Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2012

sifir

Assalamualaikum w.b.t
*Lama berfikir .. kiri kanan atas bawah. perlu atau tidak entri ni... tapi nak jugak. maka muncullah ia.. huhuhuhu :)

Jadilah yang terbaik, bukan pilih yang terbaek....
yang baik untuk yang baik.itu janji Allah

Ikutlah yang terbaek.
tak salah untuk tanya dan ikut pendapat mereka yang baik. contoh: ustaz, alim ulama, atau orang yang baik baik ... parent pun terbaek/

Pilihlah jalan yang terbaik...
gunalah saluran yang betul, yang diredhai NYA. Baru dicucuri RahmatNYA kan.

3 sifir / formula untuk anda memilih.

hah... ape? aku tak layak cakap pasal ni?

aku sekadar berkongsi ape yang aku tahu, dengar dan pelajari.

not cool la kan kalau ade ilmu, tapi makan sorang. lebih berkat dikongsi. baru cool =)

tak faham?

ni cluenya... tapi aku rasa semua orang pun faham. buat2 je x faham kan.. cha alif but.. chabut..... larikk... 
^_^

Aku bukan insan yang sempurna... dari semua segi pun... aku memang tak layak bagi nasihat aku hanya menasihati diri sendiri Harap Maklum
(^_^)


Gomen - Alert

Assalamualaikum....
herm... arini da ari raya aidiladha yg ke-4
masih lagi dalam hari2 tashrik.... Alhamdulillah ku masih diberi kesempatan.
pagi ni dengar takbir raya rasa a bit sedih sayu gitu sebab arini last leh dengar untuk tahun ni...
esok boleh start puasa balik..... * bunyi cam aku ni rajin amat je puasa kan... hehehehehe.. thedak... jangan percaya itu.



back to the topic.
Gomen peeps ..... raya - raya jugak...
duit confirm la banyak ngalir dimusim perayaan...
untung ... herm.. nak kategorikan untung ke tidak ek...
next month nyer gaji... masyuk awal babe...
on the 6th November which is biler? next week ya alls...

suka kan? suka suka jugak...
tapi harus beringat ringat...
becoz next gaji yakni untuk bulan Disember masuk on 18th Dis.

jauh kan?
meh kita tengok jarak dia...



kat sini aku nak bagi tips sket bagi mereka yang seangkatan denganku
( tak berapa nak reti handle duit ... bila banyak and nampak terserlah depan mata ) hehehe...

1- Kalau rajin.. asingkan siap - siap gaji yang…

The Blue Empire

Assalamualaikum...

banyak hutang sebenarnya ngn blog and dia jugak...
tq for sabar menunggu

Blue ....
its about colour rite...
kalau guna otak sempit kekuningan...
maknanya lain... jangan guna otak tu

aku suka kaler biru.
kenapa aku suka? sebab bila biru je suka hati aku....asal biru je comey bagi aku.
tapi tak bermakna la warna lain jadik huduh ok...

and please jangan cuba cuba kaitkan warna biru ngn politik.
aku berjiwa putih.... walau berdaftar tapi haram x pernah sekali pun gi mengundi.

bahan bukti:




5 Jam paling boring next year sila bagi cuti aje halfday yang tak berbaloi tapi takpe... telan je sebab esok raya isnin baru masuk ini opis bye bye opis =)
gajah eksen sebab esok hari takde kena mengena dengan spisis beliau

esok lusa

semekom... kejap je kan masa berlalu... lusa tiba la giliran aidiladha menjelma

Selamat Hari Raya Aidiladha ku ucapkan pada semua readers blog hensem ku ini
hehehe

herm...
bila Aidiladha apa yang senantiasa terlintas kat kepalo orang pergi haji dan juga ibadat qurban yang pergi menunaikan haji selamat menjalankan ibadah haji kepada yang tak berpeluang lagi chill ... pasang azam kumpul duit sampai serunya nanti bila lusa aidiladha esok bolehla kita puasa sunat puasa arafah pada 9 zulhijah (esok la kan)  antara kelebihannya Keutamaan puasa arafah ini menurut Abi Qatadah al-Ansari bahawa Rasulullah S.A.W telah ditanya mengenai puasa hari Arafah? Maka jawab Rasulullah S.A.W yang artinya: Dikaffarah (ampun dosa) setahun lalu dan setahun akan datang. (Hadis isnad sohih dikeluarkan oleh imam Muslim, Tarmizi, Ibnu Khuzaimah dan Baihaqi) jom puasa esok :) * teringin nak gi tengok kaabah tp... tunggu mahramku dulu la... :P 

yang lagi penting
esok aku keje halfday... huhuu
* kecoh je... org lain da cuti pun epi oiii
SO... no reason to say that you are...
tap-chest-ask-faith
siapa yang selalu kata dia lonely? aku la kan? ok the last one will remain the last

Hidup kami bukan kerana pujian
dan kami takkan mati dek kerna cacian hinaan kamu kamu

* dah muak dengan isu / kisah anti-Kelantan


I'm back

Assalamualaikum...
herm.... i'm back.... back from? hahahha... mcm lama sangat je aku tinggalkan ini blog... wahai blogku... jangan ko cuba cuba nak merajuk....
tapi memang aku rasa lama... plus no idea nak tekan ini keyboard... nothing spesel kut hapen to me....
mood skunk ni pun tengah ngantuk lalai lolot gitu punye feeling bak kat Bff ku.... mata garfield
yang penting... ini hari..... hari yang agak best sebab entah kenapa ini bulan rasa cam sengket amat why best? sebab today itu gaji masyuk la..... yerp... suda masyuk.....
mata garfield tapi ada $ dalam mata hitamku... lol
$ $ $ $
owh..... aku bukan mata duitan..... jangan salah paham...
huihuihui
Esok dah nak ke Puncak Jap lagi men Bola... itu wajib. kalau tinggal dosa. Assignment belum jugak siap-siap
Saya suka kerja sorang - sorang 
Aman damai

Selamat vs Bahaya

Assalamualaikum....
Che'pi datang lagi ..........
sekali macam iklan Tora Din Dang nieh.... lol

Siapa ade dengar / baca akhbar atau tonton buletin utama atau dengar2 jer orang bercerita...
kat Kota Bharu ... 2 hari nan lalu berlaku la kejadian dikategorikan aneh sikit kat sini.
aneh ke? aneh bagi aku .... kut la...

tembak menembak berlaku di kaybee
dua tempat lak tu...
satu kat area stesen minyak kat jalan kebun sultan... dan satu lagi kat jalan lundang juga kat depan area stesen minyak....
lupakan bab stesen minyak pasal ianya takder kaitan kut... pepandai je aku.. mcm la aku ni kerja forensik... aku ni misi biasa aje... ahalalalaii


macam biasa... kalau dengar dari mulut ke mulut masuk ke telinga ....
banyak cerita cerita yang akhirnya bunyi cam ala ala citer dongeng

sorang cakap kes rompak, sorang cakap kes gaduh, sorang cakap kes dadah dan macam2 la lagi... tak tahu yang mana betul yang mana tokok tambah... biasalakan.. itu normal kut. Tapi yang pasti... tiada yang hilang nyawa…

Petunjuk

Assalamualaikum...

Just wanna share something...



Kita manusia... Hamba Allah... yang lemah...
kadang kita nampak yang buruk... kita tahu itu buruk
kita tahu apa yang baik....
tetapi entah kenapa... hati bagai tidak repon..
kaki berat melangkah... fikiran melayang entah kemana...

kita tahu solat itu wajib
tapi sering melalaikannya
kita tahu puasa itu suruhanNya
kita susah nak tunaikannya

kita tahu mengumpat itu dosa yang berat
kita seronok melakukannya
kita tahu , kita sedar, tapi itulah hakikat manusia yang lemah

memohon dan meminta hidayah dan petunjuk dariNYA
itulah yang harus kita buat agar menjadi ubat, menjadi tonik untuk kita menjalani kehidupan nan sementara dibumi pinjaman ini.

dalam sedar atau tidak... hari-hari pun kita memohon petunjuk

IHDINAS SIRATAL MUSTAQIM
tunjukilah kami jalan yang lurus.... 17 kali sehari kita memohon

ALLAH HUMAH DINI FIMAN HADAIT
Ya Allah, berilah aku petunjuk sebagaimana orang-orang yang telah Engkau tunjuki... (Qunut) setiap pagi kita memohon

WAHDINI…

:) tidoku terganggu... oleh entiti itu

ku diracuni benda ni sepanjang malam....




bila? bagaimana? owh... thedaakkkkk...
^_^