Skip to main content

Cokelat - Indulgence



Salam 1 Malaysia.....
bila sebut salam 1 Malaysia teringat dialog akhir movie Berani Punya Budak.
emang takleh blah nyer ayat. " baru 1 , 2 hari datang Malaysia sibuk salam 1 Malaysia salam 1 Malaysia, aku orang Malaysia pun tak guna salam 1 Malaysia"
hahhahaha........ tipikal Malaysian ... dalam sinis menggambarkan kita tak hargai kita sendiri.
cool..... face the fact. we are who we are. proud to be Malaysian. yess i am...

Nak cerita sikit pasal gambar diatas...
ringkasan ceritanya berbunyi lebih-lebih kurang begini:

Itu adalah hasil air tangan seorang kawan dialam nyata dan dialam maya (*maksud aku di internet)
Terima Kasih..... sedap manis berkrim...
dia pun blogger jua.. sila la melawat blog beliau di sini
* cokelat ni first time beliau buat dan terlebih manis sikit sebab :
Beliau buat time orang semua dah tido... 2 am in da morning ** so sweet kan?
thats why....
Tapi bagi ku ... biasala... kalau tak manis bukan cokelat namanya.... Thanks again.

chocolate....
Indulgence , simple dan pure...
bila dengar je... pasti buat aku tersenyum...
Betullah.... kata orang coklat ni raja makanan.... king of food....
godaan yang tak mampu ditempis walau siapapun dikau, walau dari mana asal usul mu.
tak hairanlah kan kalau dari anak kecil hingga la makcik pakcik pun suka coklat....
coklat ni ada kandungan yang diberi nama theobromine ...
sesuatu yang akan buat dikau khayal wink wink ** macam layan marijuana.

nak rilek rilek... makanlah coklat....
mat salleh kata coklat ni "a great mood lifter"
kalau agak-agak mood dah hempap lantai... boleh la santai santai cari,beli atau buat serta makan coklat bar  yang lazat.....
kalau diizinNya ... pasti bisa membuat kau kembali tersengih....

coklat oh coklat.....

* aku bukan giler coklat tapi coklat buat aku gila ... hahahaha.... *toink toink



Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Comments

sgt suka feeling time buat coklat tu.best. :)
che'pi said…
Bila agak-agak awak nak buat lagi? emm..... hehe sedap... please buat lg... hehehehe
Ida Firdausi said…
saya buat cekelat tapi tak suka makan cekelet.. hehehehe :)
d_LA said…
haish..trus rs nk mkn kek indulgence SR..yumyum
che'pi said…
ida: awk buat untuk saya je lah ek... hehehhe
che'pi said…
d_LA : ... wah kena ajak saya sekali... baru best... hehehhe
insyaallah kalo ada kerajinan + cuaca/suhu best. ehehe..

Popular posts from this blog

Walimatul Urus

UUUiiiii........ jangan silap paham. ini bukannyer jemputan atau hebahan daku nak kahwin.jangan la tersilap paham... 

Semalam.... sedang duk termenung mengenangkan nasib diri dan merancang masa depan...
ku godek godek la laman sesawang yang boleh mengubat hati lara.tuk cheer up dan menambah semangat diri yang tak berapa nak kental.
terjumpa la satu artikel yang ditulis oleh sorang ustaz yang amatla ku hormati.
lepas bes baca.... ku terpikir pikir.ada betulnya apa yang ditulis.
citernyer pasal orang kita sekarang.Hang Tuah kata... 'takkan Melayu hilang didunia'
tapi nampak gayanya..... secara perlahan lahan.tanpa kita sedari.itu berlaku.


Walimatul urus <- cam kurang betul ejaan ku ni.

tak kesahlah.... asal korunk paham sudoohh....
em... dunia kita laa ni, moden dan canggih babe. so jemputan ke majlis orang kahwin pun turut terkena tempias kemodenan tu heh.
korunk mesti la pernah di tag kat facebook.jemputan ke majlis perkahwinan dari kawan kawan fb anda.itu dah jadik trend sku…

Toyota Vios TRD 2013

This Car Make Me Horny
Vios TRD Baharu From the outside and inside perfect Price RM93,200.00 suitable for small size family www.toyota.com.my/vios/‎ for more information 
* i really want this car but its still not suitable with my pocket yet >.<