Skip to main content

Minggu Penyusuan Susu Ibu Sedunia

  • Talk to me! Breastfeeding - a 3D Experience
    WABA is pleased to announce the World Breastfeeding Week theme for 2011 focusing on engaging and mobilising youth intergenerational work with the catchy slogan of: "Talk to me! Breastfeeding - a 3D Experience". The theme deals with communication at various levels and between various sectors.

  • Why 3D?

    When we look at breastfeeding support, we tend to see it in two-dimensions: time (from pre-pregnancy to weaning) and place (the home, community, health care system, etc). But neither has much impact without a THIRD dimension - communication!

    Communication is an essential part of protecting, promoting and supporting breastfeeding. We live in a world where individuals and global communities connect across small and great distances at an instant's notice. New lines of communication are being created every day, and we have the ability to use these information channels to broaden our horizons and spread breastfeeding information beyond our immediate time and place to activate important dialogue.

    This third dimension includes cross-generation, cross-sector, cross-gender, and cross-culture communication and encourages the sharing of knowledge and experience, thus enabling wider outreach. 
_____________________________________________________________________________

itu info yang ku CNP dari website ni... --> http://worldbreastfeedingweek.org/
Boleh laa usha usha untuk maklumat lanjut

Esok, akan berlansung Majlis Perasmian Minggu Penyusuan Susu Ibu Sedunia Peringkat Negeri Kelantan

Tempat: Parking lot Mydin Mall Kubang Kerian
Tarikh: 29 Jul 2011
Masa: 8 pagi

Jom kesana.... untuk memeriahkan lagi program dan juga menambah ilmu pengetahuan.
Saya dengar ade cabutan bertuah juga untuk ibu ibu.....

jomlaa datang beramai ramai.....




    Dia memberi hanya apa yang diperlukan

    Comments

    d_LA said…
    x sbr nk ada pengalaman camtu..hehe

    selamat menjalani ibadah puasa ye che pi^^

    Popular posts from this blog

    Walimatul Urus

    UUUiiiii........ jangan silap paham. ini bukannyer jemputan atau hebahan daku nak kahwin.jangan la tersilap paham... 

    Semalam.... sedang duk termenung mengenangkan nasib diri dan merancang masa depan...
    ku godek godek la laman sesawang yang boleh mengubat hati lara.tuk cheer up dan menambah semangat diri yang tak berapa nak kental.
    terjumpa la satu artikel yang ditulis oleh sorang ustaz yang amatla ku hormati.
    lepas bes baca.... ku terpikir pikir.ada betulnya apa yang ditulis.
    citernyer pasal orang kita sekarang.Hang Tuah kata... 'takkan Melayu hilang didunia'
    tapi nampak gayanya..... secara perlahan lahan.tanpa kita sedari.itu berlaku.


    Walimatul urus <- cam kurang betul ejaan ku ni.

    tak kesahlah.... asal korunk paham sudoohh....
    em... dunia kita laa ni, moden dan canggih babe. so jemputan ke majlis orang kahwin pun turut terkena tempias kemodenan tu heh.
    korunk mesti la pernah di tag kat facebook.jemputan ke majlis perkahwinan dari kawan kawan fb anda.itu dah jadik trend sku…

    Toyota Vios TRD 2013

    This Car Make Me Horny
    Vios TRD Baharu From the outside and inside perfect Price RM93,200.00 suitable for small size family www.toyota.com.my/vios/‎ for more information 
    * i really want this car but its still not suitable with my pocket yet >.<

    Skim Baru Jururawat U29 ( SBPA )

    SBPA.... Skim Baru Perkhidmatan Awam topik yang agak hangat dibicarakan di jabatan jabatan kerajaan... macam macam pendapat,macam macam pandangan. ade yang negatif ada juga yang positif. Bila dah dapat borang opsyen tu nanti... bacalah dan fahamilah sendiri. Pendapat saya sendiri. SBPA memang skim yang boleh dikatakan baik. biasalah... tiada apa pun disunia ini yang perfect pasti ada cacat celanya... dan itu pasti bukan janji akan diubah dan diperbaiki dari semasa ke semasa. ramai antara kakitangan kerajaan kini hanya menunggu respon akhir dari CEUPAC sebelum menurunkan tandatangan. Apa apa pun... takperlu gusar.tak perlu risau.
    sebab saya seorang jururawat u29 kat sini saya ada lampirkan sekali skim untuk jururawat U29. sila la usha usha.... kenaikan gaji anda untuk skim baru ini....

    Dia memberi hanya apa yang diperlukan