Skip to main content

Walimatul Urus


UUUiiiii........ jangan silap paham. ini bukannyer jemputan atau hebahan daku nak kahwin.jangan la tersilap paham... 

Semalam.... sedang duk termenung mengenangkan nasib diri dan merancang masa depan...
ku godek godek la laman sesawang yang boleh mengubat hati lara.tuk cheer up dan menambah semangat diri yang tak berapa nak kental.
terjumpa la satu artikel yang ditulis oleh sorang ustaz yang amatla ku hormati.
lepas bes baca.... ku terpikir pikir.ada betulnya apa yang ditulis.
citernyer pasal orang kita sekarang.Hang Tuah kata... 'takkan Melayu hilang didunia'
tapi nampak gayanya..... secara perlahan lahan.tanpa kita sedari.itu berlaku.


Walimatul urus <- cam kurang betul ejaan ku ni.

tak kesahlah.... asal korunk paham sudoohh....
em... dunia kita laa ni, moden dan canggih babe. so jemputan ke majlis orang kahwin pun turut terkena tempias kemodenan tu heh.
korunk mesti la pernah di tag kat facebook.jemputan ke majlis perkahwinan dari kawan kawan fb anda.itu dah jadik trend skunk.kad jemputan discan... dan ditag kan ramai ramai.kalau kawan yang rapat xpe.ni ade juga kawan yang baru dikenali atau tak kenal pun kat fb tu.confirm confirm la mak ayah diorang yang melayan tetamu hadir takkan kenal kita lau kita hadir kat majlis tu.dah pengantin pun tak kenal.....
menghadiri jeputan majlis kahwin ni.. lau dalam Islam... ibadah kan.... tak pergi karunk, orang dah jemput. pergi karunk.... tersipu sipu terkial kial kat majlis orang.payah juga kan.......
kawan yang rapat amat pun,yang de contact number,yang tahu alamat rumah pun.... sekarang... tak sampai kad jemputan.taknak bagi kad pun,... boleh jerk jemput guna mulut+suara.telepon canggih canggih.call ajerk la kan.haduih..........

lupakah kita pada orang orang tua kita dulu. lau anak kahwin.sanggup bergadai, habis duit, ngan kapcai buruk, tumpang kereta orang, naik bas jua teksi, redah hutan,redah sawah  dan sebagainya lah.... demi nak menjemput orang ke majlis perkahwinan anaknya.
bukankah itu membawa lebih erti, kepada jemputan mahupun majlis itu sendiri.em....

kepada entey entey yang jemput ana melalui fb dengan cara demikian selama ini... ana pergi juga majlis, lau tak pergi pun sebab jauh amat, dan dikala waktu ku masa tak berbaki dek kerjaya atau masalah peribadi ajow. yang jemput tu, terima kasih.yang ku tak pergi,.. mintak maap.

Entri ni kutujukan buat diriku sendiri yang masih mencari jodoh...... kuikuikui....

hiasan semata mata


Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Comments

d_LA said…
dla pun ade dpt jmputan thru FB je..huhu..xtaw lg pegi ke x..
fyna said…
owhh....ingtkn nak jemput td...
hehehe...

jom singgah n follow belog saya..
ade contest..
jemput join..
http://inibelogfyna.blogspot.com/2011/02/contest-teka-lirik-lagu.html
MofiDhouse said…
dla: em.. itu la kan.. serba salah kan?
fyna: insyaAllah.......
huhuh i suka pergi majlis majlis makan free macam ni...heee
MofiDhouse said…
makan free memang best.. kenyang penuh makna.. heheheh

Popular posts from this blog

Toyota Vios TRD 2013

This Car Make Me Horny
Vios TRD Baharu From the outside and inside perfect Price RM93,200.00 suitable for small size family www.toyota.com.my/vios/‎ for more information 
* i really want this car but its still not suitable with my pocket yet >.<