Skip to main content

Aku Mahu Jadik Manusia Berkualiti

Assalamualaikum ya alls....
OK..... dah amat lama jugak aku tak updatekan blog aku ni.
nasib baik takder yang unfollow kan... hahahhaha....
ok.....
nak cerita .........
tanpa segan dan silu.... nak umumkan walaupun korung memang leh agak bila pandang gambar aku..
aku ni makhluk Obes... ataupun nama popular nya Gemuk... Bulat, Boyot, Besar,Cute ntah ape ape lagi la panggilan untuk orang macam aku....
tapi aku tak pernah nak hambik kesah sangat pun.... lantak la korunk nak cakap ape. aku punya badan aku punya suka.
selfish giler kan bunyik dia.... hahahhahahaha
betul la kata orang.... Obese guys... they are the happiest person alive.

tapi.... la ni....
la ni .... baru sebulan...........
aku sedar sikit... sedar la SANGAT...!!.....
yang aku gemuk ni.. bukan sebab orang lain... bukan sebab nak tunjuk ego ke hapa....
sebab aku juga.... makan tak hengat dunia.....

so.... aku dah pasang azam baru....
aku akan turunkn berat badan aku towards normal....

jangan nak reka cerita....
bukan pasal awek.... bukan pasal ... trend..... bukan pasal yang bukan bukan...
sebab aku nak jadi manusia yang berkualiti...

so... ape aku buat?
jaga makan.... dan jogg daily.

aku dah start jatuh cinta ngan jogg...
rasa best dan sihat... walaupun aku masih obese......

sebulan lalu....
berat aku 124.4kg.... haa... hambek kau..... berat giler...

after 4 weeks... 114 kg
10 kg..... less then before.......

target aku... 90kg for this year.
InsyaAllah.....
doakan aku sama eh............

ni la tempat aku jogg hari2 tu.....
tempat biasa tapi aman damai serta udara segar.........


kat belakang umah aku je.....
sawah padi..... haa......

ok sekian...........
kalau turun lagi... aku citer lagik ok....

chow... Assalamualaikum.

Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Comments

waaaaahhhh...coooollllll..sawah tu. :)
sila truskn usaha anda.muga bejaya capai your target la yo..hagak2 nak fit lg,have to pegi gym la plk ek.lalalalalalala..
che'pi said…
tenQ... amin. erm... pegi gym.. mmg dah de dlm plan.. tp kena buang yg lebih lebih dulu. gym utk shape shj. ntah.... yer kut.. wallahuallam...
Ida Firdausi said…
waaa.. cantiknye pemandangan.. mesti best jogging kat situ.. hurrmm.
che'pi said…
Ida Firdausi... jom la... kito jogg sama sama ... best.... berangin je.... bukan sepoi sepoi bahasa... tapi sempoi sempoi gitu.. heheeh
bhahahaha....bgs letewww.obese mcm2 penyakit dtg.kong nk kene hurung nek troli pulak.hahah

Popular posts from this blog

Walimatul Urus

UUUiiiii........ jangan silap paham. ini bukannyer jemputan atau hebahan daku nak kahwin.jangan la tersilap paham... 

Semalam.... sedang duk termenung mengenangkan nasib diri dan merancang masa depan...
ku godek godek la laman sesawang yang boleh mengubat hati lara.tuk cheer up dan menambah semangat diri yang tak berapa nak kental.
terjumpa la satu artikel yang ditulis oleh sorang ustaz yang amatla ku hormati.
lepas bes baca.... ku terpikir pikir.ada betulnya apa yang ditulis.
citernyer pasal orang kita sekarang.Hang Tuah kata... 'takkan Melayu hilang didunia'
tapi nampak gayanya..... secara perlahan lahan.tanpa kita sedari.itu berlaku.


Walimatul urus <- cam kurang betul ejaan ku ni.

tak kesahlah.... asal korunk paham sudoohh....
em... dunia kita laa ni, moden dan canggih babe. so jemputan ke majlis orang kahwin pun turut terkena tempias kemodenan tu heh.
korunk mesti la pernah di tag kat facebook.jemputan ke majlis perkahwinan dari kawan kawan fb anda.itu dah jadik trend sku…

Toyota Vios TRD 2013

This Car Make Me Horny
Vios TRD Baharu From the outside and inside perfect Price RM93,200.00 suitable for small size family www.toyota.com.my/vios/‎ for more information 
* i really want this car but its still not suitable with my pocket yet >.<