Skip to main content

esok lusa

semekom...
kejap je kan
masa berlalu...
lusa tiba la giliran aidiladha menjelma

Selamat Hari Raya Aidiladha
ku ucapkan pada semua readers blog hensem ku ini
hehehe

herm...
bila Aidiladha
apa yang senantiasa terlintas kat kepalo
orang pergi haji dan juga ibadat qurban
yang pergi menunaikan haji
selamat menjalankan ibadah haji
kepada yang tak berpeluang lagi
chill ... pasang azam kumpul duit
sampai serunya nanti
bila lusa aidiladha
esok bolehla kita puasa sunat
puasa arafah
pada 9 zulhijah (esok la kan)
 antara kelebihannya
Keutamaan puasa arafah ini menurut Abi Qatadah al-Ansari bahawa Rasulullah S.A.W telah ditanya mengenai puasa hari Arafah? Maka jawab Rasulullah S.A.W yang artinya: Dikaffarah (ampun dosa) setahun lalu dan setahun akan datang. (Hadis isnad sohih dikeluarkan oleh imam Muslim, Tarmizi, Ibnu Khuzaimah dan Baihaqi)
jom puasa esok :)
* teringin nak gi tengok kaabah tp... tunggu mahramku dulu la... :P 

yang lagi penting
esok aku keje halfday... huhuu
* kecoh je... org lain da cuti pun epi oiii
 

Comments

:: Mrs.Eady :: said…
sama la...teringin nak pegi tanah suci mekah..
:: aJa :: said…
teringin nak tengok sape mahram epi..teng..teng..teng
che'pi said…
aiyo.... mrs aja... epi pun teringin gak sebenarnya... sape la si Dia tu ek.. hahahahhahah
errmmmm...beshnya..tapi sy kenot tumoro.abc.kongsi la.awk sthn sy sthn.bole dop? hikhik

selamat berpuasa sok + selamat menyambut hari raya aidiladha. juga selamat menjalani ibadah korban. (mumu...bersedia....)

Popular posts from this blog

Walimatul Urus

UUUiiiii........ jangan silap paham. ini bukannyer jemputan atau hebahan daku nak kahwin.jangan la tersilap paham... 

Semalam.... sedang duk termenung mengenangkan nasib diri dan merancang masa depan...
ku godek godek la laman sesawang yang boleh mengubat hati lara.tuk cheer up dan menambah semangat diri yang tak berapa nak kental.
terjumpa la satu artikel yang ditulis oleh sorang ustaz yang amatla ku hormati.
lepas bes baca.... ku terpikir pikir.ada betulnya apa yang ditulis.
citernyer pasal orang kita sekarang.Hang Tuah kata... 'takkan Melayu hilang didunia'
tapi nampak gayanya..... secara perlahan lahan.tanpa kita sedari.itu berlaku.


Walimatul urus <- cam kurang betul ejaan ku ni.

tak kesahlah.... asal korunk paham sudoohh....
em... dunia kita laa ni, moden dan canggih babe. so jemputan ke majlis orang kahwin pun turut terkena tempias kemodenan tu heh.
korunk mesti la pernah di tag kat facebook.jemputan ke majlis perkahwinan dari kawan kawan fb anda.itu dah jadik trend sku…

Toyota Vios TRD 2013

This Car Make Me Horny
Vios TRD Baharu From the outside and inside perfect Price RM93,200.00 suitable for small size family www.toyota.com.my/vios/‎ for more information 
* i really want this car but its still not suitable with my pocket yet >.<

Skim Baru Jururawat U29 ( SBPA )

SBPA.... Skim Baru Perkhidmatan Awam topik yang agak hangat dibicarakan di jabatan jabatan kerajaan... macam macam pendapat,macam macam pandangan. ade yang negatif ada juga yang positif. Bila dah dapat borang opsyen tu nanti... bacalah dan fahamilah sendiri. Pendapat saya sendiri. SBPA memang skim yang boleh dikatakan baik. biasalah... tiada apa pun disunia ini yang perfect pasti ada cacat celanya... dan itu pasti bukan janji akan diubah dan diperbaiki dari semasa ke semasa. ramai antara kakitangan kerajaan kini hanya menunggu respon akhir dari CEUPAC sebelum menurunkan tandatangan. Apa apa pun... takperlu gusar.tak perlu risau.
sebab saya seorang jururawat u29 kat sini saya ada lampirkan sekali skim untuk jururawat U29. sila la usha usha.... kenaikan gaji anda untuk skim baru ini....

Dia memberi hanya apa yang diperlukan