Skip to main content

OBESITI: KERETA YANG SESUAI?

Obesiti.....
Semenjak dua ni... people keep on talking and talking about obesity di Malaysia.
Sangat perihatin. i like.
Aku pun tergolong dalam golongan tu. Orang kata orang yang obes ni orang yang paling bebas.
tapi tidak sebenarnya. banyak masalah.
masalah bila nak berfesyen, masalah biler nak tackle awek, masalah bila nak pilih kerusi, masalah biler nak bla bla bla... macam macam masalah kami hadapi. <-- saper suruh ko makan tak ingat. sendiri tanggunglaa.....
wuteva.....
aku dah tak kesah.apa orang kata. janji aku happy.<--- inilah yang dikatakan bebas
Tapi bukan itu nak kuceritaainn..... 
ceritanya adalah seperti tajuk diatas.... kalau anda segolongan dengan aku.
memang susah kita nak pilih kereta yang sesuai.
Keluasan dalaman : memang penting , baru selesa nak golek, nak toleh.
Kedudukan tempat duduk : yang ni paling penting. kalau kereta yang tempat duduknya rendah amat ala ala kereta batman.. payah nak masuk dan keluar wooh.. kena pilih yang sesuai ngan kita
Fuel efficiency : bila dah besar, berat , bila berat kita kena pilih kereta yang boleh tanggung dan dalam masa yang sama jimatkan penggunaan minyak. Minyak saban hari makin mahal woohh....
kat bawah ni ada senarai ngetop 5 kereta yang sesuai untuk kita kita:

1 . Honda Accord



2. Honda Odyssey



3.Hyundai Azera



4. Kia Rondo



5.Subaru Forester



itulah dia.....
aku rasa ada sesuatu yang bermain difikiran korunk korunk.
list kat atas tu... kereta gerabak besar... harga pun kaw kaw punya....
aku sendiri pun tak mampu...... ngan gaji hanya cukup cukup makan......
jadik... pilihlah... kereta yang bukan hanya sesuai ngan diri tetapi sesuai dengan poket anda....
aku yang bertubuh cute montel ni pun pakai kelisa dan kapcai LC135 jer untuk kegunaan sehari hari.
ramai yang kata... tak sesuai la dengan lu bro... lu at least kena pakai super bike
atau 4x4 cam Hilux or Triton...
korunk pandai cakap jerk... bulan bulan aku yang bayar. ke ade yang hati mulia nak support? confirm.... tak derk.....

so.... wuteva

am a big fat boy... so what?

Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Comments

Aziela said…
akak ngan hubby pun obess...heheheh. Masa bebaru kawen, bajet pun sangat ketat, kami belasah gak kancil dgn iswara. Ok jer..... Janji kita yang guna, kita tahu kemampuan dan kesesuaian kita sendiri. Cuma bila dah meningkat usia nie, terpaksa cari yg lebih selesa sikit. Pinggang sakit dikkk...

Popular posts from this blog

Walimatul Urus

UUUiiiii........ jangan silap paham. ini bukannyer jemputan atau hebahan daku nak kahwin.jangan la tersilap paham... 

Semalam.... sedang duk termenung mengenangkan nasib diri dan merancang masa depan...
ku godek godek la laman sesawang yang boleh mengubat hati lara.tuk cheer up dan menambah semangat diri yang tak berapa nak kental.
terjumpa la satu artikel yang ditulis oleh sorang ustaz yang amatla ku hormati.
lepas bes baca.... ku terpikir pikir.ada betulnya apa yang ditulis.
citernyer pasal orang kita sekarang.Hang Tuah kata... 'takkan Melayu hilang didunia'
tapi nampak gayanya..... secara perlahan lahan.tanpa kita sedari.itu berlaku.


Walimatul urus <- cam kurang betul ejaan ku ni.

tak kesahlah.... asal korunk paham sudoohh....
em... dunia kita laa ni, moden dan canggih babe. so jemputan ke majlis orang kahwin pun turut terkena tempias kemodenan tu heh.
korunk mesti la pernah di tag kat facebook.jemputan ke majlis perkahwinan dari kawan kawan fb anda.itu dah jadik trend sku…

Toyota Vios TRD 2013

This Car Make Me Horny
Vios TRD Baharu From the outside and inside perfect Price RM93,200.00 suitable for small size family www.toyota.com.my/vios/‎ for more information 
* i really want this car but its still not suitable with my pocket yet >.<

Skim Baru Jururawat U29 ( SBPA )

SBPA.... Skim Baru Perkhidmatan Awam topik yang agak hangat dibicarakan di jabatan jabatan kerajaan... macam macam pendapat,macam macam pandangan. ade yang negatif ada juga yang positif. Bila dah dapat borang opsyen tu nanti... bacalah dan fahamilah sendiri. Pendapat saya sendiri. SBPA memang skim yang boleh dikatakan baik. biasalah... tiada apa pun disunia ini yang perfect pasti ada cacat celanya... dan itu pasti bukan janji akan diubah dan diperbaiki dari semasa ke semasa. ramai antara kakitangan kerajaan kini hanya menunggu respon akhir dari CEUPAC sebelum menurunkan tandatangan. Apa apa pun... takperlu gusar.tak perlu risau.
sebab saya seorang jururawat u29 kat sini saya ada lampirkan sekali skim untuk jururawat U29. sila la usha usha.... kenaikan gaji anda untuk skim baru ini....

Dia memberi hanya apa yang diperlukan