Skip to main content

Untuk Abah-Abah Sedunia

Terbaca satu artikel yang ditulis oleh Ustaz Hasrizal berkenaan Abah.my
Sangat menarik minatku. Betul kata beliau.
Terdapat banyak agensi,kementerian, NGOs kumpulan sokongan dan macam2 lagilah untuk wanita.
tetapi untuk kaum bapa..enggak ada seh.
Kami kaum lelaki, Kaum pemimpin rumah tangga yang menggalas tangungjawab yang besar, dengan cabaran dunia kini yang hebat.Kami juga memerlukan sokongan,bantuan, motivasi,tunjuk ajar,tips dan sebagainya.
Satu inisiatif sangat baik. Syabas buat Ustaz.



Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Comments

mye said…
so jgn trlupa nak wish hepy father's day mcm korang wish dkat mak2 korang..
hehe

Popular posts from this blog

Walimatul Urus

UUUiiiii........ jangan silap paham. ini bukannyer jemputan atau hebahan daku nak kahwin.jangan la tersilap paham... 

Semalam.... sedang duk termenung mengenangkan nasib diri dan merancang masa depan...
ku godek godek la laman sesawang yang boleh mengubat hati lara.tuk cheer up dan menambah semangat diri yang tak berapa nak kental.
terjumpa la satu artikel yang ditulis oleh sorang ustaz yang amatla ku hormati.
lepas bes baca.... ku terpikir pikir.ada betulnya apa yang ditulis.
citernyer pasal orang kita sekarang.Hang Tuah kata... 'takkan Melayu hilang didunia'
tapi nampak gayanya..... secara perlahan lahan.tanpa kita sedari.itu berlaku.


Walimatul urus <- cam kurang betul ejaan ku ni.

tak kesahlah.... asal korunk paham sudoohh....
em... dunia kita laa ni, moden dan canggih babe. so jemputan ke majlis orang kahwin pun turut terkena tempias kemodenan tu heh.
korunk mesti la pernah di tag kat facebook.jemputan ke majlis perkahwinan dari kawan kawan fb anda.itu dah jadik trend sku…

2013 till 2017

Sudah lama aku menyepi dalam penulisan blog.
Selepas beristeri .... aku sibuk menjadi ketua keluarga yang baru dibina.
ahh... itu hanya alasan. sebetulnya malas .....
mungkin juga kerana usia. Mungkin juga kerana .....
tak ada alasan lain selain malas.

Insha Allah.
jika diberi keizinan
semangat ini terus kental.
aku akan menyambung penulisan ntah apa apa aku disini.