Skip to main content

MABUL ISLAND

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Last week.... as ya all know... musim cuti sekolah.
musim cuti sekolah yang paling memenatkan daku...
penat badan, penat telinga dan penat mulut...
penat badan dek kerna gulai sana sini dan seperti biasa tolong la sedikit sebanyak yang termampu.
penat telinga dan mulut nak mendengar dan menjawab soklan berbunyi :" ko bila pulak?"
Biasakla kan... Jantan Teruna macam aku nieh... yang dah mencecah 28tahun. lagik lagik aku nieh anak sulong dalam keluarga kecilku.... hishhhh .... sibuk aje...... 

itu soklan yang diajukan pada aku.
ni lak soklan aku hambur kat pengantin .... " korunk nak gi Honeymoon kat maner?"
sibuk je aku nak tahu kan? hehehhahhaha......

satu jawapan yang paling menarik minat aku.
member aku kata " aku plan nak gi Mabul Island "
pergh........... Mabul Island..... 
cun tempat tu......
secara tak diduga.... Mabul Island akan jadik my next vacation point.......

Mabul Island yang letaknya kat Sipadan Sabah Bah........
cara nak pegi senang jerk.... tempah tiket flight ke TAWAU ( the nearest airport )
da dari situ..... pecut ke jeti dalam 90minit perjalanan.... naik apa?
kalau ikut pakej..... diorang akan sediakan kenderaannya....
kenderaan apa....? itu yang kita tak tahu....... heheehehehe
next year plan........ em.. kena start menabung....
makan la 3  riban jugak tu.... haduih.............................................

sila la usha sendiri kalau nak tengok view kat situ




apa macam? de rasa nak pergi tak?

Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Comments

waaaahhhh...macam best.
Unknown said…
itu la pasal...... kena kumpul duit... mahu makan 2 riban jugerk.. uwaaa..... mama nak uit...
lady-D said…
mak aih...kena pegi ni..dla ni plan nk g sabah dh lama dh tp asek x jd..teringin giler nk pegi, cantiknye view dia..SubhanaAllah..
Unknown said…
Jom d_LA.... Jom
aindzaya said…
waaa..cantiknyerrr..macam kat hawaii....

"" Kenapa akak pakai niqab? ".".

Popular posts from this blog

Thief - Mark Adam

Thief - Mark Adam (Lyric)
Don’t put your pillow on the balcony Or I will take it with me It’s the only way that I can sleep with you And dream of us two
Don’t leave your lipstick out of your hands I hope you will understand It’s the only way that I can kiss you It’s the only way to be one with you
chorus
I’m gonna steal your heart The way I stole your scarf I’m gonna steal your love3x The way I stole your glove
Don’t you notice I have Worship you since we both were kids I have loved you since first grade I hope its not too late not too late
Don’t leave your toothbrush anywhere With twenty missing don’t you care That I am closer to you You Don’t even know It feels like mouth to mouth and I love it so
I'm gonna give back to you if you say you love me too And everything will be ok okayyyyyyy
I’m gonna steal your heart The way I stole your scarf I’m gonna steal you love3x The way I stole your glove
Don’t you notice I have Worship you since we both were kids I have loved you since firs…

peberet ku bila kesitu....

4 hari nan lalu....
ku dalam keboringan keluar umah ngn kelisaku........... pergi lepak tepi sungai kelantan yang semua orang tahu airnya dah tak sejernih dulu kala..............
tetiba secara tak sengaja..... terjumpa kawan pulak kat situ, kawanku bersama bininya terchinto...
dan tetiba pulak perut berbunyi lagu spider bertajuk "lauk ku cukup masin"
lalu membuat keputusan tergempar tuk pergi melantak tuk hilangkan bunyian lagu spider tersebut.
kedai makan yang jadik mangsa ialah restoran PADI yang letaknya di Berek 12 atau nama lainnya Jalan Hospital  di Kota Bharu Bandaraya Islam


kat bagunan ni la letaknya.... ni gambiran hasil googling.... lama nyer version.laa ni lain dah...... padahal kamera tersenggeng kat bahu...... Aku Lupa.... aku lupa.......... Dashat..... memang dashat............. ( gaya Nazmi Raja Lawak musim ni ) huhuhhuhu................................. nak wat camner.sorry....
kat sini... makanan peberet aku ialah tak lain dan tidak jua bukan.... ayam phad phe…