Skip to main content

Kenyataan yang menyedihkan

Topik perbualan my mum and me ketika dalam perjalanan ke tempat kerja
berbunyi sangat serius
ianya tentang akta buruh 
my mum dan beberapa orang kawannya baru perasan mereka dibuli dan dicabuli
rasanya sudah lama... amat lama ku ungkapkan masalah tu
masih banyak perlu diubah
tapi kesimpulannya sangat menyedihkan

you Fight , you'll Die
you Keep Silent , you'll live Suffer Pathetic Sucks life


Comments

Tinta Lana said…
Salam.

Kadang2, tersepit dalam dua keadaan camni..taktau pa jalan penyelesaiannya.

Kekanan, ada mulut pak belang, ke kiri ada mulut pak beruang. Atas, si sawa, bawah, ada si boya..
Che Elfie said…
hehehhe.... betul tu cik lana ... jam terukkkkk
hahaha,klaka btul emoticon tuu, dah kenae dicabuli dan dibuli?mihmih


/s: yup2 beg tu beg roxy, cr jela kat butik roxy emmane jumpe lah beg cemtu ;D
Mr. Freak said…
but its better to die while trying, ain't it? i prefer that way, btw... apa pendapat anda tentang TPPA? that's more concerning at the moment i think :)

Popular posts from this blog

Skim Baru Jururawat U29 ( SBPA )

SBPA.... Skim Baru Perkhidmatan Awam topik yang agak hangat dibicarakan di jabatan jabatan kerajaan... macam macam pendapat,macam macam pandangan. ade yang negatif ada juga yang positif. Bila dah dapat borang opsyen tu nanti... bacalah dan fahamilah sendiri. Pendapat saya sendiri. SBPA memang skim yang boleh dikatakan baik. biasalah... tiada apa pun disunia ini yang perfect pasti ada cacat celanya... dan itu pasti bukan janji akan diubah dan diperbaiki dari semasa ke semasa. ramai antara kakitangan kerajaan kini hanya menunggu respon akhir dari CEUPAC sebelum menurunkan tandatangan. Apa apa pun... takperlu gusar.tak perlu risau.
sebab saya seorang jururawat u29 kat sini saya ada lampirkan sekali skim untuk jururawat U29. sila la usha usha.... kenaikan gaji anda untuk skim baru ini....

Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Thief - Mark Adam

Thief - Mark Adam (Lyric)
Don’t put your pillow on the balcony Or I will take it with me It’s the only way that I can sleep with you And dream of us two
Don’t leave your lipstick out of your hands I hope you will understand It’s the only way that I can kiss you It’s the only way to be one with you
chorus
I’m gonna steal your heart The way I stole your scarf I’m gonna steal your love3x The way I stole your glove
Don’t you notice I have Worship you since we both were kids I have loved you since first grade I hope its not too late not too late
Don’t leave your toothbrush anywhere With twenty missing don’t you care That I am closer to you You Don’t even know It feels like mouth to mouth and I love it so
I'm gonna give back to you if you say you love me too And everything will be ok okayyyyyyy
I’m gonna steal your heart The way I stole your scarf I’m gonna steal you love3x The way I stole your glove
Don’t you notice I have Worship you since we both were kids I have loved you since firs…