Skip to main content

Motivation - sound bored



assalamualaikum w.b.t

kalau tengok cara memberi salam...
entri ini akan jadi entri yang agak serius...
serius sampai korunk akan boring giler nak baca...

hahaha.. takderk nyer nak serius.
serius itu borink... tapi ada masanya perlu kan?
kalau asyik gelak je dalam hidup...
maka tiadalah warna warninya... wah... pelangi memang comel.. lama tak tengok secara live... herm..

ok.. back to the topic please....

as the topic is in english..
so i will continue this entry in english...
can? or cannot?
ok... bahasa melayu ek... ok ok

hahahha.... sorry. aku tak berapa nak terer tatabahasa inggeris
melayu pun sama... hehehehe

motivasi...
pebenda tu?
payah nak dirungkai dalam bentuk penulisan atau kata kata...
ianya proses dalaman.. kat dalam nun... yang kawal atau kekalkan tindakan seseorang...
lebih kurang macam tu la maksud dia...

penting ke motivasi?
yerp yerp and yerp...
sangat penting... kalau takderk maka muko akan jadi sememek...
apooo pun tak boleh bak kata Jambu

biasanya bila kita dah set sesuatu tujuan @ cita2 @ impian @ angan2 @ matlamat @ yang sama waktu dengannya...
secara automatiknya... motivasi itu wujud
so... ok la kan.... auto tu....

masalahnya... motivasi ni tak stabil...
boleh aje hilangnya ntah kemana,,,,,

so.... ape perlu kita buat tuk hold motivasi ni supaya stay je....

senang.... senang dalam penulisan tapi realiti... cuba buat dulu. baru tahu

1. rancanglah ia.
bila dah set satu satu goal.... maka harusla merancang. macam tak berapa nak penting bunyiknya.. tapi serius ... memang serius... ianya penting.

2. fikir dan fikir jangan berhenti fikir and jangan easily ngaku kalah
motivasi ni kan lahir dari otak yang berfikir. buangkan pemikiran yang negatif. simpan yang positif je. jadilah manusia yang optimis.

3. janji ditepati
hah... hah.... jangan nak kata aku cuba berpolitik. tidak sama sekali.
janji pada diri sendiri dan tepati ia.kalau janji kat diri sendiri pun takleh ditepati... maka fikir fikirkan lah sendiri yer.... ingat dan ingatlah janji pada diri anda tu.... maka motivasi akan stay je kat situ. Insyaallah..

hari ini,,,,
aku dapat inspirasi baru wahai ya alls...
tak kiralah mengkome nak kata aku riak ke show off ke hape ke...
aku nak gitau jugak,,,,
aku join larian 10k dan aku berjaya habiskan...
dan aku dapat sijilnya....
dan itu menjadi inspirasiku untuk lari lari dan lari untuk selesaikan masalah ku
bukan lari dari masalah tau...

aku mimpi nak dapat pingat.. 5k . then 10k then half marathon...


Comments

Ammelia Yusoff said…
bermotivasi giteww. haha
che'pi said…
haip.... hehehheheh
Ecah Mashuri said…
motivasi ni penting kan.tanpa dia nak buat sesuatu pasti susah.
waaaaahhhh...hebat...semangat suda kasi up sket ni ek.no more down easily hokeh.one thumb up.two bila kamu dh capai target nt. :)
che'pi said…
hui hui... tenkiu.... (",)
::CIK LYNN:: said…
eh3...che'pi kt usm la..ptot cm kenal je tmpat pic ni..hehe

Popular posts from this blog

Skim Baru Jururawat U29 ( SBPA )

SBPA.... Skim Baru Perkhidmatan Awam topik yang agak hangat dibicarakan di jabatan jabatan kerajaan... macam macam pendapat,macam macam pandangan. ade yang negatif ada juga yang positif. Bila dah dapat borang opsyen tu nanti... bacalah dan fahamilah sendiri. Pendapat saya sendiri. SBPA memang skim yang boleh dikatakan baik. biasalah... tiada apa pun disunia ini yang perfect pasti ada cacat celanya... dan itu pasti bukan janji akan diubah dan diperbaiki dari semasa ke semasa. ramai antara kakitangan kerajaan kini hanya menunggu respon akhir dari CEUPAC sebelum menurunkan tandatangan. Apa apa pun... takperlu gusar.tak perlu risau.
sebab saya seorang jururawat u29 kat sini saya ada lampirkan sekali skim untuk jururawat U29. sila la usha usha.... kenaikan gaji anda untuk skim baru ini....

Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Thief - Mark Adam

Thief - Mark Adam (Lyric)
Don’t put your pillow on the balcony Or I will take it with me It’s the only way that I can sleep with you And dream of us two
Don’t leave your lipstick out of your hands I hope you will understand It’s the only way that I can kiss you It’s the only way to be one with you
chorus
I’m gonna steal your heart The way I stole your scarf I’m gonna steal your love3x The way I stole your glove
Don’t you notice I have Worship you since we both were kids I have loved you since first grade I hope its not too late not too late
Don’t leave your toothbrush anywhere With twenty missing don’t you care That I am closer to you You Don’t even know It feels like mouth to mouth and I love it so
I'm gonna give back to you if you say you love me too And everything will be ok okayyyyyyy
I’m gonna steal your heart The way I stole your scarf I’m gonna steal you love3x The way I stole your glove
Don’t you notice I have Worship you since we both were kids I have loved you since firs…