Skip to main content

Pos Gob - One for all, all for one

weekend nan lalu...
aku diberi peluang sekali lagi untuk join program kemasyarakatan di perkampungan Orang Asli bersama team 4x4....
yess i'm excited... coz yang sebelum sebelum ni pun best and penuh kenangan
but the most controversial quote spit it out by my beloved abah
" pergi la... nanti lepas kahwin tak boleh pergi dah program macam ni"
ok..... masalahnya macam dia tahu bila aku nak kahwin... lalalallalalalalalalalaal

back to the story
program ni or trip ni mengambil masa 3 hari 2 malam
kami bertolak pada hari jumaat 17 May - 19 May 2013 Ahad
tujuan utama program ni adalah untuk memberi bantuan berupa makanan jua pakaian serta pemeriksaan kesihatan serta memberi sedikit ubatan dan pendidikan kesihatan kat Orang Asli yang kita tahu hidup di pedalaman jauh nun disana......

Program ni dianjurkan oleh majikanku Hospital USM ( jabatan Kecemasan) dan dianjur bersama SJAM ( Saint John Ambulance Malaysia caw. Kelantan dan Petrofac.... syarikat minyak yang kaya... heheehe
thanks .....


Kenderaan yang diberi nama oleh tuan dia sebagai Baby Elephant.... aku hanya menumpang... thanks Bro Ryann


Gambar kenangan bersama tok Batin selepas bagi segala bantuan makanan dan pakaian.... harap dapat membantu


gitu la keadaan jalannya.... kira ok la... sebab cuaca amatlah baik....


gini keadaan khemah kami.... best dan meriah kan? kau ade? hehehe

 Inilah kami kami semua yang hensem dan cantik belaka


Inilah benda yang paling best.... mandi sungai...
Airnya jernih , segar dan cantik.....
situlah bilik mandi kami... tepi2 seberang sana jadi jamban kami... hahahhahaha...
opppss.... aku je kut... orang lain wallahuallam... hahaha


Antara aktiviti lain yang aku join.... perlawanan bersahabatan suka suka bola sepank dengan orang kampung Asli.... bahaya woo...... gagah perkasa dan kaki melibas laju.... aduuiii 4 orang dari kami injured hasil perlawanan persahabatan ni.... tapi takpe... semua syok... peace ya all....

thanks to everyone yang involved ....
next time kalau ada lagi...
sememangnya aku mahu mahu dan mahu pergi lagi...
penat tetapi berbaloi sebab best.
 



Comments

Tinta Lana said…
Salam.

Chepi..best ni. Aktiviti ni pun salah satu yg teringin lana nak buat..sebab dapat naik 4x4 wheel,hehe.

Lana tak pernh lgi naik keta ni, lagi2 dalam area hutan..
ok..bunyi jalan cite tu mcm best...tapi..emm...cool la jgk...

Popular posts from this blog

Skim Baru Jururawat U29 ( SBPA )

SBPA.... Skim Baru Perkhidmatan Awam topik yang agak hangat dibicarakan di jabatan jabatan kerajaan... macam macam pendapat,macam macam pandangan. ade yang negatif ada juga yang positif. Bila dah dapat borang opsyen tu nanti... bacalah dan fahamilah sendiri. Pendapat saya sendiri. SBPA memang skim yang boleh dikatakan baik. biasalah... tiada apa pun disunia ini yang perfect pasti ada cacat celanya... dan itu pasti bukan janji akan diubah dan diperbaiki dari semasa ke semasa. ramai antara kakitangan kerajaan kini hanya menunggu respon akhir dari CEUPAC sebelum menurunkan tandatangan. Apa apa pun... takperlu gusar.tak perlu risau.
sebab saya seorang jururawat u29 kat sini saya ada lampirkan sekali skim untuk jururawat U29. sila la usha usha.... kenaikan gaji anda untuk skim baru ini....

Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Thief - Mark Adam

Thief - Mark Adam (Lyric)
Don’t put your pillow on the balcony Or I will take it with me It’s the only way that I can sleep with you And dream of us two
Don’t leave your lipstick out of your hands I hope you will understand It’s the only way that I can kiss you It’s the only way to be one with you
chorus
I’m gonna steal your heart The way I stole your scarf I’m gonna steal your love3x The way I stole your glove
Don’t you notice I have Worship you since we both were kids I have loved you since first grade I hope its not too late not too late
Don’t leave your toothbrush anywhere With twenty missing don’t you care That I am closer to you You Don’t even know It feels like mouth to mouth and I love it so
I'm gonna give back to you if you say you love me too And everything will be ok okayyyyyyy
I’m gonna steal your heart The way I stole your scarf I’m gonna steal you love3x The way I stole your glove
Don’t you notice I have Worship you since we both were kids I have loved you since firs…