Skip to main content

Posts

Showing posts from 2011

SKT&LPP ku

Helo guys.... chehh wahss........ macam beachboy pulau tegur matt matt salleh nieh heh.... haha Assalamualaikum... Kelmarin... baru je kelmarin, aku dipanggil mengadap boss aku. untuk ape? untuk ape lagi.. untuk bagi tunjuk kat aku la... mark yang dia bagi kat aku. sebelum aku submit borang skt( sasaran kerja tahunan) aku tu kat mera boss he aku ter.. aku dah bagi mark kat diri aku sendiri kaw kaw punya tinggi. dah tahu dah... boss mesti tak puas hati sama wa.. dan akan kasi potong sama wa punya mark sendiri suka suka hati makcik tiri dia jerk.... so.... bila dipanggil maka dimaklumkanlah mark aku.... kira ok la... berbaloi la kut ngan kerja yang aku buat selama setahun ni. mark? berapa mark? ala.... sibuk je nak tahu. mana leh bagitau der.... itu rahsia... hahahaha apa pun mark yg ko dapat dari boss ko, ko tahu berapa dan apa yang patut ko dapat. u know it. so don't bo bey bo bey bla bla bla merata alam kata boss ko kejam. hari2 kerja... asyik hilang jer dari office... memang patut kalau k…

Skim Baru Jururawat U29 ( SBPA )

SBPA.... Skim Baru Perkhidmatan Awam topik yang agak hangat dibicarakan di jabatan jabatan kerajaan... macam macam pendapat,macam macam pandangan. ade yang negatif ada juga yang positif. Bila dah dapat borang opsyen tu nanti... bacalah dan fahamilah sendiri. Pendapat saya sendiri. SBPA memang skim yang boleh dikatakan baik. biasalah... tiada apa pun disunia ini yang perfect pasti ada cacat celanya... dan itu pasti bukan janji akan diubah dan diperbaiki dari semasa ke semasa. ramai antara kakitangan kerajaan kini hanya menunggu respon akhir dari CEUPAC sebelum menurunkan tandatangan. Apa apa pun... takperlu gusar.tak perlu risau.
sebab saya seorang jururawat u29 kat sini saya ada lampirkan sekali skim untuk jururawat U29. sila la usha usha.... kenaikan gaji anda untuk skim baru ini....

Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Belog bersawang seperti hatiku jua

Melati kuntum tumbuh melata,
Sayang merbah di pohon cemara;
Assalammualaikum mulanya kata,
Saya sembah pembuka bicara.
Assalamualaikum wbt. dan salam sejahtera... cheewaaahhh.... macam mc kat majlis majlis ilmu jua dinner grand grand livina nieh heh...
ikhlas nak gitau... lamo gilerr tak menjenguk blog ku ini.. bersawang giler babas... mcm gak hati aku ni. yang tu aku taknak ulas panjang2... kalau tuan dah tak jenguk.. takkan orang lain nak menjenguk.. memamng tak la kan.... kesian.................... pethethic aku ni agak moody. berblog jika de nafsu berblog.kalau tak jangan harap. lagipun blog ni dah pun ku jadikan sebagai tempat aku melalut. sekali lagi... kesiann...
arini aku melalut kat sini sebab dah hujung hujung tahun ni keje kat office berlambak.. nak update statistic and so on. ohoooiiii......... aku tak belajar segala benda tu kat kolej dulu aku ambik SAINS KEJURURAWATAN dan memang tak la aku hambek benda alah statistik and so on.. tapi lau smbg belajar kena gak belajar benda alah tu... hadui…

Puncak Alam.... arah tuju terbaru ku

disini kan kutuju....
ayuh................................................

Ceritanya.... aku berjaya menempatkan diri sebagai pelajar
UiTM kampus Puncak Alam...
as a e-PJJ student start on Sept 2011
Alhamdulillah.... syukur ke hadrat Ilahi.....



Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Terima Kasih... Bonus Raya untuk Kakitangan Awam

* Kerajaan bersetuju membayar bonus setengah bulan gaji dengan bayaran minimum RM500 kepada 1.27 juta penjawat awam Persekutuan bulan ini.
* Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, kerajaan juga bersetuju memberi bayaran khas sebanyak RM500 kepada 590,000 pesara kerajaan.
* Bonus dan bayaran khas ini akan dibuat pada pertengahan bulan ini yang melibatkan perbelanjaan sebanyak RM2 bilion.

sumber : BERNAMA

Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Happy Eid Mubarak

Pesanan Jibril a.s buat Nabi saw.ketika hadirnya ramadhan
jangan tinggal memohon maaf dengan 3 golongan
1- mohon maaf dari kedua ibu-bapa
2- mohon maaf sesama suami isteri
3- mohon maaf kepada keluarga, sahabat handai dan mereka yang berada disekeliling kita.

Selamat berpuasa..... dan maafkan ku atas kesilapan zahir dan batin.......
semoga kita semua dilindungi keberkatan Ramadhan


Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Minggu Penyusuan Susu Ibu Sedunia

Talk to me! Breastfeeding - a 3D ExperienceWABA is pleased to announce the World Breastfeeding Week theme for 2011 focusing on engaging and mobilising youth intergenerational work with the catchy slogan of: "Talk to me! Breastfeeding - a 3D Experience". The theme deals with communication at various levels and between various sectors.

Why 3D? When we look at breastfeeding support, we tend to see it in two-dimensions: time (from pre-pregnancy to weaning) and place (the home, community, health care system, etc). But neither has much impact without a THIRD dimension - communication!

Communication is an essential part of protecting, promoting and supporting breastfeeding. We live in a world where individuals and global communities connect across small and great distances at an instant's notice. New lines of communication are being created every day, and we have the ability to use these information channels to broaden our horizons and spread breastfeeding informat…

TATA NANO - Comel dan murah

TATA NANO....
jenama kereta buatan India yang asalnya diusahakan untuk pasaran domestic India sahaja.
Kereta comel ni,... adalah kereta termurah dunia.
Harganya bermula 100,000 rupees ataupun bersamaan RM6750.
Sangat murah right? kalau kereta ni dipasaran Malaysia.Mungkin ianya akan menjadi kereta yang paling banyak berkeliaran dijalanraya kita.
Even adik adik kita yang tengah study kat sek. men. pun akan pandu kereta ni ke sekolah.
kerana harganya... lebih murah berbanding Yamaha LC135. Memang sangat amat mampu milik.


Sikit info sejarah kereta ni.
Dikeluarkan oleh syarikat yang diberi nama TATA MOTOR.
Berpengkalan di Mumbai India
Mula membangunkan kereta ni tahun 2003
Mula dipasarkan tahun 2009
Menjadi lambang kepada Kemajuan India yang ingin mencapai Negara Maju
Bosnya bernama Mr. Ratan Tata
Exterior design kereta ini direka di Italy's Institute of Development in Automotive Engineering

Apa kurang hingga harganya murah?
1- bonet belakangnya hanya boleh diakses melalui dalam keret…

Hari Hiburan Islam ( HAI ) 2011

Kredit to Kerajaan Negeri Kelantan Dan Penaja
Satu program yang sangat bagus So... remaja remaja Kelantan...  jom... pakat ghi rhama rhama deh...
Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Ditindih lagi...

Bengang... sangat bengang....
Dah 3 malam beturut turut aku ditindih dek hantu jembalang lahanat.
Tengah syok tido,... ko datang nak tindih tindih aku apehal...?
Ape la yang ko tak puas hati ngan aku..
Dari aku sek men... sampai laa lor ni... ko suka kacau aku kan?
siot laaaaaa....................

Aku ni susah nak percaya benda benda macam ni.
Tapi sape leh terangkan kejadian tindih menindih yang jadi kat aku ni.
Kalau bukan kerja Jin nakal..... ?

Tapi kira ok la,.... walaupun kerap diganggu gugat dek mereka.
Aku still hidup.still leh hirup udara macam ya all....Alhamdulillah....
kadang2 bila aku dah amat borin' ,
kena tindih pun selamba.... buat derk jer... janji nafas leh tarik walau pun a bit sesak...
lantak ko laa setannn....................



Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Sepak Takraw VS Fat BOY

Biasala....
aku juga seperti insan yang lain....
suka mengikut arus ....

kerajaan malaysia kini...
sedang giat mempromosikan sukan sepak takraw...
sukan yang suatu ketika dulu dipelopori oleh kita
Malaysia...

So... demi menyahut seruan negara...
aku and 5 lagi kawan aku.. decide untuk main sepak takraw pulak...
dulu dulu... memang la selalu main.
tapi itu dulu... dah lama ditinggalkan...

dulu walau pun aku mempunyai berat badan 90kg...
kira aku ok la takat nak main wakil kampung....
cergas dan pantas...

tapi selepas abis matrikulasi...
then masuk kolej....
berat badan aku makin tak terjaga...
dan kini aku... lebih 1 pikul berat....

tapi.. tadi petang..
terbukti aku still boleh main benda alah tu
tapi tak sepantas dulu la...
kaki pun agak berat nak angkat...
but i still can make it...

huhuhuhuhuuhuhuh
damn... i'm luckiest big fat boy...

* sorry... tak sempat nak tangkap some picto to show ya guys..
sebab.. tadi pun main.. langit gelap semacam... bes jer main  hujan terus mencurah..…
Yahoo.................... First time kerja yang aku buat tak menerima apa apa teguran dari penolong pengarah yang menjadi boss aku... ni first time woo..... tak tahu nak kata apa.... bangga, berbaloi, pperghhhh........... no word can describe my feelin' rite now... nasib ko la blog... jadi tempat ku luah.
Maknanya.... aku dah Ok Ok la ek..? Puan... TQ TQ.... Thats all i need ... ALHAMDULILLAH....
yaribaa.............
Dia memberi hanya apa yang diperlukan
Kalau ko handle programe... Then kawan ko join the programe and masuk dewan... tidoooo.... Boss ko plak datang bisik2 suruh kejutkan si member ko yang tido.... Padahal dulu ko pun kaki tidoo masa dengar ceramah.... karang orang kata... ek eleh... actionnnn betul mamat ni... padahal dulu pun sama jer ngan aku... kaki tido and monteng....
grrrrrr........... tekanan wooo

Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Jururawat

Jururawat. Bila disebut pasal jururawat. Apa yang akan melintas difikiran anda. jujur... dan ikhlas.... apa yang anda bayangkan....?
Pandangan aku mungkin berbeza kerna ibuku seorang jururawat. Dari kecil, aku suka mengikut ibuku ke hospital. Semacam aku tahu takdir aku disini. Di hospital yang sama...
Terkejut dan terkedu, Apabila seorang pelajar lepasan SPM berkata " Taknaklah jadi Jururawat.... eiii gedik " Jururawat sinonim dengan PERAMPAS
Aku tak nampak apa yang dikata. aku kelu.
Cuba anda googling jap. Search image of nurse. Pasti... terselit gambar2 bintang dewasa dengan uniform nurse yang diubah suai menggiurkan... seksi... geram... Mungkin sebab itu?
Atau mungkin benar apa yang dikata. gedik..... gatal....
aku rasa tidak. Salah tu dik..... Nurse... Kami dilatih untuk menjadi insan yang peramah. Peramah dan penyayang. tetapi bila disalah ertikan.
tidak diamalkan. lalu timbul pula. Garang, bengis, kurang ajar dan segala...
Lalu?
Yang penting jangan melebelkan satu kerjaya dek kerna segelintir manusi…

tERIMA kASIH.... rAKAN sEMUA

Assalamualaikum... jua salam sejahtera...
Hari Khamis nan lalu.... Bro Ben nyer Blog buka segmen kritik mengkritik
yang aku rasa amat cool untuk join.
so aku JOIN......
Bila sign in hari ni.... woooo....................................
aku sebagai blogger underdog yang baru nak bernyawa, baru nak pandai bermain kata....
terkezut gak..... there are 40 comment on that entri.
bagi aku.... 40 tu satu angka yang besar...

Syukur Alhamdulillah.....

Tq To Bro Ben yang buat segmen yang ku always boombastic dan sangat berguna buat blogger sekalian alam...
Keep Up the Good Work Bro..... u Awesome bro.....



TO All yang tinggalkan nota or komen....
InsyaAllah kalau der keterluangan waktu... aku singgah and follow ya all.....

* aku ni online kat office jerk.... no broadband, no streamyx , no wifi, pendek kata kalau dah pulang kerja.. memang tak berjenguk la blogku ni.... thats the problem that i haven't settle yet.... pity me rite ..
uuuu.......

so... as ya all know... kat Negeri Cik Siti ni cu…

" BRO , KASI KRITIK BLOG GUA SKIT , BLEH ? "

Lama tak join segmen bro Ben...........
Kali ni rasa cam menarik jerk.... lantas tak berfikir tuk kali kedua... ku joinkan ajer.....
ku harapkan impaknya yang datang, impak yang baik.
bukan untuk aku sorang... tapi untuk semua yang join segmen ni.
Majulah blogger Malaysia untuk Negara

Sebelum anda komen blog ku...ku nak bagitahu sikit info pasal blogku ini.

Blog ku ni walau pun kalau dilihat pada surat kelahirannya,... memang ianya berusia lebih dari setahun....
dulu.... tak beridea, tak mempunyai masa, tak mempunyai kreativiti atau malas nak update or insert entri entri kat blog.
Niat mempunyai blog pada dasarnya, aku nak jadikan ruang untuk aku menulis apa saja yang aku mahu.
Tak bertema. Dari pendapat, luahan, info dan juga pengalaman aku. ku selitkan disini. untuk peringatan aku dan jua sesiapa yang sudi melawat dan membacanya.
Tulisan aku memang ku akui... tak lah menarik. Kalau tengok result SPM aku pun.. aku dapat 5C ajer.
Jangan terkejut. Aku memang seorang anak melayu jati Ma…

Juara Liga Super 2011

2011 Menjadi milik Negeri Cik Siti Wan Kembang Kelantan Darulnaim Negeri Serambi Mekah


gua bangga jadi anak jati Kelantan
GOMO KELATE GOMO
Piala ni jadi milik kami TAHNIAH TAHNIAH TAHNIAH
Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Lelaki VS Perempuan

Aku Lelaki... lelaki sejati. jangan cuba nak pertikai... hehhe
Apa kelebihan lelaki yang tak ada pada perempuan?
pendapat aku... lelaki memang banyak kelebihan sebenarnya berbanding perempuan. tetapi macam biasa... pasti aa kelemahan. dan kelemahan itulah yang memerlukan perempuan untuk menyempurnakan seorang lelaki.
kelebihan:
1. Lelaki dicipta olehNya lebih dahulu berbanding perempuan. so we are the winner sejak dari kejadian kita.
2. Lelaki lebih tenang dalam hadapi apa jua masalah.tak gabra tak tentu arah.
3. Kalau masalah kecik.... confirm lelaki tak ambik port pun.
4. Lelaki boleh jadi imam kepada makmum perempuan dan lelaki. Pompuan takleh... ( macam budak2 plak aku nih)
5. Lelaki pandai berdolak dalih, bagi alasan itu ini, kalau kena marah ngan bos, perempuan tahan telinga and nangis jer pandai.
6. Lelaki... takde masalah nak keluar lewat malam.harmless bagi kami. pompuan... bahaya woo...
7. Lelaki boleh kahwin sampai 4... Pompuan takleh kecuali bercerai or suami yang dah k.o
8. Lelaki le…

E-PJJ & PLK - UITM 2011 - kini dibuka

Jom.....
kita tambah ilmu.... tingkatkan diri.....
UiTM dah buka dah.......
Jom join i kat sana.......................................................
cepat... tarikh tutup 22 Julai 2011 - Jumaat






untuk maklumat lanjut sila la tekan kat bawah ni...

http://www.ined.uitm.edu.my/iklan/192-tawaran-meneruskan-pengajian-secara-e-pjjplk-sesi-september-2011.html

Dia memberi hanya apa yang diperlukan

FanBallstic 4

Bola Bola Bola..............


Dia memberi hanya apa yang diperlukan

OBESITI: KERETA YANG SESUAI?

Obesiti..... Semenjak dua ni... people keep on talking and talking about obesity di Malaysia. Sangat perihatin. i like. Aku pun tergolong dalam golongan tu. Orang kata orang yang obes ni orang yang paling bebas. tapi tidak sebenarnya. banyak masalah. masalah bila nak berfesyen, masalah biler nak tackle awek, masalah bila nak pilih kerusi, masalah biler nak bla bla bla... macam macam masalah kami hadapi. <-- saper suruh ko makan tak ingat. sendiri tanggunglaa..... wuteva..... aku dah tak kesah.apa orang kata. janji aku happy.<--- inilah yang dikatakan bebas Tapi bukan itu nak kuceritaainn.....  ceritanya adalah seperti tajuk diatas.... kalau anda segolongan dengan aku. memang susah kita nak pilih kereta yang sesuai. Keluasan dalaman : memang penting , baru selesa nak golek, nak toleh. Kedudukan tempat duduk : yang ni paling penting. kalau kereta yang tempat duduknya rendah amat ala ala kereta batman.. payah nak masuk dan keluar wooh.. kena pilih yang sesuai ngan kita Fuel efficiency : bila da…

Komik Superhero Islam - 1st - made in USA

Semalam... boring-boring minum secawan kopi kat gerai awek cun depan umah aku. aku ambik la paper. duk belek punya belek... de artikel pasal komik superhero islam pertama yang dihasilkan oleh warga US yang beragama ISLAM. Nama pelukis dan penulis nya Adil Imtiaz dengan tujuan untuk memperbetulkan segala persepsi masyarakat barat terhadap Agama Islam. Apa yang dilihat, apa yang dibaca, apa yang didengar dan disebarkan selama ini hanyalah keganasan, keburukan, dan segala benda negatif pasal Islam. Mungkin dengan cara ini ... mereka (barat) boleh mengetahui tentang Islam yang sebenar.Agama yang sebenarnya amatlah harmoni suci dan bersih.
untuk maklumat lanjut bolehla klik kat bawah ni http://www.splitmoonarts.com
Teruskan perjuangan ini saudaraku.


Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Penyokong sebenar.........

Sehari dua nan lalu. PM kita diberi title sebagai penyokong no 1 TRW. RM 2 juta dijanjikan untuk pembangunan TRW.
itu cerita lain. Biarlah siapa yang diangkat. Siapa yang dijulang. Hakikatnya... kita tahu siapa penyokong no 1 TRW.
Rakyat KELANTAN itu sendiri adalah penyokong TRW yang sebenar. kita tidak pernah meminta dianugerahkan apa apa. yang kita mahu hanyalah melihat TRW terus maju di persada Bola Sepak Tanah Air malah kalau boleh di dunia.
Secara peribadi. apa yang ku harapkan selepas ini. kalau ada lagi, kata kata negative, diskriminasi, atau apa apa saja yang baik mahupun buruk. penyokong no1 TRW tetap teguh berdiri menjadi penyokong no 1. mempertahankan maruah rakyat Kelantan amnya dan TRW khususnya. itulah harapanku....
Tahniah.
Gomo KELATE Gomo
Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Dilema wooh.....

Setiap insan, setiap manusia pasti ade dilemanyer tersendiri. unik dan peribadi. Dilema bila berhadapan dengan situasi yang memerlukan kita membuat pilihan. Dilema dalam cinta, dilema dalam kerja, dilema dalam tanggungjawab, dilema dalam macam macam bagai perkara.
Bila benda ni dah melanda, hati mula dup dap dup dap. fikiran kadang2 ok kadang kadang ko. melayang jauh ntah kemana.
tapikan dilema ni kan asam garam kehidupan. mana best kalau makan mee sup tanpa lauk pauk serta sayur. garam gula jangan lupa. kadang kadang ajinomoto pun taruk. walau tahu akan bahayanya... dimakan jua agar selera terbuka.
begitulah jua dilema dalam sebuah kehidupan. pasti nak ada barulah berwarna warni dunia.
Aku kini. setelah 6 bulan ditugaskan disini. setelah aku puas mencuba.setelah puas aku pujuk hati.setelah puas ku tahan. aku tak dapat nak ubah hakikat.hakikat bahawa hatiku tak dapat menerima tugas baru yang dipikul ditempat baru. bukan jiwaku disini.
Dah banyak benda aku belajar.dah banyak benda aku hafal.d…

pakai ke tak pakai sama je

Sape pakai baju kuning.sakit wo... silap hari bulan masuk dalam woo...................
tahun lepas.... kat Thailand... harga pakaian yang berwarna merah cukup murah. dijual secara lelong.sebab rakyat depa tak berani nak pakai baju kaler merah.
pasnih.... baju kaler kuning di Malaysia pun akan turut sama jadi cam Thai la kut.
murah2 semuanya....
so,.... kalau ade baju yang rare, cun cun warna kuning yang korunk berkenan, boleh la start kumpul duit tuk beli baju tu........

Dia memberi hanya apa yang diperlukan

horey horey PP

Papa Papa Americano……. Horey horey……………………………………….. Bulan MEI sampai hujung JUN…. hidup wa sengsara amat.sengsara tak sengsara sangat la. Pasal saper suruh ko tunjuk bakat terpendam.saper suruh ko keje elok elok.saper suruh ko rajin amat. Akibatnya.. ko diberi kepercayaan, diberi tugasan, diberi segala macam lagi la.hah.... hambek ko..... ko jugak yang tak menang tangan. Padan muka.....
Bukan nak ngungkit.bukan nak merungut. Kalau tak ikhlas... tak dapat sesen pun pahala. Aku ikhlas. Segala tekanan, segala penat letih lelah. Ku kumpul, lalu ku bungkuskan dan ku simpulkan. Resultnya... sebuah trip ke Pulau Perhentian Ver.2
Ini kali kedua.. ku buat trip ke pulau tu. Dulu ngan kawan2 nan lain. Kali ni kawan2 nan lain. Tapi sama havoc, sama cool, sama kerek, sama terbaek. Tq ya all sudi teman wa pergi lepaskan segala pressure kat sana.
Tuk pengetahuan ya all , Pulau Perhentian ni,...terbahagi kepada beberapa pulau. Tapi yang utamanya = pulau kecil dan pulau besar. Trip dulu, wa stay kat pulau b…

CONTEST BEST HEADER EVER!!!

bila lama tak jenguk blog ni....... rasa gatal nak join contest. jom join contest ni. mana la tahu de rezeki. sambil kita berkenal kenallan sambil join contest. OK what !!!
caranya mudah jerk... follow jerk. i folllloooowwww........... auuww  hahahahhahah

1. Buat entry yang bertajuk: CONTEST  BEST HEADER EVER!!!
seperti arahan 
2. Letak banner contest ni kat entry anda dan digalakkan untuk letak banner contest kat sidebar korang
ini dia tekan sini lau nak join ek....
3. Paling penting..letak banner blog anda kat entry tu..(di bawah banner blog ni)
tu dia
4. Kemudian.. untuk sentiasa update gan perkembangan contest ni..digalakkan follow blog ni=D dah follow  5. Tu jer .. Tinggalkan link di ruangan entri ini .. TOLONG POST SEKALI JE URL TU YER ! dah tinggal 
Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Sawang Sawang banyak

Giler lama aku biarkan blog aku ni.dah bersawang berhabuk dah ni.
orang ada blog... engkau nak ada juga.taknak kalah lah konon.
tapi sekarang ko tengok.... apa dah jadik.
em..... sorry la.... bukan taknak update. bukan taknak masukkan entri entri baru.
tapi dari bulan Mei sampai la minggu lepas.kehidupan aku macam berkecamuk sikit.
tugasan bertimbun.saban minggu ada aje kerja yang aku harus buat dengan teliti,tepat jua jitu.
almaklumla..... bos bos aku semuanya perempuan. so agak cerewet la.
bukan ke best kalau dapat bos lelaki.
walau sedikit garang,... tapi boleh je bertolak ansur.simple dan janji siap and berjalan lancar.
aku rasa kebanyakan bos lelaki macam tu jer.
tapi tak semua.ada juga bos lelaki yang agak agak tak berapa nak center.senget juga. hahaha.
apa apa pun aku happy... sebab minggu ni aku dah tak sebusy biasa.sempat la otak aku nak pikir2 ayat, dan mencurah kata kat sini.
hujung minggu lalu.... aku melabuhkan tirai kesibukan ku dengan trip ku ke Perhentian Island.
Sanga…

Untuk Abah-Abah Sedunia

Terbaca satu artikel yang ditulis oleh Ustaz Hasrizal berkenaan Abah.my
Sangat menarik minatku. Betul kata beliau.
Terdapat banyak agensi,kementerian, NGOs kumpulan sokongan dan macam2 lagilah untuk wanita.
tetapi untuk kaum bapa..enggak ada seh.
Kami kaum lelaki, Kaum pemimpin rumah tangga yang menggalas tangungjawab yang besar, dengan cabaran dunia kini yang hebat.Kami juga memerlukan sokongan,bantuan, motivasi,tunjuk ajar,tips dan sebagainya.
Satu inisiatif sangat baik. Syabas buat Ustaz.



Dia memberi hanya apa yang diperlukan