Skip to main content

oh VISI oh MISI


Visi (Vision) dan Misi (Mission) .... dua perkataan yang bunyinya seakan dan bedanya hanya dikit gitu.
aku dulu pun,.. buat endah tak endah je makna 2 perkataan tu.bak kata Chef Wan "ade Wan kesah".
macam insan lain... semakin dewasa,semakin matang cara ko berfikir.
everyone kat atas muka bumi Allah.. mesti mempunyai visi dan misi masing masing.
sebagai contoh:
Visi : Aku nak masuk syurga
Misi : menunaikan segala suruhanNYA dan meninggalkan segala Larangannya.

Visi: aku nak jadi doktor bila dewasa nanti
Misi: belajar kaw kaw... exam score straight A's

itulah dia visi dan misi...

visi adalah target yang ko nak.
misi adalah benda yang ko nak buat untuk capai visi ko.

Orang yang ada Visi dan Misi....
hidupnya... sentiasa terisi.

Tiada lagi berani nak update facebook " borink la arini "... "bosann bosann" dan segala macam ayat lagikla seumpama itu.

so.. set up your vision and start doing your mission.
Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Comments

Popular posts from this blog

Walimatul Urus

UUUiiiii........ jangan silap paham. ini bukannyer jemputan atau hebahan daku nak kahwin.jangan la tersilap paham... 

Semalam.... sedang duk termenung mengenangkan nasib diri dan merancang masa depan...
ku godek godek la laman sesawang yang boleh mengubat hati lara.tuk cheer up dan menambah semangat diri yang tak berapa nak kental.
terjumpa la satu artikel yang ditulis oleh sorang ustaz yang amatla ku hormati.
lepas bes baca.... ku terpikir pikir.ada betulnya apa yang ditulis.
citernyer pasal orang kita sekarang.Hang Tuah kata... 'takkan Melayu hilang didunia'
tapi nampak gayanya..... secara perlahan lahan.tanpa kita sedari.itu berlaku.


Walimatul urus <- cam kurang betul ejaan ku ni.

tak kesahlah.... asal korunk paham sudoohh....
em... dunia kita laa ni, moden dan canggih babe. so jemputan ke majlis orang kahwin pun turut terkena tempias kemodenan tu heh.
korunk mesti la pernah di tag kat facebook.jemputan ke majlis perkahwinan dari kawan kawan fb anda.itu dah jadik trend sku…

Toyota Vios TRD 2013

This Car Make Me Horny
Vios TRD Baharu From the outside and inside perfect Price RM93,200.00 suitable for small size family www.toyota.com.my/vios/‎ for more information 
* i really want this car but its still not suitable with my pocket yet >.<