Skip to main content

Lelaki VS Perempuan




Aku Lelaki... lelaki sejati. jangan cuba nak pertikai... hehhe

Apa kelebihan lelaki yang tak ada pada perempuan?

pendapat aku... lelaki memang banyak kelebihan sebenarnya berbanding perempuan.
tetapi macam biasa... pasti aa kelemahan. dan kelemahan itulah yang memerlukan perempuan untuk menyempurnakan seorang lelaki.

kelebihan:

1. Lelaki dicipta olehNya lebih dahulu berbanding perempuan. so we are the winner sejak dari kejadian kita.

2. Lelaki lebih tenang dalam hadapi apa jua masalah.tak gabra tak tentu arah.

3. Kalau masalah kecik.... confirm lelaki tak ambik port pun.

4. Lelaki boleh jadi imam kepada makmum perempuan dan lelaki. Pompuan takleh... ( macam budak2 plak aku nih)

5. Lelaki pandai berdolak dalih, bagi alasan itu ini, kalau kena marah ngan bos, perempuan tahan telinga and nangis jer pandai.

6. Lelaki... takde masalah nak keluar lewat malam.harmless bagi kami. pompuan... bahaya woo...

7. Lelaki boleh kahwin sampai 4... Pompuan takleh kecuali bercerai or suami yang dah k.o

8. Lelaki lebih kuat dari segi fizikal. boleh angkat seguni beras, boleh angkat tong gas, boleh macam2 lah...

9. Lelaki boleh jadi PM kat Malaysia... takat ni pompuan takleh.

10.Lelaki tak perlu beli pad tiap-tiap bulan, tak perlu beli make-up bulan-bulan......

11.Lelaki boleh puasa sebulan bulan Ramadhan... takder halangan kecuali de masalah je.. tapi pompuan confirm tinggal, dan kena ganti.kalau nasib baik jer atau de masalah je boleh puasa penuh.

12.Lelaki memang lebih power....

kadang-kadang rasa nak gelak bila bincang bab ni.
siapa ada kelebihan siapa ada kekurangan... sendiri tahu.
Pompuan pelengkap kami si Jejaka.
tanpa korunk,... kami takkan sempurna.
and tanpa kami korunk pun takkan sempurna wahai perempuan.


Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Comments

iLa VaNiLLa said…
lelaki adalah pemimpin.. ^^

http://vanillasynus.blogspot.com/2011/07/lelaki-vs-perempuan-by-cikgu-umar.html
A M E ! said…
hello there . ame singgah dari segmen Lelaki VS Perempuan anjuran blog Umar Faruq . :)

wow . nice points you have here . good luck ya . and have a great day ahead ya . :)

keep on blogging ya ! :D
BiNtaNg HaTi said…
setiap individu tak kira lelaki atau perempuan masing2 ada kelemahan & kelebihan...so kelebihan yg ada adalah untuk melengkapi kekurangan yg ada pada pasangan masing2...memang adam & hawa telah diciptakan untuk satu sama lain...:)
mendatak hijau said…
no 8
aku penah wat sume tuu
Shaherah said…
chakkk.. hahah.. biase lar kan.. lelaki ke perempuan ke.. tak boleh nak tahu siapa yang lebih.. siapa yang kurang.. Sebab Allah cipta sama adil.. Tak kira lar lelaki ke perempuan ke.. Lelaki ngan perempuan memang dicipta untuk saling melengkapi.. ^_^

shera pun ade join segmen ni au.. kalau nak tengok kat sini au..

http://laluan-kehidupanku.blogspot.com/2011/07/segmen-lelaki-vs-perempuan.html
iMBobo said…
yeee betul tu! kenyataan yg tidak dpt disangkal! singgah dan follow dr blog umar faruq.. :)

Popular posts from this blog

Walimatul Urus

UUUiiiii........ jangan silap paham. ini bukannyer jemputan atau hebahan daku nak kahwin.jangan la tersilap paham... 

Semalam.... sedang duk termenung mengenangkan nasib diri dan merancang masa depan...
ku godek godek la laman sesawang yang boleh mengubat hati lara.tuk cheer up dan menambah semangat diri yang tak berapa nak kental.
terjumpa la satu artikel yang ditulis oleh sorang ustaz yang amatla ku hormati.
lepas bes baca.... ku terpikir pikir.ada betulnya apa yang ditulis.
citernyer pasal orang kita sekarang.Hang Tuah kata... 'takkan Melayu hilang didunia'
tapi nampak gayanya..... secara perlahan lahan.tanpa kita sedari.itu berlaku.


Walimatul urus <- cam kurang betul ejaan ku ni.

tak kesahlah.... asal korunk paham sudoohh....
em... dunia kita laa ni, moden dan canggih babe. so jemputan ke majlis orang kahwin pun turut terkena tempias kemodenan tu heh.
korunk mesti la pernah di tag kat facebook.jemputan ke majlis perkahwinan dari kawan kawan fb anda.itu dah jadik trend sku…

Toyota Vios TRD 2013

This Car Make Me Horny
Vios TRD Baharu From the outside and inside perfect Price RM93,200.00 suitable for small size family www.toyota.com.my/vios/‎ for more information 
* i really want this car but its still not suitable with my pocket yet >.<

Skim Baru Jururawat U29 ( SBPA )

SBPA.... Skim Baru Perkhidmatan Awam topik yang agak hangat dibicarakan di jabatan jabatan kerajaan... macam macam pendapat,macam macam pandangan. ade yang negatif ada juga yang positif. Bila dah dapat borang opsyen tu nanti... bacalah dan fahamilah sendiri. Pendapat saya sendiri. SBPA memang skim yang boleh dikatakan baik. biasalah... tiada apa pun disunia ini yang perfect pasti ada cacat celanya... dan itu pasti bukan janji akan diubah dan diperbaiki dari semasa ke semasa. ramai antara kakitangan kerajaan kini hanya menunggu respon akhir dari CEUPAC sebelum menurunkan tandatangan. Apa apa pun... takperlu gusar.tak perlu risau.
sebab saya seorang jururawat u29 kat sini saya ada lampirkan sekali skim untuk jururawat U29. sila la usha usha.... kenaikan gaji anda untuk skim baru ini....

Dia memberi hanya apa yang diperlukan