Skip to main content

Salam Kemenangan


Assalamualaikum wbt.....
esok dah last day berpuasa dibulan Ramadhan bagi tahun 2013...
cepat jer masa berlalu .....
masih teringat tahun lalu .... Ramadhan menjadi pemangkinku untuk turunkan berat badan ....Alhamdulillah ... walaupun masih di dalam kategori obese ... 36kilogram yang hilang menjadi pingat buat diriku.
Ramadhan tahun ini .... Alhamdulillah.... aku dibukakan hati untuk melawan satu lagi penyakit tak berapa nak baik aku iaitu merokok .... so far... selama 26 hari ni ... im not craving for it anymore ... not anymore.
berjayakah aku? hopefully ... coz cabaran sebenar akan bermula bila raya tiba. Akan ku gagahkan kalau kalau cabaran itu menjelma.... cheh wahh ........

*Insyaallah .... Ramadhan dan Aidilfitri tahun depan aku akan berstatus 'suami orang'... amin. so tahun ni raya last bagi aku beraya sebagai insan bujang .... 29tahun da pun beraya bujang... cukup cukup lew tu kan...
orang kata beraya bersama isteri lagi best ... so kita tunggukan saat itu yer... hikhikhik ...

Selamat Hari Raya
Maaf Zahir & Batin
Andai ada salah dan silapku dalam penulisan ngok ngek ku ini
jangan disimpan dalam hati... buat semak je hati kan.. hihihi







Comments

Tinta Lana said…
Salam.

Alhamdulillah sbb berjaya turunkan berat, berjaya kawal tabiat merokok, dan bakal mendirikan rumahtngga!

InsyaAllah chepi, chepi akan berjaya mlalui semuanya dgn baik!

Lana pun sama chepi, sorry kalau ada ngok ngek dalam entry2 lana tu,kih3. Rasa dah bukan kalau, memang confirm ada punya,hahaha

Hati2 memandu. Semoga selamat perjalanan pergi balik :)
Che Elfie said…
tenkiu miss lana.... kita 0-0 neh .. hihihi ..... lain tahun kita buat lagi ... hihihih ... Miss lana pun sama la yer.. hati2 memandu ... kampung kat mana ek miss lana?
::CIK LYNN:: said…
selamat hari raya che elfie :)

Popular posts from this blog

Skim Baru Jururawat U29 ( SBPA )

SBPA.... Skim Baru Perkhidmatan Awam topik yang agak hangat dibicarakan di jabatan jabatan kerajaan... macam macam pendapat,macam macam pandangan. ade yang negatif ada juga yang positif. Bila dah dapat borang opsyen tu nanti... bacalah dan fahamilah sendiri. Pendapat saya sendiri. SBPA memang skim yang boleh dikatakan baik. biasalah... tiada apa pun disunia ini yang perfect pasti ada cacat celanya... dan itu pasti bukan janji akan diubah dan diperbaiki dari semasa ke semasa. ramai antara kakitangan kerajaan kini hanya menunggu respon akhir dari CEUPAC sebelum menurunkan tandatangan. Apa apa pun... takperlu gusar.tak perlu risau.
sebab saya seorang jururawat u29 kat sini saya ada lampirkan sekali skim untuk jururawat U29. sila la usha usha.... kenaikan gaji anda untuk skim baru ini....

Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Thief - Mark Adam

Thief - Mark Adam (Lyric)
Don’t put your pillow on the balcony Or I will take it with me It’s the only way that I can sleep with you And dream of us two
Don’t leave your lipstick out of your hands I hope you will understand It’s the only way that I can kiss you It’s the only way to be one with you
chorus
I’m gonna steal your heart The way I stole your scarf I’m gonna steal your love3x The way I stole your glove
Don’t you notice I have Worship you since we both were kids I have loved you since first grade I hope its not too late not too late
Don’t leave your toothbrush anywhere With twenty missing don’t you care That I am closer to you You Don’t even know It feels like mouth to mouth and I love it so
I'm gonna give back to you if you say you love me too And everything will be ok okayyyyyyy
I’m gonna steal your heart The way I stole your scarf I’m gonna steal you love3x The way I stole your glove
Don’t you notice I have Worship you since we both were kids I have loved you since firs…