Skip to main content

Aku Mahu Jadik Manusia Berkualiti

Assalamualaikum ya alls....
OK..... dah amat lama jugak aku tak updatekan blog aku ni.
nasib baik takder yang unfollow kan... hahahhaha....
ok.....
nak cerita .........
tanpa segan dan silu.... nak umumkan walaupun korung memang leh agak bila pandang gambar aku..
aku ni makhluk Obes... ataupun nama popular nya Gemuk... Bulat, Boyot, Besar,Cute ntah ape ape lagi la panggilan untuk orang macam aku....
tapi aku tak pernah nak hambik kesah sangat pun.... lantak la korunk nak cakap ape. aku punya badan aku punya suka.
selfish giler kan bunyik dia.... hahahhahahaha
betul la kata orang.... Obese guys... they are the happiest person alive.

tapi.... la ni....
la ni .... baru sebulan...........
aku sedar sikit... sedar la SANGAT...!!.....
yang aku gemuk ni.. bukan sebab orang lain... bukan sebab nak tunjuk ego ke hapa....
sebab aku juga.... makan tak hengat dunia.....

so.... aku dah pasang azam baru....
aku akan turunkn berat badan aku towards normal....

jangan nak reka cerita....
bukan pasal awek.... bukan pasal ... trend..... bukan pasal yang bukan bukan...
sebab aku nak jadi manusia yang berkualiti...

so... ape aku buat?
jaga makan.... dan jogg daily.

aku dah start jatuh cinta ngan jogg...
rasa best dan sihat... walaupun aku masih obese......

sebulan lalu....
berat aku 124.4kg.... haa... hambek kau..... berat giler...

after 4 weeks... 114 kg
10 kg..... less then before.......

target aku... 90kg for this year.
InsyaAllah.....
doakan aku sama eh............

ni la tempat aku jogg hari2 tu.....
tempat biasa tapi aman damai serta udara segar.........


kat belakang umah aku je.....
sawah padi..... haa......

ok sekian...........
kalau turun lagi... aku citer lagik ok....

chow... Assalamualaikum.

Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Comments

waaaaahhhh...coooollllll..sawah tu. :)
sila truskn usaha anda.muga bejaya capai your target la yo..hagak2 nak fit lg,have to pegi gym la plk ek.lalalalalalala..
che'pi said…
tenQ... amin. erm... pegi gym.. mmg dah de dlm plan.. tp kena buang yg lebih lebih dulu. gym utk shape shj. ntah.... yer kut.. wallahuallam...
Ida Firdausi said…
waaa.. cantiknye pemandangan.. mesti best jogging kat situ.. hurrmm.
che'pi said…
Ida Firdausi... jom la... kito jogg sama sama ... best.... berangin je.... bukan sepoi sepoi bahasa... tapi sempoi sempoi gitu.. heheeh
bhahahaha....bgs letewww.obese mcm2 penyakit dtg.kong nk kene hurung nek troli pulak.hahah

Popular posts from this blog

Skim Baru Jururawat U29 ( SBPA )

SBPA.... Skim Baru Perkhidmatan Awam topik yang agak hangat dibicarakan di jabatan jabatan kerajaan... macam macam pendapat,macam macam pandangan. ade yang negatif ada juga yang positif. Bila dah dapat borang opsyen tu nanti... bacalah dan fahamilah sendiri. Pendapat saya sendiri. SBPA memang skim yang boleh dikatakan baik. biasalah... tiada apa pun disunia ini yang perfect pasti ada cacat celanya... dan itu pasti bukan janji akan diubah dan diperbaiki dari semasa ke semasa. ramai antara kakitangan kerajaan kini hanya menunggu respon akhir dari CEUPAC sebelum menurunkan tandatangan. Apa apa pun... takperlu gusar.tak perlu risau.
sebab saya seorang jururawat u29 kat sini saya ada lampirkan sekali skim untuk jururawat U29. sila la usha usha.... kenaikan gaji anda untuk skim baru ini....

Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Thief - Mark Adam

Thief - Mark Adam (Lyric)
Don’t put your pillow on the balcony Or I will take it with me It’s the only way that I can sleep with you And dream of us two
Don’t leave your lipstick out of your hands I hope you will understand It’s the only way that I can kiss you It’s the only way to be one with you
chorus
I’m gonna steal your heart The way I stole your scarf I’m gonna steal your love3x The way I stole your glove
Don’t you notice I have Worship you since we both were kids I have loved you since first grade I hope its not too late not too late
Don’t leave your toothbrush anywhere With twenty missing don’t you care That I am closer to you You Don’t even know It feels like mouth to mouth and I love it so
I'm gonna give back to you if you say you love me too And everything will be ok okayyyyyyy
I’m gonna steal your heart The way I stole your scarf I’m gonna steal you love3x The way I stole your glove
Don’t you notice I have Worship you since we both were kids I have loved you since firs…