok.. hujung minggu ni carik..

macam biasa... kalau dengar dari mulut ke mulut masuk ke telinga ....
banyak cerita cerita yang akhirnya bunyi cam ala ala citer dongeng

sorang cakap kes rompak, sorang cakap kes gaduh, sorang cakap kes dadah dan macam2 la lagi... tak tahu yang mana betul yang mana tokok tambah... biasalakan.. itu normal kut. Tapi yang pasti... tiada yang hilang nyawa dalam kejadian itu....

jadi persoalannya disini...
selamat ke kita...
kemungkinan nak kena peluru sesat tu ade kan... kan kan?
ho ho ho ... emang bahaya dong....

selamat tak selamat kita didunia ni..
bukan ditangan kita...
sebaik mana pun, selengkap mana pun kita bersedia untuk elak benda benda tu...
kalau itu ketentuanNya... maka itulah yang terjadi...
tapi usaha emang harus ada rite...
kalau nek moto tak pakai helmet .... memang memohon la kan.

kembalilah kepadaNya...
memohon kepadaNya agar kita dilindungi dari segala musibah...
contohnya.... kita berwirid selepas solat.
mungkin ramai dah tahu... tapi tak salah untuk berkongsi rite.



Allahumma an-tas-salam Waminkas-salam Tabarakta ya zaaljalali
wal-ikram

(Ya Allah Engkaulah Assalam, dan dari Engkaulah segala Keselamatan, Maha Mulia Engkau Wahai Yang Memiliki Keperkasaan dan Kemuliaan)


so... ape kata lepas ni... kita semua....
bila jumpa, nampak atau dengar cerita orang lain ditimpa musibah...
kita sebut , kita doa, kita mohon pada Dia....
agar kita dilindungi....
Insyaallah...
nasihat untuk diri ku sendirik juga....

ok.... thats all... tq :)

Comments

::CIK LYNN:: said…
c.lynn pn ada dgr gk...tkot nk kuar KB skrg ni...huhu

Popular posts from this blog

Skim Baru Jururawat U29 ( SBPA )

SBPA.... Skim Baru Perkhidmatan Awam topik yang agak hangat dibicarakan di jabatan jabatan kerajaan... macam macam pendapat,macam macam pandangan. ade yang negatif ada juga yang positif. Bila dah dapat borang opsyen tu nanti... bacalah dan fahamilah sendiri. Pendapat saya sendiri. SBPA memang skim yang boleh dikatakan baik. biasalah... tiada apa pun disunia ini yang perfect pasti ada cacat celanya... dan itu pasti bukan janji akan diubah dan diperbaiki dari semasa ke semasa. ramai antara kakitangan kerajaan kini hanya menunggu respon akhir dari CEUPAC sebelum menurunkan tandatangan. Apa apa pun... takperlu gusar.tak perlu risau.
sebab saya seorang jururawat u29 kat sini saya ada lampirkan sekali skim untuk jururawat U29. sila la usha usha.... kenaikan gaji anda untuk skim baru ini....

Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Thief - Mark Adam

Thief - Mark Adam (Lyric)
Don’t put your pillow on the balcony Or I will take it with me It’s the only way that I can sleep with you And dream of us two
Don’t leave your lipstick out of your hands I hope you will understand It’s the only way that I can kiss you It’s the only way to be one with you
chorus
I’m gonna steal your heart The way I stole your scarf I’m gonna steal your love3x The way I stole your glove
Don’t you notice I have Worship you since we both were kids I have loved you since first grade I hope its not too late not too late
Don’t leave your toothbrush anywhere With twenty missing don’t you care That I am closer to you You Don’t even know It feels like mouth to mouth and I love it so
I'm gonna give back to you if you say you love me too And everything will be ok okayyyyyyy
I’m gonna steal your heart The way I stole your scarf I’m gonna steal you love3x The way I stole your glove
Don’t you notice I have Worship you since we both were kids I have loved you since firs…