Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2013

Hutang

Orang kata .... orang gomen ni best...
gaji ada... bonus ada... pencen ade... nak hutang pun mudah
orang keje swasta tak berapa nak best
gaji ada ... biasa mahal sikit
bonus ada jugak... biasanya lebih dari sebulan gaji
pencen tak ada .... KWSP cover baik punya
Nak berhutang susah...
kerja gomen or swasta dua dua ada pro and contra
so tidak perlu kata ko lagi best , aku tak best
syukurlah dengan apa yang ditentukan

ok itu bab lain...
nak citernya bab hutang
yerp... keje gomen memang mudah nak hutang sana sini
dan itu juga adalah kekurangan kami keje gomen
mudah berhutang, tapi lengit nak bayar
baik tak perlu....

aku guna aku jerk sebagai contoh...
mudah sangat berhutang
jumlah hutang aku sana sini
kalau dihitung
suda cecah 300k
kalau kira kena bayar balik tentu tentu la banyak dari itu kan...
600k kut jumlahnya...
mana nak cekau tu ...? jawablah sendirik elfie

kepada adik adik yang baru nak kerja, baru dapat kerja...
fikir fikir la sebelum berhutang
nak rolling sana sini
penat woo

aku…

Hai ubat hai ubat

Jarang jarang jatuh sakit itu sayaMaka dengan itu muka kusut barai bila time kena makan ubat Nasib baik miss fiancee ade Suka memarahi jika buat benda tak berapa nak elok
Terima kasih sayang <3

iphone 5 s

S - for Superb or maybe for sexy
lol .... whatever ....... all i know is when i saw it
i feel horny plus with multiple orgasm
lol again ....

cant wait its arrival
dam dam dim dam dam

Lagi 3 Hari

Bila terbayangkan bakal hujung minggu yang akan menjelma 3 hari lagi ... rasa mau Family pergi Padang , Miss Fiancee pergi berseminar di IJN maka aku tidak mengapalah Che Elfie , kau harus belajar ditinggalkan
Kenapa manusia semua berkejaran mencari yang berbayar... Sanggup gadai duit untuk ke neraka sedangkan pintu ke syurga free je babe... *peringatan untuk aku jua... Ia aku juga lalai

Misi

Biler bahagia perut majuBetul lah tu... Sebab ia terjadi Maka dengan itu misi baru muncul Kali ni diperkuat dengan si dia disisi Jom kurus !!  Sorry kevin curi tagline kome Lalalala

Kata Mengata

Kata mengata , ketupat sana sini ....
Hari-haripun boleh dengar....
Nak nak kalau bekerjaya seperti aku....
dikelilingi wanita wanita 
bukan lelaki tak pernah buat
tapi hakikatnya wanita lebih banyak yang buat ketupat
betullah kata orang ... lidah itu senjata kaum hawa
bila nak minta maaf pun tak tahu
kadang menimbulkan rasa paranoid dalam diri
kalau depan kita dia duk mengata si polan si polan
belakang kita pasti ada jua cerita pasal kita
paranoid kah aku?
kata lah kalau nak kata
pahala pasti mencurah masuk dalam buku catatan kananku...
lupakan .... biarlah kita berfikiran positif
senantiasa berprasangka baik
aman bahagia hidup
yang penting .... janganlah mengata orang sana sini
kalau kita yang dikata nanti pasti merah telinga kancing gigi kan?

Be Good , Stay Positive
Insyaallah ... aman bahagia

Nak Tinggal Dimana Selepas Kahwin?

Ada tak orang kat dunia ni tidak ingin berpasangan?
tentu tentu nya tidak wujud... sebab naluri itu memang semulajadi ada dalam lubuk hati masing masing.
kalau ada tu .... masaalah la tu. Masaalah apa? itu taknak sentuh... itukan benda peribadi... bila dah nama peribadi... ianya unik mengikut insan tersebut... kan ? kan? hihi

back to the topic...

Perkahwinan atau pernikahan itu mengikut bayanganku yang masih bujang... amatlah indah.
mana tak indah kalau dapat hidup bersama pasangan yang dicintai rite?

benda paling hot dibincangkan adalah life after marriage...
benda hot dan benda paling penting dalam perkahwinan....


dimana mau tinggal selepas kahwin? emmmpppp.... let see

kalau dirumah mertua / parent.... pasti ada kelebihan dan kekurangannya....

kelebihan tinggal bersama mereka:
Jimat duit la sikit... tak perlu beli or sewa rumah lainKos hidup pun kongsi ramai-ramaiSegala fasiliti yang diperlukan dalam sebuah rumah sudah tersedia cantik jer...  Kalau nak tinggal rumah pergi kerja or outs…
Ipoh Ipoh tunggu ku mali Ipoh Ipoh tunggu ku mali  Ipoh Ipoh tunggu ku mali

Menuju ke arah

2 minggu...Itulah usia pertunanganku.... 8 bulan lagi Tidak sabar menanti A lots of things to do... A lots of things to think about... Tidak terlalu awal untuk memulakan langkah... All we want to do is the best for us The best for our day The best for our family The best for everyone Kadang tidak tahu dimana harus bermula... Pilihan kami... The best wedding planner for us...