Skip to main content

Kenyataan yang menyedihkan

Topik perbualan my mum and me ketika dalam perjalanan ke tempat kerja
berbunyi sangat serius
ianya tentang akta buruh 
my mum dan beberapa orang kawannya baru perasan mereka dibuli dan dicabuli
rasanya sudah lama... amat lama ku ungkapkan masalah tu
masih banyak perlu diubah
tapi kesimpulannya sangat menyedihkan

you Fight , you'll Die
you Keep Silent , you'll live Suffer Pathetic Sucks life


Comments

Tinta Lana said…
Salam.

Kadang2, tersepit dalam dua keadaan camni..taktau pa jalan penyelesaiannya.

Kekanan, ada mulut pak belang, ke kiri ada mulut pak beruang. Atas, si sawa, bawah, ada si boya..
Che Elfie said…
hehehhe.... betul tu cik lana ... jam terukkkkk
hahaha,klaka btul emoticon tuu, dah kenae dicabuli dan dibuli?mihmih


/s: yup2 beg tu beg roxy, cr jela kat butik roxy emmane jumpe lah beg cemtu ;D
Mr. Freak said…
but its better to die while trying, ain't it? i prefer that way, btw... apa pendapat anda tentang TPPA? that's more concerning at the moment i think :)

Popular posts from this blog

Walimatul Urus

UUUiiiii........ jangan silap paham. ini bukannyer jemputan atau hebahan daku nak kahwin.jangan la tersilap paham... 

Semalam.... sedang duk termenung mengenangkan nasib diri dan merancang masa depan...
ku godek godek la laman sesawang yang boleh mengubat hati lara.tuk cheer up dan menambah semangat diri yang tak berapa nak kental.
terjumpa la satu artikel yang ditulis oleh sorang ustaz yang amatla ku hormati.
lepas bes baca.... ku terpikir pikir.ada betulnya apa yang ditulis.
citernyer pasal orang kita sekarang.Hang Tuah kata... 'takkan Melayu hilang didunia'
tapi nampak gayanya..... secara perlahan lahan.tanpa kita sedari.itu berlaku.


Walimatul urus <- cam kurang betul ejaan ku ni.

tak kesahlah.... asal korunk paham sudoohh....
em... dunia kita laa ni, moden dan canggih babe. so jemputan ke majlis orang kahwin pun turut terkena tempias kemodenan tu heh.
korunk mesti la pernah di tag kat facebook.jemputan ke majlis perkahwinan dari kawan kawan fb anda.itu dah jadik trend sku…

Skim Baru Jururawat U29 ( SBPA )

SBPA.... Skim Baru Perkhidmatan Awam topik yang agak hangat dibicarakan di jabatan jabatan kerajaan... macam macam pendapat,macam macam pandangan. ade yang negatif ada juga yang positif. Bila dah dapat borang opsyen tu nanti... bacalah dan fahamilah sendiri. Pendapat saya sendiri. SBPA memang skim yang boleh dikatakan baik. biasalah... tiada apa pun disunia ini yang perfect pasti ada cacat celanya... dan itu pasti bukan janji akan diubah dan diperbaiki dari semasa ke semasa. ramai antara kakitangan kerajaan kini hanya menunggu respon akhir dari CEUPAC sebelum menurunkan tandatangan. Apa apa pun... takperlu gusar.tak perlu risau.
sebab saya seorang jururawat u29 kat sini saya ada lampirkan sekali skim untuk jururawat U29. sila la usha usha.... kenaikan gaji anda untuk skim baru ini....

Dia memberi hanya apa yang diperlukan