Skip to main content

Beyond=Melangkaui (HD)






Dunia teknologi kini mmg pantas. Dulu time aku kecik2 x terbayang pun kat malaysia ni akan ada LRT atau Monorail dan makhluk seangkatan dengannya.. tapi dah mencecah umur aku 30 ni.. semua benda tu dan jadi cam benda biasa ajerk kan? itu lah kemajuan teknologi.ada saja benda baru yang dicipta bagi memudahkan dan meningkatkan kualiti hidup manusia sejagat.
yang terbaru aku alami:
ASTRO B.yond...
hah... kita skunk dah leh layan movie dan tengok rancangan best best dalam (HD) High Definition.pergh.... cun dan hebat..(bagi aku yg agak kuno ni lah)
cam ner aku leh terpikat dan langgan:
citernyer.. time aku gi kat pusat Astro utk bayar bil astro umah aku yg tertunggak 3 bulan.. kat situ diorang de tv lcd yg siarkan preview pasal astro b.yond ni..
pertama kali aku tgk.. pergh.. terpukau babe....
so.. aku tanpa lengah gi jumpa kerani dan luahkan isi hati aku tu... hahaha
seminggu gak aku tunggu.. baru lah diorg dtg tuk tukar dekoder astro lama aku kepada astro b.yond.Pemasangannya free (decoder, outdoor unit dish, smartcard,kabel HDMI & remote sumer baru). Tapi bayar rm20 bulanan & kontraknye setahun.
OOpss sebelum aku lupa, sblm nak langgan benda alah ni, kita kena ada sebijik tv yang full HD atau pun HD ready.
setelah ku mengamati dan melayani astro b.yond selama sebulan ni kesimpulan aku leh bagi:

1. Warna: memang superb.. warnanya lebih terang dan jelas.sebelum ni time tgk bunga raya ke,bunga api ke atau bunga bunga yang sewaktu dengannya, kadang2 kita x leh nampak warna apa ntah.tapi skunk terang dan jelas warnanya. aku rasa orang rabun pun jadi torang bilow tgk nyer hah

2. Gambar lebih sharp dan terang: Jerawat,kolah kolah gunung berapi dan tahik tahik lalat dimuka.. semua leh nampak.. peluh toksah cakap la... perh....

3. Bunyi: Bunyi pun ada peningkatan sbb diorg guna 5.1 dolby digital.terbaek dari ladang tuh.....

Musim World Cup nieh.. memang puas hati tahap dewa laut lah layan..memang rasa cam tgk kt stadium ( kutlah... psl aku pun tak pernah gi luar negara tgk world cup depan mata )

pasal chenel lak: takat ni de 8 dah
sukan 2 chenel,hbo,axn,fx,national geo,history,citer cina... yg lain akan menyusul katanya... tunggu jerk la.........

Setakat ni xde masalah ngn dekoder b.yond ni kecuali time hujan. Siaran kadang2 jem. itulah kekurangannya yang aku leh detect.

dari 10 aku leh bagi 9 la..... aku puas hati.

so.. kalau korunk rasa korunk suka dan minat nak layan HD bolehla try...
sama cam gi tgk movie kt panggung la eh...... cun....................

Comments

Popular posts from this blog

Walimatul Urus

UUUiiiii........ jangan silap paham. ini bukannyer jemputan atau hebahan daku nak kahwin.jangan la tersilap paham... 

Semalam.... sedang duk termenung mengenangkan nasib diri dan merancang masa depan...
ku godek godek la laman sesawang yang boleh mengubat hati lara.tuk cheer up dan menambah semangat diri yang tak berapa nak kental.
terjumpa la satu artikel yang ditulis oleh sorang ustaz yang amatla ku hormati.
lepas bes baca.... ku terpikir pikir.ada betulnya apa yang ditulis.
citernyer pasal orang kita sekarang.Hang Tuah kata... 'takkan Melayu hilang didunia'
tapi nampak gayanya..... secara perlahan lahan.tanpa kita sedari.itu berlaku.


Walimatul urus <- cam kurang betul ejaan ku ni.

tak kesahlah.... asal korunk paham sudoohh....
em... dunia kita laa ni, moden dan canggih babe. so jemputan ke majlis orang kahwin pun turut terkena tempias kemodenan tu heh.
korunk mesti la pernah di tag kat facebook.jemputan ke majlis perkahwinan dari kawan kawan fb anda.itu dah jadik trend sku…

Toyota Vios TRD 2013

This Car Make Me Horny
Vios TRD Baharu From the outside and inside perfect Price RM93,200.00 suitable for small size family www.toyota.com.my/vios/‎ for more information 
* i really want this car but its still not suitable with my pocket yet >.<

Skim Baru Jururawat U29 ( SBPA )

SBPA.... Skim Baru Perkhidmatan Awam topik yang agak hangat dibicarakan di jabatan jabatan kerajaan... macam macam pendapat,macam macam pandangan. ade yang negatif ada juga yang positif. Bila dah dapat borang opsyen tu nanti... bacalah dan fahamilah sendiri. Pendapat saya sendiri. SBPA memang skim yang boleh dikatakan baik. biasalah... tiada apa pun disunia ini yang perfect pasti ada cacat celanya... dan itu pasti bukan janji akan diubah dan diperbaiki dari semasa ke semasa. ramai antara kakitangan kerajaan kini hanya menunggu respon akhir dari CEUPAC sebelum menurunkan tandatangan. Apa apa pun... takperlu gusar.tak perlu risau.
sebab saya seorang jururawat u29 kat sini saya ada lampirkan sekali skim untuk jururawat U29. sila la usha usha.... kenaikan gaji anda untuk skim baru ini....

Dia memberi hanya apa yang diperlukan