Skip to main content

Cokelat - Indulgence



Salam 1 Malaysia.....
bila sebut salam 1 Malaysia teringat dialog akhir movie Berani Punya Budak.
emang takleh blah nyer ayat. " baru 1 , 2 hari datang Malaysia sibuk salam 1 Malaysia salam 1 Malaysia, aku orang Malaysia pun tak guna salam 1 Malaysia"
hahhahaha........ tipikal Malaysian ... dalam sinis menggambarkan kita tak hargai kita sendiri.
cool..... face the fact. we are who we are. proud to be Malaysian. yess i am...

Nak cerita sikit pasal gambar diatas...
ringkasan ceritanya berbunyi lebih-lebih kurang begini:

Itu adalah hasil air tangan seorang kawan dialam nyata dan dialam maya (*maksud aku di internet)
Terima Kasih..... sedap manis berkrim...
dia pun blogger jua.. sila la melawat blog beliau di sini
* cokelat ni first time beliau buat dan terlebih manis sikit sebab :
Beliau buat time orang semua dah tido... 2 am in da morning ** so sweet kan?
thats why....
Tapi bagi ku ... biasala... kalau tak manis bukan cokelat namanya.... Thanks again.

chocolate....
Indulgence , simple dan pure...
bila dengar je... pasti buat aku tersenyum...
Betullah.... kata orang coklat ni raja makanan.... king of food....
godaan yang tak mampu ditempis walau siapapun dikau, walau dari mana asal usul mu.
tak hairanlah kan kalau dari anak kecil hingga la makcik pakcik pun suka coklat....
coklat ni ada kandungan yang diberi nama theobromine ...
sesuatu yang akan buat dikau khayal wink wink ** macam layan marijuana.

nak rilek rilek... makanlah coklat....
mat salleh kata coklat ni "a great mood lifter"
kalau agak-agak mood dah hempap lantai... boleh la santai santai cari,beli atau buat serta makan coklat bar  yang lazat.....
kalau diizinNya ... pasti bisa membuat kau kembali tersengih....

coklat oh coklat.....

* aku bukan giler coklat tapi coklat buat aku gila ... hahahaha.... *toink toink



Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Comments

sgt suka feeling time buat coklat tu.best. :)
che'pi said…
Bila agak-agak awak nak buat lagi? emm..... hehe sedap... please buat lg... hehehehe
Ida Firdausi said…
saya buat cekelat tapi tak suka makan cekelet.. hehehehe :)
d_LA said…
haish..trus rs nk mkn kek indulgence SR..yumyum
che'pi said…
ida: awk buat untuk saya je lah ek... hehehhe
che'pi said…
d_LA : ... wah kena ajak saya sekali... baru best... hehehhe
insyaallah kalo ada kerajinan + cuaca/suhu best. ehehe..

Popular posts from this blog

Skim Baru Jururawat U29 ( SBPA )

SBPA.... Skim Baru Perkhidmatan Awam topik yang agak hangat dibicarakan di jabatan jabatan kerajaan... macam macam pendapat,macam macam pandangan. ade yang negatif ada juga yang positif. Bila dah dapat borang opsyen tu nanti... bacalah dan fahamilah sendiri. Pendapat saya sendiri. SBPA memang skim yang boleh dikatakan baik. biasalah... tiada apa pun disunia ini yang perfect pasti ada cacat celanya... dan itu pasti bukan janji akan diubah dan diperbaiki dari semasa ke semasa. ramai antara kakitangan kerajaan kini hanya menunggu respon akhir dari CEUPAC sebelum menurunkan tandatangan. Apa apa pun... takperlu gusar.tak perlu risau.
sebab saya seorang jururawat u29 kat sini saya ada lampirkan sekali skim untuk jururawat U29. sila la usha usha.... kenaikan gaji anda untuk skim baru ini....

Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Thief - Mark Adam

Thief - Mark Adam (Lyric)
Don’t put your pillow on the balcony Or I will take it with me It’s the only way that I can sleep with you And dream of us two
Don’t leave your lipstick out of your hands I hope you will understand It’s the only way that I can kiss you It’s the only way to be one with you
chorus
I’m gonna steal your heart The way I stole your scarf I’m gonna steal your love3x The way I stole your glove
Don’t you notice I have Worship you since we both were kids I have loved you since first grade I hope its not too late not too late
Don’t leave your toothbrush anywhere With twenty missing don’t you care That I am closer to you You Don’t even know It feels like mouth to mouth and I love it so
I'm gonna give back to you if you say you love me too And everything will be ok okayyyyyyy
I’m gonna steal your heart The way I stole your scarf I’m gonna steal you love3x The way I stole your glove
Don’t you notice I have Worship you since we both were kids I have loved you since firs…