Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2010

Beyond=Melangkaui (HD)

Dunia teknologi kini mmg pantas. Dulu time aku kecik2 x terbayang pun kat malaysia ni akan ada LRT atau Monorail dan makhluk seangkatan dengannya.. tapi dah mencecah umur aku 30 ni.. semua benda tu dan jadi cam benda biasa ajerk kan? itu lah kemajuan teknologi.ada saja benda baru yang dicipta bagi memudahkan dan meningkatkan kualiti hidup manusia sejagat.
yang terbaru aku alami:
ASTRO B.yond...
hah... kita skunk dah leh layan movie dan tengok rancangan best best dalam (HD) High Definition.pergh.... cun dan hebat..(bagi aku yg agak kuno ni lah)
cam ner aku leh terpikat dan langgan:
citernyer.. time aku gi kat pusat Astro utk bayar bil astro umah aku yg tertunggak 3 bulan.. kat situ diorang de tv lcd yg siarkan preview pasal astro b.yond ni..
pertama kali aku tgk.. pergh.. terpukau babe....
so.. aku tanpa lengah gi jumpa kerani dan luahkan isi hati aku tu... hahaha
seminggu gak aku tunggu.. baru lah diorg dtg tuk tukar dekoder astro lama aku kepada astro b.yond.Pemasangannya free (decoder, out…

Waja(H) ImPIAN

Kereta... saban hari wajah kereta kat jalan raya makin hari makin mantOOOp seiring dengan gaya dan citarasa mengikut zaman.Harga lak macam biasak la.. makin cun dan makin canggih makin up la...
yang kat atas 3 keping tu... sedang hangat diperkatakan rakyat jelata, model yang akan gantikan Proton Waja dan akan di lancarkan tahun ni.. bulannya dan hari nya aku tarak tahu. kita tunggu jerkla... begitu juga dengan harga
Kata orang.. model nie akan dinaik taraf enjinnya kepada 2000cc. Agak mengujakan.
so... lau korunk agak agak dah berkenan tu.. bolehla simpan simpan duit tu....
Support la barangan Malaysia.kalau kita rakyatnya tak support... nak harap sapa lagi?
tengok contoh negara lain.umpamanya Perancis. dalam filem.. xpernah agungkan kereta lain... semua guna kereta buatan negara depa... cth filem taxi.
Berbalik kepada topik asal...
emm.. lau aku amati gambar tu... bahagian depan ada iras iras Mitsubishi Lancer GT 2.0 dan lau tgk boonTuut nya der sipi sipi cam volvo.
bagi aku memang cun.
bila …

Syepupu day

Sepupu atau nama lain akak sedara atau abang sedara atau nama nama lain yang korunk gunakan.. tak kesahlah...
aku sendiri guna syepupu atau kekadang aku guna kupu kupu ku.
aku ni ahli keluarga tak ramai.. so aku banyak luangkan masa ngn sepupu sepupu ku di waktu terluang dari aku kecik agi...
so skunk nie dah besar panjang semua... semua dah ada life sendiri. so cam jarang la lepak sama.
last 2 days.. aku berpeluang lepak lepak ngn sepupu2 ku yg rapat....
best wo.. almaklumla lama tak jumpa and lepak.
kitorg gi mamam kat kedai yang agak popular dikalangan peminat steamboat yakni CHIM CHUM. nanti aku upload pic kat kedai tu agar korunk yang tak pernah singgah kedai tu leh la tekan tekan brek dan seraya itu berhenti terus tuk try pekena steam boat kat situ... best... gerenti babe...
banyak gak la story story baru dan lama diungkitkan.. biasak bro... lama tak sua mata.
nak citer kat sini bukan korunk paham pun.heheheheh
tapi itu lah perkara yang best terjadi kat aku dalam sebulan dua nie.. yang l…

Am Back From Tokyo

Sesungguhnya... aku bukan baru pulang dari negara Jepun...
itu ungkapan ku yang bermaksud.. aku berada dalam zon selesa dah sekarang... sebelum ni kesibukanku melampau lampau.Tapi sebenarnya takderk la bz mana pun.Almaklumla aku baru lagi dalam berpersatuan ni... tapi Alhamdulillah Allah yang MAHA ESA bagi aku kemudahan dalam proceed aku nyer kerja.. Semua jalan selancar air mengalir di daun keladi.so wat masa ni aku kembali ke norma hidupku kembali.. selama mana benda ni boleh tahan.aku pun tak tak tahu.