Skip to main content

" BRO , KASI KRITIK BLOG GUA SKIT , BLEH ? "




Lama tak join segmen bro Ben...........
Kali ni rasa cam menarik jerk.... lantas tak berfikir tuk kali kedua... ku joinkan ajer.....
ku harapkan impaknya yang datang, impak yang baik.
bukan untuk aku sorang... tapi untuk semua yang join segmen ni.
Majulah blogger Malaysia untuk Negara

Sebelum anda komen blog ku...ku nak bagitahu sikit info pasal blogku ini.

Blog ku ni walau pun kalau dilihat pada surat kelahirannya,... memang ianya berusia lebih dari setahun....
dulu.... tak beridea, tak mempunyai masa, tak mempunyai kreativiti atau malas nak update or insert entri entri kat blog.
Niat mempunyai blog pada dasarnya, aku nak jadikan ruang untuk aku menulis apa saja yang aku mahu.
Tak bertema. Dari pendapat, luahan, info dan juga pengalaman aku. ku selitkan disini. untuk peringatan aku dan jua sesiapa yang sudi melawat dan membacanya.
Tulisan aku memang ku akui... tak lah menarik. Kalau tengok result SPM aku pun.. aku dapat 5C ajer.
Jangan terkejut. Aku memang seorang anak melayu jati Malaysia.

Aku bersedia... silakan..... :)

kalau nak join sama.. sila ke link dibawah:-
http://www.benashaari.com/2011/07/bro-kasi-kritik-blog-gua-skit-bleh.html

Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Comments

Kasut& Karipap said…
merah wow! hehe..
nice blog. takde apa nak komen sbb saya dah ok sangat ngn blog ni :D

kalau bole buang word verification..kekadang org malas nk taip2 verification ni..hehe
* Zaleta * said…
ore kelate ko...? hehehe merahhhhnyeerr...tapi suke...blog ni x lambat loading...keep it up...:P
ninie_azriena said…
merah betul blog nie..
mmg menaikkan semangat tau..
nice blog (n_n)
btw, kalau tak letak word verification ok juga..

http://ninieazriena91.blogspot.com/2011/07/bro-kasi-kritik-blog-gua-skit-bleh.html
Atika Farha ;D said…
merah my fave color! your quote up there is amazing. :) tulisan maybe leh tukar ke trebuchet ker? tapi tulisan ni pun dah ok sebenarnya. just bagi pandangan :)
blog merah boleh je tapi tulisan tukar boleh..hehhe pastu comments tak payah letak Word verification
NasZ said…
takpe..cara penulisan setiap orang berbeza..sebab tu setiap orang itu unik kan?

SEGMEN ABANG BEN : "BRO, KASI KRITIK BLOG GUA SKIT, BLEH?"
+_Miss.Jannah_+ said…
wah! prinsip hidup kita sama la..
tak hidup dek puji, tak mati dek keji :D

blog awak ni ringan dah.. tak loading lama.. simple je.. dah nice ni.. ;)

jom terjah saya pulak? :)

http://missjannahjamaluddin.blogspot.com/2011/07/bro-kasi-kritik-blog-gua-skit-bleh.html
Lulu Caldina said…
wah luas jer pandangan mata..
blog ni bagus :)

http://lulu-pages.blogspot.com/2011/07/bro-kasi-kritik-blog-gua-skit-bleh.html
merah menyala blog ni... font kalau standard OK kot.. hee~ ni pon OK jer.. (^^,)

WV tu kena tukar.. takut nanti blogger lain malas nk tinggalkan komen sebab ada WV...cuba tengok setting balik... hee~

http://skytechxtreme.blogspot.com/2011/07/bro-kasi-kritik-blog-gua-skit-bleh.html
K.I.S.S said…
merah!!!my fav color..hehe
ok ja tgk blog ni, simple n kemas..
keep it up ya :)

http://kishiakaike.blogspot.com/2011/07/bro-kasi-kritik-blog-gua-skit-bleh.html
HaFizaH aYu said…
red warrior nihh!!blog simple kemas loading pon kjap jer

http://ayuitukamu.blogspot.com/2011/07/bro-kasi-kritik-blog-gua-skit-bleh.html
Mrs. Farhan said…
bereh set kito. hehhehe. xdok nok komen gapo. stailo molek kato2 kat header demo.hhehe


Kawe maghi folloe. Hehhehe.
emmajean said…
Hi... Emma datang nie !! Blog nie simple and gud luck :p

http://emmaeema.blogspot.com/2011/07/bro-kasi-kritik-blog-gua-skit-bleh.html
Abby Salvatore said…
waaaaahhhh!putih merahhhh tuuuuuu!!!!

nice!nice!

kalau boleh word verification tu xyah ada...mcm x friendly comment space...hihi

http://missgaban.blogspot.com/2011/07/brokasi-kritik-blog-gua-skitbleh.html
osHin said…
meriah nyeeeee...

http://gurlgemini.blogspot.com/2011/07/bro-kasi-kritik-blog-gua-skit-bleh.html
SoLy SoLicious said…
Dtg singgah kritik ^________^..
heee...mcm la saye bagus sgt bab2 kritik belog ni..


http://soliciousstorynory.blogspot.com/2011/07/bro-kasi-kritik-blog-gua-skit-bleh.html
chegu abbas said…
x mo kritik hihihi...boleh...ok dah ni...teruih follow sekali...
http://cheguabbas.blogspot.com/2011/07/bro-kasi-kritik-blog-gua-skit-bleh.html
me@monolog said…
nice blog.. sy suka blog yg simple + kemas + senang loading..

http://monolog25.blogspot.com/2011/07/bro-kasi-kritik-blog-gua-skit-bleh.html
Alya Esprézzo said…
yuhuuuuuuuu..alya dtg nie!! ekekek..erm centerkan header tu..tu je kot? haha happy blogging! :)

http://www.alyaesprezzo.com/2011/07/bro-kasi-kritik-blog-gua-sikit-boleh.html
Alya Esprézzo said…
lagi satu buang word verification..supaya blog mesra pengguna..ehehe :)
cik Beskod said…
nice blog.. suke hehe.. ringan je hehehe :)

dtg lah singgah ye hehe http://alyajane.blogspot.com/2011/07/bro-kasi-kritik-blog-gua-skit-bleh.html
Kaki Wayang said…
Salah satu blog yang harus digegar, diterjah dan dikritik...info yang menarik, simple, ringan nak diloading..yang aku suke..tersusun rapi..xde lampu liplap..cun..dan saya dah follow....dan xsuka word verification

http://informations-the.blogspot.com/2011/07/betol-betol-hangat-bro-kasi-kritik-blog.html
Cheq Sue said…
Blog org kg kita kow nih...
Ok jah merah putih RW

Kalu ada word verification dkt komen better remove dest..

Happy blogging

http://chequesuechekgu.blogspot.com/2011/07/bro-kasi-kritik-blog-gua-skit-bleh.html
imnabila said…
hi chep..
merah itu berani.. yee dok..
simple but nice.. :)

kritik belog saya juge yee.. :) http://imnabilawahab.blogspot.com/2011/07/bro-kasi-kritik-blog-gua-skit-bleh.html
iLa VaNiLLa said…
x malu x segan tp x tawu nk tulis ape..

http://vanillasynus.blogspot.com/2011/07/bro-kasi-kritik-blog-gua-skit-bleh.html
zaty dtg nak mengKRITIK nie ..:p

simple + loading cepat... baekk punyaa..^.^
kalau boleh tu buang word verification tu tau ..=)

http://cekedismanis.blogspot.com/2011/07/bro-kasi-kritik-blog-gua-skit-bleh.html
selendang merah said…
wow..luasnya...nice blog.

http://lzulxocraxme.blogspot.com/2011/07/bro-kasi-kritik-blog-gua-skit-bleh.html
Afiq Ryunosuke said…
http://asakurakinosuke.blogspot.com/2011/07/bro-kasi-kritik-blog-gua-skit-bleh.html

nice2~~
^^ hope keep it up~~
nuRuL said…
hello..

singgah bW dr segmen BA..

cepat loading..wow!!:))

jgn segan singgah jenguk sini yerr..:))

http://nadznur.blogspot.com/2011/07/bro-kasi-kritik-blog-gua-skit-bleh.html
d_LA said…
wahhhhhh...join segmen BA..boleh kritik x ni??
satu je, buat pop up comment + buang word verification lg senang org nak komen..
hp blogging ya^^
meaw said…
aiyamakkkk,merahnya blog dia... kasik merahkan pekat sikit,sebab kaler macam ni sakit mata, dari pandangan meaw la, tapi okay je.. btw,baru baca entri yg segmen ni..penulisan kamu memang menarik, meaw suka... n yg lain semua okay,kemas :D


n satu g, kat komen ni tayah letak word verification la,senang sikit orang nak komen... cara nak hilangkan w.vrfctn..

setting> comments>cari show word verification for comments (tick no) >save
http://letopkeypad.blogspot.com/2011/07/bro-kasi-kritik-blog-gua-skit-bleh.html
Ninie Dora said…
ok je blog ni :)

jom2, kritik blog ninie

http://kisahniniedora.blogspot.com/2011/07/bro-kasi-kritik-blog-gua-skit-bleh.html
A M E ! said…
hello there . ame singgah sini dari list segmen 'Bro , Kritik Blog Aku Sikit Boleh' , anjuran Ben Ashaari .

well , keep on blogging and dont stop ! and ohh , keep up the great work here ! okayy ? ;)

have a great day ahead and do take care . ohh , jemput singgah blog ame bila bila free ya . :)
gadis melayu said…
nape tulisan pelik jer.. ke gadis sorang jer yang tak boleh baca..?? tapi ble refresh ok balik.. pelik plak..

kalau boleh guna pop-up window untuk komen.. dan tak perlu kowt ada captcha.. supaya senang nak komen.

ape pown happy blogging..^_^

jom kritik blog gadis pulak..
BRO , KASI KRITIK BLOG GUA SKIT , BLEH ?

jom join
31-7 Birthday Giveaway

camner nak join churp churp
:: Mrs.Eady :: said…
putih cerah...suka! :)

http://nurul-izwa.blogspot.com/2011/07/bro-kasi-kritik-blog-gua-skit-bleh.html
Yayan said…
ok , nice blog .. simple .. kemas .. cuma , saya ada masalah dengan tulisan .. mungkin boleh guna tulisan yg lebih simple , mcm Arial ? hehehe .. :) nice blog btw ! n word verification tu xade lagi cool !! :)

juga boleh follow sini jika sudi .. :)

http://izyannadira.blogspot.com/2011/07/bro-kasi-kritik-blog-gua-skit-boleh.html
Cik Asma BLuppy said…
erm... warna font tuk link agak xmatch ngn warna putih.
satu lagi, disable kan word verification tuk memudahkan blogger komen^^

nice blog. hapy blogging^^
Alin Hassan said…
tokojut den tengok header muka ko cenggitu. haha.

takpe, gua follow lu lah. blog ok je. peace!

jom terjah n follow sini :)

http://grandecaffelatte.blogspot.com/2011/07/bro-kasi-kritik-blog-gua-sikit-bleh.html
TYNTHA LANA said…
Salam daus..baru lgi dlm dunia blogging ya :)

Takpa2, sama2 mengkritik untuk kebaikan ^_^

Ok, Mula2..bab tulisan/font.. Lana rasa lebih molek lau daus guna font yg lebih universal? Arial?Times New Roman? Mungkin tu kecik kot tuk daus, try Verdana. Still simple, tapi jenis beso, lebih handsome skit dri yg daus guna skrg,hehe.

Ok,warna link, ok, kalau backgrond putih, warna kuning-oren, tak digalakkan, ia boleh tenggelam,kurg menyerlah lebh2 lgi kuning. Mayb daus suka guna warna panas? cuba gabungkn tiga color ni? merah-hitam-oren ke? ada blog da buat, dan hasilnya?not bad.

Follower tu lebih elok letak kat sisi blog..urmm, lebar/width blog kena jaga daus.. lana rasa lebor sgt dah daus punya ni.. mata manusia ad limit ya.. Memg still boleh tengok lebar camni..tpi mata kurg selesa :)

Ok, widget yg tak penting, tak perlu letak. Yang mana dah ada ni, susunkan baik2 widget tu ya?

Senarai blog/bloglist..tak perlu tayang semua.. :) lebih cun, comel lote kalau di ringkaskan ia.

Ok, that's all.. good luck daus! Harap2 blog ni bukan skdr melepaskan batu ditangga ya? :)

Kritik lana jugak?

http://lianapm.blogspot.com/2011/07/bro-kasi-kritik-blog-gua-skit-bleh.html

Tima kasih daus :)
TYNTHA LANA said…
Daus memg guna shoutbox yang takda link ke? Lebih elok guna yang ada, cth Shoutmix ke. Senang daus nak tengok,jenguk blogger yang singgah blog daus ni :)
cik aida said…
merah menyala oh jantung ku...aida singgah...

ase nyer yang bloglist tu wat scroll box la...bau kemas..keep blogging..

Moh la join CONTEST AIDA



JOM KRITIKKRITIK LA
wanie wonek said…
singgah n follow sini. nice blog

http://waniewonek.blogspot.com

Popular posts from this blog

Walimatul Urus

UUUiiiii........ jangan silap paham. ini bukannyer jemputan atau hebahan daku nak kahwin.jangan la tersilap paham... 

Semalam.... sedang duk termenung mengenangkan nasib diri dan merancang masa depan...
ku godek godek la laman sesawang yang boleh mengubat hati lara.tuk cheer up dan menambah semangat diri yang tak berapa nak kental.
terjumpa la satu artikel yang ditulis oleh sorang ustaz yang amatla ku hormati.
lepas bes baca.... ku terpikir pikir.ada betulnya apa yang ditulis.
citernyer pasal orang kita sekarang.Hang Tuah kata... 'takkan Melayu hilang didunia'
tapi nampak gayanya..... secara perlahan lahan.tanpa kita sedari.itu berlaku.


Walimatul urus <- cam kurang betul ejaan ku ni.

tak kesahlah.... asal korunk paham sudoohh....
em... dunia kita laa ni, moden dan canggih babe. so jemputan ke majlis orang kahwin pun turut terkena tempias kemodenan tu heh.
korunk mesti la pernah di tag kat facebook.jemputan ke majlis perkahwinan dari kawan kawan fb anda.itu dah jadik trend sku…

Toyota Vios TRD 2013

This Car Make Me Horny
Vios TRD Baharu From the outside and inside perfect Price RM93,200.00 suitable for small size family www.toyota.com.my/vios/‎ for more information 
* i really want this car but its still not suitable with my pocket yet >.<

Skim Baru Jururawat U29 ( SBPA )

SBPA.... Skim Baru Perkhidmatan Awam topik yang agak hangat dibicarakan di jabatan jabatan kerajaan... macam macam pendapat,macam macam pandangan. ade yang negatif ada juga yang positif. Bila dah dapat borang opsyen tu nanti... bacalah dan fahamilah sendiri. Pendapat saya sendiri. SBPA memang skim yang boleh dikatakan baik. biasalah... tiada apa pun disunia ini yang perfect pasti ada cacat celanya... dan itu pasti bukan janji akan diubah dan diperbaiki dari semasa ke semasa. ramai antara kakitangan kerajaan kini hanya menunggu respon akhir dari CEUPAC sebelum menurunkan tandatangan. Apa apa pun... takperlu gusar.tak perlu risau.
sebab saya seorang jururawat u29 kat sini saya ada lampirkan sekali skim untuk jururawat U29. sila la usha usha.... kenaikan gaji anda untuk skim baru ini....

Dia memberi hanya apa yang diperlukan