Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2012

Motivation - sound bored

assalamualaikum w.b.t

kalau tengok cara memberi salam...
entri ini akan jadi entri yang agak serius...
serius sampai korunk akan boring giler nak baca...

hahaha.. takderk nyer nak serius.
serius itu borink... tapi ada masanya perlu kan?
kalau asyik gelak je dalam hidup...
maka tiadalah warna warninya... wah... pelangi memang comel.. lama tak tengok secara live... herm..

ok.. back to the topic please....

as the topic is in english..
so i will continue this entry in english...
can? or cannot?
ok... bahasa melayu ek... ok ok

hahahha.... sorry. aku tak berapa nak terer tatabahasa inggeris
melayu pun sama... hehehehe

motivasi...
pebenda tu?
payah nak dirungkai dalam bentuk penulisan atau kata kata...
ianya proses dalaman.. kat dalam nun... yang kawal atau kekalkan tindakan seseorang...
lebih kurang macam tu la maksud dia...

penting ke motivasi?
yerp yerp and yerp...
sangat penting... kalau takderk maka muko akan jadi sememek...
apooo pun tak boleh bak kata Jambu

biasanya bila kita dah set…

xoxo thursday

Semekoom.... Hari ni hari Khamis... Esok gonna be cuti day... yehooo..... yehoooooooooooooooooooooooooooooo..... (panjang lagi) 2 minggu da sibuk... minggu ni nak rest rest rest dan rest. * segala assignment epjj ku kasik pejam mata dulu... hikhikhik
hump... gaji baru je masuk, esok cuti boleh santai santai.... memang mabelous, fabulous, lous lous lous


- nama i pun tukar jadik FIRbulous esok -
lol =P

......... ?

As night starts to set.... Butterflies crawl in my stomach and never seem to go away. Then comes this awkward silencethat so many like to break..comfortable and warm..... what's that? big ? mark

Kentut

Assalamualaikum..... tak jawab dosa... kalau jawab ... anda mesti suka saya... bbooooo...... boorink... old jokes hehhehehe
ok... tajuk kat atas nun... baca pun rasa lain jerk... tangan dah ready nak tutup hidung and mulut kumat kamit ready nak hambur kat manusia yang kalau lepaskan anginnya tak reti nak bertempat. yes.. normal habit... tapi biar kena masa dan tempat. tapi kalau tak tahan sangat... ape nak buat kan... hehehehhehe
ok... bukan itu sebenarnya nak ku ceritakan.
aku pernah dengar orang kata meluahkan rasa dihati yang kadangnya kompleks bukan senang... bagai melepaskan kentut dilepas kang berbau marah dek hidung tak lepas kang perut marah melenting merajuk bagai
yerp... its not easy for me... and maybe for u alls......
the key word how to express your feeling
1. be honest 2. be honest 3. be honest
jujur dengan diri anda.... believe or not .... hanya dengan cara itu tiada siapa yang akan sakit atau disakiti ...
*pesanan ni bukan untuk siapa - siapa tapi untuk diriku sendiri…

i'm in love

i'm just in love oh singin' my life
by Glay
never failed making me smile and smile and smile and fly and fly and fly
(>.<)

i'm just in love with this song
malam ni tetiba rasa nak dengar lagu ni... 
mood: gelenya .... izara vanilla chepi cokelat... nice... laallalala

kredit to my friend yg introduce lagu ni kat saya since y2k lagi..

For me to know, For u to find out

Sound simple... tetapi hakikatnya.... sangat la dalam. kalau agak-agak tak pandai menyelam... takut nanti lemas... elokla berundur. pengecut..
bagi aku... nothing to loose...
to know the unknown... to feel sure to feel secure anda kena berani...

life isn't cruel ... life isn't complicated People Are....
....:::: Aku tengah rasa tak ketahuan... maybe kepenatan, maybe jua benda lain::::.... maka lahirla entri berupa ini hahahahahhahahahahahahahahhaa

Things that should be easy

Alkisahnya...

terbaca satu short article about things that should be easy

most of them are correct for me

except one thing

totally disagree

find a girlfriend

kalau ikut ratio dunia

siapa lagi ramai?

womens rite?

so... macam weirdo sangat kalau engkau tak ada girlfriend

samada kau memilih giler atau kau ada masalah yang kau tak boleh nak reveal

damn.....

kenyataan itu berbentuk begini ___________ <- straight line

reality bentuknya begini __--~~~-_-___-~~ <- tak berapa nak straight line * aku malas nak melukis. korunk paham kan?

so?

terjawabkan.....


I'm so happy

Day by Day 4 months....
gone the journey still gonna continue
have to
my bff said... dont stop running
and i said Insyallah ... 
now i'm wearing my fav jeans that i bought in year 2000 my lovely levi's 
from 42 - 36
i'm not gonna stop running
who said running away from your problems not gonna solve anything
i'm proving it wrong
lol
the important things is

i'm happy :)

yeah yeah yeahhhhh yeaahhh....

:(

Last day.
Thanks.
Get Scolded.
again..

Kadang... rasa nak marah. kadang rasa disayangi.kadang tak ade rasa ape - ape..
macam mana nak react bila kena marah?
tunduk, tahan telinga, lawan balik... tak pun buat muka dunno....?

tengok keadaan.
kalau ngan ma and abah... takyah nak lawan la.
kalau dengan boss... agak2 boss diktator sangat.. lawan je.. rezeki kan de mana mana
sedap jari jer nak taip kan...lol....

aku sendiri...
bila kena marah of coz la rasa marah jua
tapi hold... and bila renung balik after that...
ok...
orang marah kita, bukan secara suka suka
mesti ada sebab...

Thank you sebab marah kat saya...

A little Inspiration

He got sad....
loosing a relationship...
and now.. happier.

*respect and inspiring

jom... larik..... :)


This Space is My Escape

Kadang-kadang rasa nak jadikan blog ni sebagai tempat nak luah segala....
zaman dahulu kala... peeps guna diari.....
aku tak pasti masihkah ade orang menggunakan diari...
herm... mungkin masih ade... tapi ianya juga sudah berubah rupa...digitals.
but there r rules ...
coz anyone can read...
avoiding ... hurt peeps heart..., giving chances for peeps hurting u.., bla bla bla and bla...

ternyata tools rekaan manusia... takkan pernah perfect.

the best, the greatest, the easiest, no need to pay, no need to be online, paying bills no need to make an appointment, no no nothing can be the obstacles and so on ext ext ext...

DOA / PRAY kepadaNYA

so ... this space is my escape?
the answer is absolutely ... nope babe.... Big NO

.:: Dia Yang Satu::.

Ini bukan lagi gurauan.... A 6-pack to Die for...!!

Assalamualaikum semua....
a ceh ceh ..... macam ramai je reader blog aku...
hai semua.... hehehe

Hari ni dah masuk 16 Syawal 1433h ....
so dah 16 hari kita beraya ....................

Bukan nak salahkan waktu, bukan nak salahkan sesiapa... tapi diri aku sendiri ni...
aku dah mula goyah... goyah dengan impian. goyah dengan target. goyah dengan cita.
20kg more i need to cut down.... to be a normal guys... to be a normal man.
need to concentrate ..... aduss ....

seminggu dua ni... asyik nak makan aje...
selera membuak... time makanan kat depan... cita,impian semua ntah kemana hilang....
i need some motivation. yess really am. please keep to be in my mind. reminding me ....



aku teringat one of my collection mag kt umah...
FHM yang tahun lepas punya rasanya... ntah ingt ingt lupa...

Kat dalam tu ade mengisahkan pasal kisah seorang filmmaker yang namanya Stuart MacDonald yang ingin membuat tranformasi kat badan dia. bukan cara bedah, bukan ambil ubat.. but in a normal way...
dia nak body dia…

Cabaran suda mula ... kus semangat

Assalamualaikum ......

Dalam hidup ni... kalau tak ade dugaan ... tidak la meriah kan .... maka harus ditempuhi jua lah...
ditempat kerjaku ini dan tempat korang pun sama kut... Bila datang bulan syawal ni... maka banyakla kad kad warna warni, panggilan manja dan jua special request datang untuk jemput ke majlis makan makan beserta minum (kalau idak, tercekik la kan) raya raya...
hah .. itula dugaannya...
Dugaan ke makan? heheheh dugaan bagi saya sahaja... anda mungkin tidak...

Harini ... da start da jemputan situ sini ....
tak menang perut kalau nak layan semua... maka pergi yang terpilih sahaja.... dan makan yang terpilih sahaja....

* sedih je tengok makanan ... hati kata mau ... :'(