Skip to main content

MABUL ISLAND

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Last week.... as ya all know... musim cuti sekolah.
musim cuti sekolah yang paling memenatkan daku...
penat badan, penat telinga dan penat mulut...
penat badan dek kerna gulai sana sini dan seperti biasa tolong la sedikit sebanyak yang termampu.
penat telinga dan mulut nak mendengar dan menjawab soklan berbunyi :" ko bila pulak?"
Biasakla kan... Jantan Teruna macam aku nieh... yang dah mencecah 28tahun. lagik lagik aku nieh anak sulong dalam keluarga kecilku.... hishhhh .... sibuk aje...... 

itu soklan yang diajukan pada aku.
ni lak soklan aku hambur kat pengantin .... " korunk nak gi Honeymoon kat maner?"
sibuk je aku nak tahu kan? hehehhahhaha......

satu jawapan yang paling menarik minat aku.
member aku kata " aku plan nak gi Mabul Island "
pergh........... Mabul Island..... 
cun tempat tu......
secara tak diduga.... Mabul Island akan jadik my next vacation point.......

Mabul Island yang letaknya kat Sipadan Sabah Bah........
cara nak pegi senang jerk.... tempah tiket flight ke TAWAU ( the nearest airport )
da dari situ..... pecut ke jeti dalam 90minit perjalanan.... naik apa?
kalau ikut pakej..... diorang akan sediakan kenderaannya....
kenderaan apa....? itu yang kita tak tahu....... heheehehehe
next year plan........ em.. kena start menabung....
makan la 3  riban jugak tu.... haduih.............................................

sila la usha sendiri kalau nak tengok view kat situ




apa macam? de rasa nak pergi tak?

Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Comments

waaaahhhh...macam best.
che'pi said…
itu la pasal...... kena kumpul duit... mahu makan 2 riban jugerk.. uwaaa..... mama nak uit...
d_LA said…
mak aih...kena pegi ni..dla ni plan nk g sabah dh lama dh tp asek x jd..teringin giler nk pegi, cantiknye view dia..SubhanaAllah..
che'pi said…
Jom d_LA.... Jom
Ain Dzaya said…
waaa..cantiknyerrr..macam kat hawaii....

"" Kenapa akak pakai niqab? ".".

Popular posts from this blog

Walimatul Urus

UUUiiiii........ jangan silap paham. ini bukannyer jemputan atau hebahan daku nak kahwin.jangan la tersilap paham... 

Semalam.... sedang duk termenung mengenangkan nasib diri dan merancang masa depan...
ku godek godek la laman sesawang yang boleh mengubat hati lara.tuk cheer up dan menambah semangat diri yang tak berapa nak kental.
terjumpa la satu artikel yang ditulis oleh sorang ustaz yang amatla ku hormati.
lepas bes baca.... ku terpikir pikir.ada betulnya apa yang ditulis.
citernyer pasal orang kita sekarang.Hang Tuah kata... 'takkan Melayu hilang didunia'
tapi nampak gayanya..... secara perlahan lahan.tanpa kita sedari.itu berlaku.


Walimatul urus <- cam kurang betul ejaan ku ni.

tak kesahlah.... asal korunk paham sudoohh....
em... dunia kita laa ni, moden dan canggih babe. so jemputan ke majlis orang kahwin pun turut terkena tempias kemodenan tu heh.
korunk mesti la pernah di tag kat facebook.jemputan ke majlis perkahwinan dari kawan kawan fb anda.itu dah jadik trend sku…

Toyota Vios TRD 2013

This Car Make Me Horny
Vios TRD Baharu From the outside and inside perfect Price RM93,200.00 suitable for small size family www.toyota.com.my/vios/‎ for more information 
* i really want this car but its still not suitable with my pocket yet >.<