Skip to main content

MABUL ISLAND

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Last week.... as ya all know... musim cuti sekolah.
musim cuti sekolah yang paling memenatkan daku...
penat badan, penat telinga dan penat mulut...
penat badan dek kerna gulai sana sini dan seperti biasa tolong la sedikit sebanyak yang termampu.
penat telinga dan mulut nak mendengar dan menjawab soklan berbunyi :" ko bila pulak?"
Biasakla kan... Jantan Teruna macam aku nieh... yang dah mencecah 28tahun. lagik lagik aku nieh anak sulong dalam keluarga kecilku.... hishhhh .... sibuk aje...... 

itu soklan yang diajukan pada aku.
ni lak soklan aku hambur kat pengantin .... " korunk nak gi Honeymoon kat maner?"
sibuk je aku nak tahu kan? hehehhahhaha......

satu jawapan yang paling menarik minat aku.
member aku kata " aku plan nak gi Mabul Island "
pergh........... Mabul Island..... 
cun tempat tu......
secara tak diduga.... Mabul Island akan jadik my next vacation point.......

Mabul Island yang letaknya kat Sipadan Sabah Bah........
cara nak pegi senang jerk.... tempah tiket flight ke TAWAU ( the nearest airport )
da dari situ..... pecut ke jeti dalam 90minit perjalanan.... naik apa?
kalau ikut pakej..... diorang akan sediakan kenderaannya....
kenderaan apa....? itu yang kita tak tahu....... heheehehehe
next year plan........ em.. kena start menabung....
makan la 3  riban jugak tu.... haduih.............................................

sila la usha sendiri kalau nak tengok view kat situ




apa macam? de rasa nak pergi tak?

Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Comments

waaaahhhh...macam best.
che'pi said…
itu la pasal...... kena kumpul duit... mahu makan 2 riban jugerk.. uwaaa..... mama nak uit...
d_LA said…
mak aih...kena pegi ni..dla ni plan nk g sabah dh lama dh tp asek x jd..teringin giler nk pegi, cantiknye view dia..SubhanaAllah..
che'pi said…
Jom d_LA.... Jom
Ain Dzaya said…
waaa..cantiknyerrr..macam kat hawaii....

"" Kenapa akak pakai niqab? ".".

Popular posts from this blog

Skim Baru Jururawat U29 ( SBPA )

SBPA.... Skim Baru Perkhidmatan Awam topik yang agak hangat dibicarakan di jabatan jabatan kerajaan... macam macam pendapat,macam macam pandangan. ade yang negatif ada juga yang positif. Bila dah dapat borang opsyen tu nanti... bacalah dan fahamilah sendiri. Pendapat saya sendiri. SBPA memang skim yang boleh dikatakan baik. biasalah... tiada apa pun disunia ini yang perfect pasti ada cacat celanya... dan itu pasti bukan janji akan diubah dan diperbaiki dari semasa ke semasa. ramai antara kakitangan kerajaan kini hanya menunggu respon akhir dari CEUPAC sebelum menurunkan tandatangan. Apa apa pun... takperlu gusar.tak perlu risau.
sebab saya seorang jururawat u29 kat sini saya ada lampirkan sekali skim untuk jururawat U29. sila la usha usha.... kenaikan gaji anda untuk skim baru ini....

Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Thief - Mark Adam

Thief - Mark Adam (Lyric)
Don’t put your pillow on the balcony Or I will take it with me It’s the only way that I can sleep with you And dream of us two
Don’t leave your lipstick out of your hands I hope you will understand It’s the only way that I can kiss you It’s the only way to be one with you
chorus
I’m gonna steal your heart The way I stole your scarf I’m gonna steal your love3x The way I stole your glove
Don’t you notice I have Worship you since we both were kids I have loved you since first grade I hope its not too late not too late
Don’t leave your toothbrush anywhere With twenty missing don’t you care That I am closer to you You Don’t even know It feels like mouth to mouth and I love it so
I'm gonna give back to you if you say you love me too And everything will be ok okayyyyyyy
I’m gonna steal your heart The way I stole your scarf I’m gonna steal you love3x The way I stole your glove
Don’t you notice I have Worship you since we both were kids I have loved you since firs…