Skip to main content

Motivation - sound bored



assalamualaikum w.b.t

kalau tengok cara memberi salam...
entri ini akan jadi entri yang agak serius...
serius sampai korunk akan boring giler nak baca...

hahaha.. takderk nyer nak serius.
serius itu borink... tapi ada masanya perlu kan?
kalau asyik gelak je dalam hidup...
maka tiadalah warna warninya... wah... pelangi memang comel.. lama tak tengok secara live... herm..

ok.. back to the topic please....

as the topic is in english..
so i will continue this entry in english...
can? or cannot?
ok... bahasa melayu ek... ok ok

hahahha.... sorry. aku tak berapa nak terer tatabahasa inggeris
melayu pun sama... hehehehe

motivasi...
pebenda tu?
payah nak dirungkai dalam bentuk penulisan atau kata kata...
ianya proses dalaman.. kat dalam nun... yang kawal atau kekalkan tindakan seseorang...
lebih kurang macam tu la maksud dia...

penting ke motivasi?
yerp yerp and yerp...
sangat penting... kalau takderk maka muko akan jadi sememek...
apooo pun tak boleh bak kata Jambu

biasanya bila kita dah set sesuatu tujuan @ cita2 @ impian @ angan2 @ matlamat @ yang sama waktu dengannya...
secara automatiknya... motivasi itu wujud
so... ok la kan.... auto tu....

masalahnya... motivasi ni tak stabil...
boleh aje hilangnya ntah kemana,,,,,

so.... ape perlu kita buat tuk hold motivasi ni supaya stay je....

senang.... senang dalam penulisan tapi realiti... cuba buat dulu. baru tahu

1. rancanglah ia.
bila dah set satu satu goal.... maka harusla merancang. macam tak berapa nak penting bunyiknya.. tapi serius ... memang serius... ianya penting.

2. fikir dan fikir jangan berhenti fikir and jangan easily ngaku kalah
motivasi ni kan lahir dari otak yang berfikir. buangkan pemikiran yang negatif. simpan yang positif je. jadilah manusia yang optimis.

3. janji ditepati
hah... hah.... jangan nak kata aku cuba berpolitik. tidak sama sekali.
janji pada diri sendiri dan tepati ia.kalau janji kat diri sendiri pun takleh ditepati... maka fikir fikirkan lah sendiri yer.... ingat dan ingatlah janji pada diri anda tu.... maka motivasi akan stay je kat situ. Insyaallah..

hari ini,,,,
aku dapat inspirasi baru wahai ya alls...
tak kiralah mengkome nak kata aku riak ke show off ke hape ke...
aku nak gitau jugak,,,,
aku join larian 10k dan aku berjaya habiskan...
dan aku dapat sijilnya....
dan itu menjadi inspirasiku untuk lari lari dan lari untuk selesaikan masalah ku
bukan lari dari masalah tau...

aku mimpi nak dapat pingat.. 5k . then 10k then half marathon...


Comments

Ammelia Yusoff said…
bermotivasi giteww. haha
che'pi said…
haip.... hehehheheh
Ecah Mashuri said…
motivasi ni penting kan.tanpa dia nak buat sesuatu pasti susah.
waaaaahhhh...hebat...semangat suda kasi up sket ni ek.no more down easily hokeh.one thumb up.two bila kamu dh capai target nt. :)
che'pi said…
hui hui... tenkiu.... (",)
::CIK LYNN:: said…
eh3...che'pi kt usm la..ptot cm kenal je tmpat pic ni..hehe

Popular posts from this blog

Walimatul Urus

UUUiiiii........ jangan silap paham. ini bukannyer jemputan atau hebahan daku nak kahwin.jangan la tersilap paham... 

Semalam.... sedang duk termenung mengenangkan nasib diri dan merancang masa depan...
ku godek godek la laman sesawang yang boleh mengubat hati lara.tuk cheer up dan menambah semangat diri yang tak berapa nak kental.
terjumpa la satu artikel yang ditulis oleh sorang ustaz yang amatla ku hormati.
lepas bes baca.... ku terpikir pikir.ada betulnya apa yang ditulis.
citernyer pasal orang kita sekarang.Hang Tuah kata... 'takkan Melayu hilang didunia'
tapi nampak gayanya..... secara perlahan lahan.tanpa kita sedari.itu berlaku.


Walimatul urus <- cam kurang betul ejaan ku ni.

tak kesahlah.... asal korunk paham sudoohh....
em... dunia kita laa ni, moden dan canggih babe. so jemputan ke majlis orang kahwin pun turut terkena tempias kemodenan tu heh.
korunk mesti la pernah di tag kat facebook.jemputan ke majlis perkahwinan dari kawan kawan fb anda.itu dah jadik trend sku…

Toyota Vios TRD 2013

This Car Make Me Horny
Vios TRD Baharu From the outside and inside perfect Price RM93,200.00 suitable for small size family www.toyota.com.my/vios/‎ for more information 
* i really want this car but its still not suitable with my pocket yet >.<