Skip to main content

Pepsi Jua Coke : Kanser ... ?


Cuaca sekarang.. tak menentu.jap hujan, jap panas.
orang kata bumi dah tua. bila tua alzeimer atau pun nyanyuk menjelma.
sebab tu la.. apa apa musim pun dah tak tentu arah.
itu mukadimmah yang berapa nak jadi kan? hahahha
nak ceritanya... bila tekak dah haus... minuman yang paling best, mestila minuman yang sejuk sejuk.
kena lak bandung cincau pak kassim tepi pagar sekolah... pergh.... hilang masalah jap.
itu tekak hamba...... tekak tuan hamba semua, tuan hamba punya pasal... hehehe

nak ceritanya.... 19hb Februari 2011 ade keluar kat KOSMOyang ber'title':
kandungan coke pepsi didakwa penyebab kanser.


hah... sudah..... saper yang suka sangat minum minuman tersebut.... jeng jeng jeng........
de orang kata:

'Peladang Tuo, ada jumpa kenyataan daripada seorang prof sebuah universiti di Barat
lupa dah apa kenamanya..Dikatakan minuman itu telah digunakan untuk mencuci
tar jalanraya.
Peladang jumpa semasa membuat kajian tentang pemasaran syarikat coca cola'
sebagai tugasan oleh pensyarah masa mengaji sekolah dululah.'
dan ade gak orang terbaca artikel pasal, pak polisi di Texas , 
cuci kesan darah kat jalan raya guna Pepsi ajerk.
so,.. nasihat ku buat teman sekalian dan diriku jua...
nak minum,.. minum jarang jarang dah.. buat hilang kempunan...
kalau boleh tahan dari minum terus lagi elok.....
kira cam bertaubat gitu.... ;)


Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Comments

bunga said…
bunga kurang minat air gas..tapi minum jarang2 leh la layan..tapi lau ada air lain pilih air lain g..
Cikgu CTE said…
pulk dah....tapi nasib baik saya sekeluarg tak suka minum air ni...
tapi, bapa saya ckp kalau kita batuk, ubatnya minum coca cola...entahlah

jom singgah blog saya dan follow...
MofiDhouse said…
bunga:
em.... sy pun gitu jgk.... lau dah tak derk option lain.. hentam jerk.sekali sekali.x memudaratkan la kut.. hehhe
MofiDhouse said…
Cikgu CTE:
em..... ni first time dengar pasal lau batuk minum coke leh hilang... em... bleh try.hehehe
InsyaAllah..... serang

Popular posts from this blog

Walimatul Urus

UUUiiiii........ jangan silap paham. ini bukannyer jemputan atau hebahan daku nak kahwin.jangan la tersilap paham... 

Semalam.... sedang duk termenung mengenangkan nasib diri dan merancang masa depan...
ku godek godek la laman sesawang yang boleh mengubat hati lara.tuk cheer up dan menambah semangat diri yang tak berapa nak kental.
terjumpa la satu artikel yang ditulis oleh sorang ustaz yang amatla ku hormati.
lepas bes baca.... ku terpikir pikir.ada betulnya apa yang ditulis.
citernyer pasal orang kita sekarang.Hang Tuah kata... 'takkan Melayu hilang didunia'
tapi nampak gayanya..... secara perlahan lahan.tanpa kita sedari.itu berlaku.


Walimatul urus <- cam kurang betul ejaan ku ni.

tak kesahlah.... asal korunk paham sudoohh....
em... dunia kita laa ni, moden dan canggih babe. so jemputan ke majlis orang kahwin pun turut terkena tempias kemodenan tu heh.
korunk mesti la pernah di tag kat facebook.jemputan ke majlis perkahwinan dari kawan kawan fb anda.itu dah jadik trend sku…

Toyota Vios TRD 2013

This Car Make Me Horny
Vios TRD Baharu From the outside and inside perfect Price RM93,200.00 suitable for small size family www.toyota.com.my/vios/‎ for more information 
* i really want this car but its still not suitable with my pocket yet >.<

Skim Baru Jururawat U29 ( SBPA )

SBPA.... Skim Baru Perkhidmatan Awam topik yang agak hangat dibicarakan di jabatan jabatan kerajaan... macam macam pendapat,macam macam pandangan. ade yang negatif ada juga yang positif. Bila dah dapat borang opsyen tu nanti... bacalah dan fahamilah sendiri. Pendapat saya sendiri. SBPA memang skim yang boleh dikatakan baik. biasalah... tiada apa pun disunia ini yang perfect pasti ada cacat celanya... dan itu pasti bukan janji akan diubah dan diperbaiki dari semasa ke semasa. ramai antara kakitangan kerajaan kini hanya menunggu respon akhir dari CEUPAC sebelum menurunkan tandatangan. Apa apa pun... takperlu gusar.tak perlu risau.
sebab saya seorang jururawat u29 kat sini saya ada lampirkan sekali skim untuk jururawat U29. sila la usha usha.... kenaikan gaji anda untuk skim baru ini....

Dia memberi hanya apa yang diperlukan