Skip to main content

OBESITI: KERETA YANG SESUAI?

Obesiti.....
Semenjak dua ni... people keep on talking and talking about obesity di Malaysia.
Sangat perihatin. i like.
Aku pun tergolong dalam golongan tu. Orang kata orang yang obes ni orang yang paling bebas.
tapi tidak sebenarnya. banyak masalah.
masalah bila nak berfesyen, masalah biler nak tackle awek, masalah bila nak pilih kerusi, masalah biler nak bla bla bla... macam macam masalah kami hadapi. <-- saper suruh ko makan tak ingat. sendiri tanggunglaa.....
wuteva.....
aku dah tak kesah.apa orang kata. janji aku happy.<--- inilah yang dikatakan bebas
Tapi bukan itu nak kuceritaainn..... 
ceritanya adalah seperti tajuk diatas.... kalau anda segolongan dengan aku.
memang susah kita nak pilih kereta yang sesuai.
Keluasan dalaman : memang penting , baru selesa nak golek, nak toleh.
Kedudukan tempat duduk : yang ni paling penting. kalau kereta yang tempat duduknya rendah amat ala ala kereta batman.. payah nak masuk dan keluar wooh.. kena pilih yang sesuai ngan kita
Fuel efficiency : bila dah besar, berat , bila berat kita kena pilih kereta yang boleh tanggung dan dalam masa yang sama jimatkan penggunaan minyak. Minyak saban hari makin mahal woohh....
kat bawah ni ada senarai ngetop 5 kereta yang sesuai untuk kita kita:

1 . Honda Accord



2. Honda Odyssey



3.Hyundai Azera



4. Kia Rondo



5.Subaru Forester



itulah dia.....
aku rasa ada sesuatu yang bermain difikiran korunk korunk.
list kat atas tu... kereta gerabak besar... harga pun kaw kaw punya....
aku sendiri pun tak mampu...... ngan gaji hanya cukup cukup makan......
jadik... pilihlah... kereta yang bukan hanya sesuai ngan diri tetapi sesuai dengan poket anda....
aku yang bertubuh cute montel ni pun pakai kelisa dan kapcai LC135 jer untuk kegunaan sehari hari.
ramai yang kata... tak sesuai la dengan lu bro... lu at least kena pakai super bike
atau 4x4 cam Hilux or Triton...
korunk pandai cakap jerk... bulan bulan aku yang bayar. ke ade yang hati mulia nak support? confirm.... tak derk.....

so.... wuteva

am a big fat boy... so what?

Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Comments

Aziela said…
akak ngan hubby pun obess...heheheh. Masa bebaru kawen, bajet pun sangat ketat, kami belasah gak kancil dgn iswara. Ok jer..... Janji kita yang guna, kita tahu kemampuan dan kesesuaian kita sendiri. Cuma bila dah meningkat usia nie, terpaksa cari yg lebih selesa sikit. Pinggang sakit dikkk...

Popular posts from this blog

Skim Baru Jururawat U29 ( SBPA )

SBPA.... Skim Baru Perkhidmatan Awam topik yang agak hangat dibicarakan di jabatan jabatan kerajaan... macam macam pendapat,macam macam pandangan. ade yang negatif ada juga yang positif. Bila dah dapat borang opsyen tu nanti... bacalah dan fahamilah sendiri. Pendapat saya sendiri. SBPA memang skim yang boleh dikatakan baik. biasalah... tiada apa pun disunia ini yang perfect pasti ada cacat celanya... dan itu pasti bukan janji akan diubah dan diperbaiki dari semasa ke semasa. ramai antara kakitangan kerajaan kini hanya menunggu respon akhir dari CEUPAC sebelum menurunkan tandatangan. Apa apa pun... takperlu gusar.tak perlu risau.
sebab saya seorang jururawat u29 kat sini saya ada lampirkan sekali skim untuk jururawat U29. sila la usha usha.... kenaikan gaji anda untuk skim baru ini....

Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Thief - Mark Adam

Thief - Mark Adam (Lyric)
Don’t put your pillow on the balcony Or I will take it with me It’s the only way that I can sleep with you And dream of us two
Don’t leave your lipstick out of your hands I hope you will understand It’s the only way that I can kiss you It’s the only way to be one with you
chorus
I’m gonna steal your heart The way I stole your scarf I’m gonna steal your love3x The way I stole your glove
Don’t you notice I have Worship you since we both were kids I have loved you since first grade I hope its not too late not too late
Don’t leave your toothbrush anywhere With twenty missing don’t you care That I am closer to you You Don’t even know It feels like mouth to mouth and I love it so
I'm gonna give back to you if you say you love me too And everything will be ok okayyyyyyy
I’m gonna steal your heart The way I stole your scarf I’m gonna steal you love3x The way I stole your glove
Don’t you notice I have Worship you since we both were kids I have loved you since firs…