Skip to main content

TATA NANO - Comel dan murah

TATA NANO....
jenama kereta buatan India yang asalnya diusahakan untuk pasaran domestic India sahaja.
Kereta comel ni,... adalah kereta termurah dunia.
Harganya bermula 100,000 rupees ataupun bersamaan RM6750.
Sangat murah right? kalau kereta ni dipasaran Malaysia.Mungkin ianya akan menjadi kereta yang paling banyak berkeliaran dijalanraya kita.
Even adik adik kita yang tengah study kat sek. men. pun akan pandu kereta ni ke sekolah.
kerana harganya... lebih murah berbanding Yamaha LC135. Memang sangat amat mampu milik.


Sikit info sejarah kereta ni.
Dikeluarkan oleh syarikat yang diberi nama TATA MOTOR.
Berpengkalan di Mumbai India
Mula membangunkan kereta ni tahun 2003
Mula dipasarkan tahun 2009
Menjadi lambang kepada Kemajuan India yang ingin mencapai Negara Maju
Bosnya bernama Mr. Ratan Tata
Exterior design kereta ini direka di Italy's Institute of Development in Automotive Engineering

Apa kurang hingga harganya murah?
1- bonet belakangnya hanya boleh diakses melalui dalam kereta... maknanya takder pintu untuk bonet belakang
2- windscreen hanya ada satu sahaja... yang mana kebiasaan kereta lain ada sepasang
3- tak ade 'power steering' lagipun kereta ni ringan.
4- rimnya hanya ada 3 lug nut.. yang kereta lain biasanya ada 4 atau lebih.
5- hanya ada satu cermin sisi... yang kebiasaannya kereta lain juga sepasang
6- takde radio / pemain cd
7- takder air bag - untuk base model
8- takder air cond / hawa dingin - untuk base model
9- enjinnya bersesaran 623cc 2 silinder sahaja.

Kemampuan?
kelajuan maksima / top speed : 105km/j
acceleration : 0/60km/j : 8 saat
Fuel efficiency : 23.6 km / litre

Rupa?
tengok sendiri..........................





Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Comments

Popular posts from this blog

Skim Baru Jururawat U29 ( SBPA )

SBPA.... Skim Baru Perkhidmatan Awam topik yang agak hangat dibicarakan di jabatan jabatan kerajaan... macam macam pendapat,macam macam pandangan. ade yang negatif ada juga yang positif. Bila dah dapat borang opsyen tu nanti... bacalah dan fahamilah sendiri. Pendapat saya sendiri. SBPA memang skim yang boleh dikatakan baik. biasalah... tiada apa pun disunia ini yang perfect pasti ada cacat celanya... dan itu pasti bukan janji akan diubah dan diperbaiki dari semasa ke semasa. ramai antara kakitangan kerajaan kini hanya menunggu respon akhir dari CEUPAC sebelum menurunkan tandatangan. Apa apa pun... takperlu gusar.tak perlu risau.
sebab saya seorang jururawat u29 kat sini saya ada lampirkan sekali skim untuk jururawat U29. sila la usha usha.... kenaikan gaji anda untuk skim baru ini....

Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Thief - Mark Adam

Thief - Mark Adam (Lyric)
Don’t put your pillow on the balcony Or I will take it with me It’s the only way that I can sleep with you And dream of us two
Don’t leave your lipstick out of your hands I hope you will understand It’s the only way that I can kiss you It’s the only way to be one with you
chorus
I’m gonna steal your heart The way I stole your scarf I’m gonna steal your love3x The way I stole your glove
Don’t you notice I have Worship you since we both were kids I have loved you since first grade I hope its not too late not too late
Don’t leave your toothbrush anywhere With twenty missing don’t you care That I am closer to you You Don’t even know It feels like mouth to mouth and I love it so
I'm gonna give back to you if you say you love me too And everything will be ok okayyyyyyy
I’m gonna steal your heart The way I stole your scarf I’m gonna steal you love3x The way I stole your glove
Don’t you notice I have Worship you since we both were kids I have loved you since firs…