Skip to main content

Posts

Showing posts from 2013

Toyota Vios TRD 2013

This Car Make Me Horny
Vios TRD Baharu From the outside and inside perfect Price RM93,200.00 suitable for small size family www.toyota.com.my/vios/‎ for more information 
* i really want this car but its still not suitable with my pocket yet >.<
Aku takut kehilangan
Entah kenapa aku rasakan begitu. Mungkin itu adalah rasa yang lumrah.
cuma ingat
kita lahir didunia bersama dua perkara yang telah ditentukan
Jodoh dan Mati
seharusnya aku hanya mengikut arus
membuat yang terbaik
and the rest ku serahkan padaNya yang satu
aku redha

Thief - Mark Adam

Thief - Mark Adam (Lyric)
Don’t put your pillow on the balcony Or I will take it with me It’s the only way that I can sleep with you And dream of us two
Don’t leave your lipstick out of your hands I hope you will understand It’s the only way that I can kiss you It’s the only way to be one with you
chorus
I’m gonna steal your heart The way I stole your scarf I’m gonna steal your love3x The way I stole your glove
Don’t you notice I have Worship you since we both were kids I have loved you since first grade I hope its not too late not too late
Don’t leave your toothbrush anywhere With twenty missing don’t you care That I am closer to you You Don’t even know It feels like mouth to mouth and I love it so
I'm gonna give back to you if you say you love me too And everything will be ok okayyyyyyy
I’m gonna steal your heart The way I stole your scarf I’m gonna steal you love3x The way I stole your glove
Don’t you notice I have Worship you since we both were kids I have loved you since firs…

live your life

Problems everywhere
life isn't a life without it
Love comes love also can go
its all yours
to sit there and do nothing
or you can wake up and do something

let the world change you or
you can change your world

decide

Hutang

Orang kata .... orang gomen ni best...
gaji ada... bonus ada... pencen ade... nak hutang pun mudah
orang keje swasta tak berapa nak best
gaji ada ... biasa mahal sikit
bonus ada jugak... biasanya lebih dari sebulan gaji
pencen tak ada .... KWSP cover baik punya
Nak berhutang susah...
kerja gomen or swasta dua dua ada pro and contra
so tidak perlu kata ko lagi best , aku tak best
syukurlah dengan apa yang ditentukan

ok itu bab lain...
nak citernya bab hutang
yerp... keje gomen memang mudah nak hutang sana sini
dan itu juga adalah kekurangan kami keje gomen
mudah berhutang, tapi lengit nak bayar
baik tak perlu....

aku guna aku jerk sebagai contoh...
mudah sangat berhutang
jumlah hutang aku sana sini
kalau dihitung
suda cecah 300k
kalau kira kena bayar balik tentu tentu la banyak dari itu kan...
600k kut jumlahnya...
mana nak cekau tu ...? jawablah sendirik elfie

kepada adik adik yang baru nak kerja, baru dapat kerja...
fikir fikir la sebelum berhutang
nak rolling sana sini
penat woo

aku…

Hai ubat hai ubat

Jarang jarang jatuh sakit itu sayaMaka dengan itu muka kusut barai bila time kena makan ubat Nasib baik miss fiancee ade Suka memarahi jika buat benda tak berapa nak elok
Terima kasih sayang <3

iphone 5 s

S - for Superb or maybe for sexy
lol .... whatever ....... all i know is when i saw it
i feel horny plus with multiple orgasm
lol again ....

cant wait its arrival
dam dam dim dam dam

Lagi 3 Hari

Bila terbayangkan bakal hujung minggu yang akan menjelma 3 hari lagi ... rasa mau Family pergi Padang , Miss Fiancee pergi berseminar di IJN maka aku tidak mengapalah Che Elfie , kau harus belajar ditinggalkan
Kenapa manusia semua berkejaran mencari yang berbayar... Sanggup gadai duit untuk ke neraka sedangkan pintu ke syurga free je babe... *peringatan untuk aku jua... Ia aku juga lalai

Misi

Biler bahagia perut majuBetul lah tu... Sebab ia terjadi Maka dengan itu misi baru muncul Kali ni diperkuat dengan si dia disisi Jom kurus !!  Sorry kevin curi tagline kome Lalalala

Kata Mengata

Kata mengata , ketupat sana sini ....
Hari-haripun boleh dengar....
Nak nak kalau bekerjaya seperti aku....
dikelilingi wanita wanita 
bukan lelaki tak pernah buat
tapi hakikatnya wanita lebih banyak yang buat ketupat
betullah kata orang ... lidah itu senjata kaum hawa
bila nak minta maaf pun tak tahu
kadang menimbulkan rasa paranoid dalam diri
kalau depan kita dia duk mengata si polan si polan
belakang kita pasti ada jua cerita pasal kita
paranoid kah aku?
kata lah kalau nak kata
pahala pasti mencurah masuk dalam buku catatan kananku...
lupakan .... biarlah kita berfikiran positif
senantiasa berprasangka baik
aman bahagia hidup
yang penting .... janganlah mengata orang sana sini
kalau kita yang dikata nanti pasti merah telinga kancing gigi kan?

Be Good , Stay Positive
Insyaallah ... aman bahagia

Nak Tinggal Dimana Selepas Kahwin?

Ada tak orang kat dunia ni tidak ingin berpasangan?
tentu tentu nya tidak wujud... sebab naluri itu memang semulajadi ada dalam lubuk hati masing masing.
kalau ada tu .... masaalah la tu. Masaalah apa? itu taknak sentuh... itukan benda peribadi... bila dah nama peribadi... ianya unik mengikut insan tersebut... kan ? kan? hihi

back to the topic...

Perkahwinan atau pernikahan itu mengikut bayanganku yang masih bujang... amatlah indah.
mana tak indah kalau dapat hidup bersama pasangan yang dicintai rite?

benda paling hot dibincangkan adalah life after marriage...
benda hot dan benda paling penting dalam perkahwinan....


dimana mau tinggal selepas kahwin? emmmpppp.... let see

kalau dirumah mertua / parent.... pasti ada kelebihan dan kekurangannya....

kelebihan tinggal bersama mereka:
Jimat duit la sikit... tak perlu beli or sewa rumah lainKos hidup pun kongsi ramai-ramaiSegala fasiliti yang diperlukan dalam sebuah rumah sudah tersedia cantik jer...  Kalau nak tinggal rumah pergi kerja or outs…
Ipoh Ipoh tunggu ku mali Ipoh Ipoh tunggu ku mali  Ipoh Ipoh tunggu ku mali

Menuju ke arah

2 minggu...Itulah usia pertunanganku.... 8 bulan lagi Tidak sabar menanti A lots of things to do... A lots of things to think about... Tidak terlalu awal untuk memulakan langkah... All we want to do is the best for us The best for our day The best for our family The best for everyone Kadang tidak tahu dimana harus bermula... Pilihan kami... The best wedding planner for us...

Ogosh

Ogos / August 2013 : Ogosh moon for meWHY? Coz  Aidilfitri + My Birthday + lovely gift + got engaged to  a beautiful girl Nur Famieza Samsudin + Malaysia Independence Day + Holiday
A lots right? Alhamdulillah...

One step closer

Tomorrow gonna be my happiest day since alive ...Yes it is ... And i hope so.... Seeing my maa and abah reaction... My families reaction... Make me touch .... Brighter day , brighter life ahead I love u so much I love my families

It is sucks

Jealousy is just love and hate at the same time ...

It sucks when it strike
Only maturity can control it 
There is no jealous if there is no love
Am i a bad guy to feel it?

Salam Kemenangan

Assalamualaikum wbt.....
esok dah last day berpuasa dibulan Ramadhan bagi tahun 2013...
cepat jer masa berlalu .....
masih teringat tahun lalu .... Ramadhan menjadi pemangkinku untuk turunkan berat badan ....Alhamdulillah ... walaupun masih di dalam kategori obese ... 36kilogram yang hilang menjadi pingat buat diriku.
Ramadhan tahun ini .... Alhamdulillah.... aku dibukakan hati untuk melawan satu lagi penyakit tak berapa nak baik aku iaitu merokok .... so far... selama 26 hari ni ... im not craving for it anymore ... not anymore.
berjayakah aku? hopefully ... coz cabaran sebenar akan bermula bila raya tiba. Akan ku gagahkan kalau kalau cabaran itu menjelma.... cheh wahh ........

*Insyaallah .... Ramadhan dan Aidilfitri tahun depan aku akan berstatus 'suami orang'... amin. so tahun ni raya last bagi aku beraya sebagai insan bujang .... 29tahun da pun beraya bujang... cukup cukup lew tu kan...
orang kata beraya bersama isteri lagi best ... so kita tunggukan saat itu yer... hikhikhik ..…
falling in love with the same person over and over again.

Learn

Learn atau dalam bahasa ibunda belajar' adalah satu proses yg kita lakukan sehari hari... Tiada berhenti... Yang bezanya antara perasan atau tidak.. Sejak bermulanya Ramadhan mataku tidak mampu untuk lelap selelap biasa.. Menjadikan aku banyak berfikir dimalam hari.. Merenung apa yang berlaku setiap hari... Dan setiap hari aku belajar sesuatu... Belajar tentang hidup, belajar tentang keluarga, belajar tentang dia dan belajar mengenai diri sendiri... Its beutiful.. ^_^
Berada didalam kedai penuh dengan logam berwarna perang kuning jua batu bersinar bukanlah tempat yang senang... First time... Bunyinya macam jakun kan... Tapi itulah aku... Bukan first time masuk bro... First time masuk untuk diri sendiri..
Pelan pelan mengayuh

Day 6 - Divorced with Ciggar

Salam 6 Ramadhan....



As ya'alls know... gua kan nak kasik cerai sama itu asap.
so dah 5 hari la gua cerai dengan talak berapa gua tak sure...
Alhamdulillah... gua rasa gua boleh continue ajer aktiviti gua macam biasa
dibantu dengan bulan Ramadhan nan mulia ni...
tapi malam2 sebelum tido ade jugak la kan tergila talak sekejap sekejap...
gewe (kekasih) hati gua kata ... " baik ingat kat i "
kat u memang i ingat sokmo ... jawapannya.

Jiwa kena kental babe....
so for now ape yang gua buat untuk mengentalkan lagi jiwa gua...
gua tukar rutin gua... kira advantage la kan bulan ramadhan coz memang rutin kita akan automatisnya berubah kan? kan? kan? hehehe...
and kalau boleh gua tak nak hangout ngn kawan2 gua ....
bukan menyombong... tapi itulah kekdahnya ....
for now kena meluangkan masa gua ngan awek gua terchintaa aje la...
lagi syok what .... hihihihhihi

ok gua review apa yang gua rasa so far ek...
yang paling payah nak handle time 2 hari pertama nak tinggal...
masuk hari ke …
Tahun lepas dan tahun tahun lepas serta tahun tahun tahun lepas bila puasa mesti >>>> MENGANTUK


Time to Quit

Assalamualaikum....
Berhabuk sakan nampak blog daku ni... hihihi
macam biasak la kan... usah ditanya....

oooiiii oooiiii mengkome mengkome....
Bulan Ramadhan menjelma lagi...
for us yang berugama Islam maka wajib la berpuasakan....
so selamat menunaikan ibadah puasa di bulan Ramadhan bagi mereka mereka yang puasa....
lagi sebulan raya kan... yeayyyyyy!!!!!
*riang ria macam budak-budak ribena laici gelas besar



ok... sudah larik larik dari topik.
time to quit... yeah it is...
quit from what?

ni pengakuan ikhlas gua...
gua kan sebenarnya sudah lama amat berkecimpung dalam dunia penuh asap ni...
sejak form 2 atau dengan kata lain sudah pun nak masuk 15 tahun gua berteman dengan asap.
but not so heavy... more to social smoker. cuma ade time kalau rasa kebosanan mahupun rasa rasa macam stress konon tu... gua jadi perokok full time kejap.

bukan tak pernah cuba... tapi pernah jua... cuma tak la banyak kali... ade la beberapa kali..
*nampak sangatkan kurang effort...

ok ... now gua nak cakap.…

Kenyataan yang menyedihkan

Topik perbualan my mum and me ketika dalam perjalanan ke tempat kerja berbunyi sangat serius ianya tentang akta buruh  my mum dan beberapa orang kawannya baru perasan mereka dibuli dan dicabuli rasanya sudah lama... amat lama ku ungkapkan masalah tu masih banyak perlu diubah tapi kesimpulannya sangat menyedihkan
you Fight , you'll Die you Keep Silent , you'll live Suffer Pathetic Sucks life