Skip to main content

Aku Mahu Jadik Manusia Berkualiti

Assalamualaikum ya alls....
OK..... dah amat lama jugak aku tak updatekan blog aku ni.
nasib baik takder yang unfollow kan... hahahhaha....
ok.....
nak cerita .........
tanpa segan dan silu.... nak umumkan walaupun korung memang leh agak bila pandang gambar aku..
aku ni makhluk Obes... ataupun nama popular nya Gemuk... Bulat, Boyot, Besar,Cute ntah ape ape lagi la panggilan untuk orang macam aku....
tapi aku tak pernah nak hambik kesah sangat pun.... lantak la korunk nak cakap ape. aku punya badan aku punya suka.
selfish giler kan bunyik dia.... hahahhahahaha
betul la kata orang.... Obese guys... they are the happiest person alive.

tapi.... la ni....
la ni .... baru sebulan...........
aku sedar sikit... sedar la SANGAT...!!.....
yang aku gemuk ni.. bukan sebab orang lain... bukan sebab nak tunjuk ego ke hapa....
sebab aku juga.... makan tak hengat dunia.....

so.... aku dah pasang azam baru....
aku akan turunkn berat badan aku towards normal....

jangan nak reka cerita....
bukan pasal awek.... bukan pasal ... trend..... bukan pasal yang bukan bukan...
sebab aku nak jadi manusia yang berkualiti...

so... ape aku buat?
jaga makan.... dan jogg daily.

aku dah start jatuh cinta ngan jogg...
rasa best dan sihat... walaupun aku masih obese......

sebulan lalu....
berat aku 124.4kg.... haa... hambek kau..... berat giler...

after 4 weeks... 114 kg
10 kg..... less then before.......

target aku... 90kg for this year.
InsyaAllah.....
doakan aku sama eh............

ni la tempat aku jogg hari2 tu.....
tempat biasa tapi aman damai serta udara segar.........


kat belakang umah aku je.....
sawah padi..... haa......

ok sekian...........
kalau turun lagi... aku citer lagik ok....

chow... Assalamualaikum.

Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Comments

waaaaahhhh...coooollllll..sawah tu. :)
sila truskn usaha anda.muga bejaya capai your target la yo..hagak2 nak fit lg,have to pegi gym la plk ek.lalalalalalala..
che'pi said…
tenQ... amin. erm... pegi gym.. mmg dah de dlm plan.. tp kena buang yg lebih lebih dulu. gym utk shape shj. ntah.... yer kut.. wallahuallam...
Ida Firdausi said…
waaa.. cantiknye pemandangan.. mesti best jogging kat situ.. hurrmm.
che'pi said…
Ida Firdausi... jom la... kito jogg sama sama ... best.... berangin je.... bukan sepoi sepoi bahasa... tapi sempoi sempoi gitu.. heheeh
bhahahaha....bgs letewww.obese mcm2 penyakit dtg.kong nk kene hurung nek troli pulak.hahah

Popular posts from this blog

Walimatul Urus

UUUiiiii........ jangan silap paham. ini bukannyer jemputan atau hebahan daku nak kahwin.jangan la tersilap paham... 

Semalam.... sedang duk termenung mengenangkan nasib diri dan merancang masa depan...
ku godek godek la laman sesawang yang boleh mengubat hati lara.tuk cheer up dan menambah semangat diri yang tak berapa nak kental.
terjumpa la satu artikel yang ditulis oleh sorang ustaz yang amatla ku hormati.
lepas bes baca.... ku terpikir pikir.ada betulnya apa yang ditulis.
citernyer pasal orang kita sekarang.Hang Tuah kata... 'takkan Melayu hilang didunia'
tapi nampak gayanya..... secara perlahan lahan.tanpa kita sedari.itu berlaku.


Walimatul urus <- cam kurang betul ejaan ku ni.

tak kesahlah.... asal korunk paham sudoohh....
em... dunia kita laa ni, moden dan canggih babe. so jemputan ke majlis orang kahwin pun turut terkena tempias kemodenan tu heh.
korunk mesti la pernah di tag kat facebook.jemputan ke majlis perkahwinan dari kawan kawan fb anda.itu dah jadik trend sku…

Skim Baru Jururawat U29 ( SBPA )

SBPA.... Skim Baru Perkhidmatan Awam topik yang agak hangat dibicarakan di jabatan jabatan kerajaan... macam macam pendapat,macam macam pandangan. ade yang negatif ada juga yang positif. Bila dah dapat borang opsyen tu nanti... bacalah dan fahamilah sendiri. Pendapat saya sendiri. SBPA memang skim yang boleh dikatakan baik. biasalah... tiada apa pun disunia ini yang perfect pasti ada cacat celanya... dan itu pasti bukan janji akan diubah dan diperbaiki dari semasa ke semasa. ramai antara kakitangan kerajaan kini hanya menunggu respon akhir dari CEUPAC sebelum menurunkan tandatangan. Apa apa pun... takperlu gusar.tak perlu risau.
sebab saya seorang jururawat u29 kat sini saya ada lampirkan sekali skim untuk jururawat U29. sila la usha usha.... kenaikan gaji anda untuk skim baru ini....

Dia memberi hanya apa yang diperlukan