Skip to main content

horey horey PP


Papa Papa Americano…….
Horey horey………………………………………..
Bulan MEI sampai hujung JUN…. hidup wa sengsara amat.sengsara tak sengsara sangat la. Pasal saper suruh ko tunjuk bakat terpendam.saper suruh ko keje elok elok.saper suruh ko rajin amat. Akibatnya.. ko diberi kepercayaan, diberi tugasan, diberi segala macam lagi la.hah.... hambek ko..... ko jugak yang tak menang tangan. Padan muka.....

Bukan nak ngungkit.bukan nak merungut. Kalau tak ikhlas... tak dapat sesen pun pahala. Aku ikhlas. Segala tekanan, segala penat letih lelah. Ku kumpul, lalu ku bungkuskan dan ku simpulkan. Resultnya... sebuah trip ke Pulau Perhentian Ver.2

Ini kali kedua.. ku buat trip ke pulau tu. Dulu ngan kawan2 nan lain. Kali ni kawan2 nan lain. Tapi sama havoc, sama cool, sama kerek, sama terbaek. Tq ya all sudi teman wa pergi lepaskan segala pressure kat sana.

Tuk pengetahuan ya all , Pulau Perhentian ni,...terbahagi kepada beberapa pulau. Tapi yang utamanya = pulau kecil dan pulau besar.
Trip dulu, wa stay kat pulau besar. Cantik… menarik.. cun melecun dan mendamaikan. Sesuai untuk ya all yang nak pergi relaks relakskan minda dan badan. Kalau nak berhoneymoon pun sesuai la kot.

Trip Ver.2 we all try stay kat pulau kecil. Stay kat area Long Beach. Tempat paling cool dan pada masa yang sama tempat paling hot kat situ.
Kalau bujang, couple atau baru2 kahwin takder anak pinak lag sesuai la kalau stay situ. Kalau dah berkeluarga atau nak bawak family... agak tak sesuai la kut. Pasal situ PANASS wooo............

2 hari 1 malam... trip yang sangat pendek. Padat tapi still hebat.
1st day:
10.00h - sampai jeti, makan nasi dagang kaw kaw
10.30h - naik boat , member wa cakap ngan mat salleh yang suka ngan orang Atan... haha
11.15h - sampai sana,... naik taxi boat... sampai challet.. member yang syok borak ngan mat salleh atas boat bising2.. beg sandang tertinggal.semua harta dalam tu.tapi sib baik driver boat jujur.hantar balik.
12.00h - walau terik mentari... slumber gi mandi laut.hitam pun hitamlah.janji hati riang ria.abes mandi berjemur ala mat salleh.tapi bawah bayang pokok.hahaha.... si member sempat berkenalan ngan awek german.. nama yvoone. Seksi berbikini mintak member urutkan.member chuak... hahahaha
16.00h – sewa snorkel ngan life jacket. Gi snorkel kat area depan challet tu jer. Bolehla... tengok ikan and batu karang.
20.00h - pas mandi siap siap hensem hensem pakai bedak sejuk. Turun makan bbq set kat kedai. Makan bbq king fish + kentang bakar + salad + nasi puteh + air oren = RM 20++.. ok la tu.
22.00h - gi lepak tepi pantai, tengok manusia berhibur hati jadi terhibur tapi mata mula kabur.
24.30h - balik bilik bantai tido.pasal kepala bengang air penuh dalam telinga akibat suka amat sangat snorkel.

2nd day:
06.30      - bangun intai2, solat, pastu bantai tido balik
09.30h - baru reti nak bangun tido. Itu pun pasal dah booked nak gi snorkel trip ngan boat.
10.00h - g snorkel tengok ikan, tengok batu karang cun cun , tengok ikan jaws yang scaryyy woo… tengok awek awek cun snorkel sama, benti minum kat kampong nelayan, tengok itu ini, tengok penyuuuu bagi ikan makan roti dan segala la…..
16.00h - naik boat balik kebumi asalku. Captain boat buat lawak. Minyak semput semput nak sampai jeti. 2-3-4 kali berenti tengah laut.sib baik takder pirate ambik kesempatan. Tak rela i…. auuwwwww…. Hahahahha

best ke tak best.pergi baru tau.next trip will be 3 hari 2 malam.. baru puasssssss bau aku puasssssss

sisipan gambiran






Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Comments

waaaaahhh...beshnyaaaa...
che'pi said…
biasa biasa saja

Popular posts from this blog

Walimatul Urus

UUUiiiii........ jangan silap paham. ini bukannyer jemputan atau hebahan daku nak kahwin.jangan la tersilap paham... 

Semalam.... sedang duk termenung mengenangkan nasib diri dan merancang masa depan...
ku godek godek la laman sesawang yang boleh mengubat hati lara.tuk cheer up dan menambah semangat diri yang tak berapa nak kental.
terjumpa la satu artikel yang ditulis oleh sorang ustaz yang amatla ku hormati.
lepas bes baca.... ku terpikir pikir.ada betulnya apa yang ditulis.
citernyer pasal orang kita sekarang.Hang Tuah kata... 'takkan Melayu hilang didunia'
tapi nampak gayanya..... secara perlahan lahan.tanpa kita sedari.itu berlaku.


Walimatul urus <- cam kurang betul ejaan ku ni.

tak kesahlah.... asal korunk paham sudoohh....
em... dunia kita laa ni, moden dan canggih babe. so jemputan ke majlis orang kahwin pun turut terkena tempias kemodenan tu heh.
korunk mesti la pernah di tag kat facebook.jemputan ke majlis perkahwinan dari kawan kawan fb anda.itu dah jadik trend sku…

Toyota Vios TRD 2013

This Car Make Me Horny
Vios TRD Baharu From the outside and inside perfect Price RM93,200.00 suitable for small size family www.toyota.com.my/vios/‎ for more information 
* i really want this car but its still not suitable with my pocket yet >.<