Skip to main content

Ini bukan lagi gurauan.... A 6-pack to Die for...!!

Assalamualaikum semua....
a ceh ceh ..... macam ramai je reader blog aku...
hai semua.... hehehe

Hari ni dah masuk 16 Syawal 1433h ....
so dah 16 hari kita beraya ....................

Bukan nak salahkan waktu, bukan nak salahkan sesiapa... tapi diri aku sendiri ni...
aku dah mula goyah... goyah dengan impian. goyah dengan target. goyah dengan cita.
20kg more i need to cut down.... to be a normal guys... to be a normal man.
need to concentrate ..... aduss ....

seminggu dua ni... asyik nak makan aje...
selera membuak... time makanan kat depan... cita,impian semua ntah kemana hilang....
i need some motivation. yess really am. please keep to be in my mind. reminding me ....



aku teringat one of my collection mag kt umah...
FHM yang tahun lepas punya rasanya... ntah ingt ingt lupa...

Kat dalam tu ade mengisahkan pasal kisah seorang filmmaker yang namanya Stuart MacDonald yang ingin membuat tranformasi kat badan dia. bukan cara bedah, bukan ambil ubat.. but in a normal way...
dia nak body dia jadi macam body encem and tough guy dalam majalah seluar dalam tu... hehehe. maksud aku jejantan yg model model tu. otot ketul2 tu.

actually dia ambil masa 2 tahun untuk dia buat transformasi...... tetapi yang paling seksa baginya dan pada waktu itu juga dia start record kisah dia untuk dijadikan dokumentari ialah ketika 6 bulan terakhir.
dari 30% body fat dia berjaya kurangkan ke 6% sahaja. amazing rite?... yes its amaze me....
tapi seksanya... hanya dia yang tahu... one of a good tip yang mamat ni bagi...
sila lekatkan misi anda di tempat anda selalu berada kat kertas note...as a note to remind u.contoh kat tempat kerja, kat bilik tidur dan kat peti sejuk kat umah anda. contoh note yang anda boleh guna.
"eat the right thing" atau pun benda lain yang boleh ingatkan anda kepada tujuan kamu... senang .. but i think cam berguna....

Melalui web http://iwanttolooklikethatguy.com/ kisahnya boleh dibaca...
respect .... memang respect........ memang mamat ni ...Janji Ditepati lah ... hehe
* mcm tema merdeka ke-55 kan...
that man gonna be my motivation....
not to be a muscular guys but at least a normal guy with a normal waist. and the most important. Healthier.

Eat delicious or look delicious... ? 
aku suka kata-kata ni... 


 
Sila usha vid ni ... hebatkan?



Percayalah .... Allah pasti bagi apa yang kita perlu dalam hidup.....

Comments

hehehe..itu semua atas diri kite kalau nak kurus,makanan tu godaa er.makan yg patutan ;)
aanie said…
caiyok2....u can do it!!

share la camne dia buat....
che'pi said…
dokumentari tu .. cerita pasal pengalaman dia lebih kepada emosi..bukan mcm mana dia trainning.. yang confirmnya...
hari hari di GYM angkat semua , lari and so on.. serta control makan. brokoli je dia mkn hari2...
Tinta Lana said…
Salam chepi.

Jomla. Aku temankan kau melalui transformation nih.

Ko transform ke6-pax, aku transform jadik transformers..errkk? hik3.

Dua tahun..dua tahun..usaha tangga kejayaan - tak boleh disangkal lagi kan? :)

Ko pun confirm boleh. Mungkin segan nak lekat2 note ni..buat reminder dalam enpon pun ok..letak gambar ur idol ke? ^_^
che'pi said…
thanks Mrs Eady

Miss Lana : ehehhehe nice idea gak tu ... tapi kalau gambar idola bab badan ni letak kat wallpaper phone... nampak cam gay ajer ajew... euuww.. hehehehe
hebat.kamu juga bole jadi hebat gitu.kamon.tafkan minda.insyaallah.
Tinta Lana said…
eh..aah..ye tak ya juga,hahahaha. takpala, simpan dalam ruang memori otak jela chepi >_<
che'pi said…
Tenkiu miss kelipkelip... ehehe ok x nama tu..? haaha
oke kan aje la.em.lupa.new layout ek.biru gitu. :)

Popular posts from this blog

Walimatul Urus

UUUiiiii........ jangan silap paham. ini bukannyer jemputan atau hebahan daku nak kahwin.jangan la tersilap paham... 

Semalam.... sedang duk termenung mengenangkan nasib diri dan merancang masa depan...
ku godek godek la laman sesawang yang boleh mengubat hati lara.tuk cheer up dan menambah semangat diri yang tak berapa nak kental.
terjumpa la satu artikel yang ditulis oleh sorang ustaz yang amatla ku hormati.
lepas bes baca.... ku terpikir pikir.ada betulnya apa yang ditulis.
citernyer pasal orang kita sekarang.Hang Tuah kata... 'takkan Melayu hilang didunia'
tapi nampak gayanya..... secara perlahan lahan.tanpa kita sedari.itu berlaku.


Walimatul urus <- cam kurang betul ejaan ku ni.

tak kesahlah.... asal korunk paham sudoohh....
em... dunia kita laa ni, moden dan canggih babe. so jemputan ke majlis orang kahwin pun turut terkena tempias kemodenan tu heh.
korunk mesti la pernah di tag kat facebook.jemputan ke majlis perkahwinan dari kawan kawan fb anda.itu dah jadik trend sku…

Toyota Vios TRD 2013

This Car Make Me Horny
Vios TRD Baharu From the outside and inside perfect Price RM93,200.00 suitable for small size family www.toyota.com.my/vios/‎ for more information 
* i really want this car but its still not suitable with my pocket yet >.<

Skim Baru Jururawat U29 ( SBPA )

SBPA.... Skim Baru Perkhidmatan Awam topik yang agak hangat dibicarakan di jabatan jabatan kerajaan... macam macam pendapat,macam macam pandangan. ade yang negatif ada juga yang positif. Bila dah dapat borang opsyen tu nanti... bacalah dan fahamilah sendiri. Pendapat saya sendiri. SBPA memang skim yang boleh dikatakan baik. biasalah... tiada apa pun disunia ini yang perfect pasti ada cacat celanya... dan itu pasti bukan janji akan diubah dan diperbaiki dari semasa ke semasa. ramai antara kakitangan kerajaan kini hanya menunggu respon akhir dari CEUPAC sebelum menurunkan tandatangan. Apa apa pun... takperlu gusar.tak perlu risau.
sebab saya seorang jururawat u29 kat sini saya ada lampirkan sekali skim untuk jururawat U29. sila la usha usha.... kenaikan gaji anda untuk skim baru ini....

Dia memberi hanya apa yang diperlukan