Skip to main content

oh VISI oh MISI


Visi (Vision) dan Misi (Mission) .... dua perkataan yang bunyinya seakan dan bedanya hanya dikit gitu.
aku dulu pun,.. buat endah tak endah je makna 2 perkataan tu.bak kata Chef Wan "ade Wan kesah".
macam insan lain... semakin dewasa,semakin matang cara ko berfikir.
everyone kat atas muka bumi Allah.. mesti mempunyai visi dan misi masing masing.
sebagai contoh:
Visi : Aku nak masuk syurga
Misi : menunaikan segala suruhanNYA dan meninggalkan segala Larangannya.

Visi: aku nak jadi doktor bila dewasa nanti
Misi: belajar kaw kaw... exam score straight A's

itulah dia visi dan misi...

visi adalah target yang ko nak.
misi adalah benda yang ko nak buat untuk capai visi ko.

Orang yang ada Visi dan Misi....
hidupnya... sentiasa terisi.

Tiada lagi berani nak update facebook " borink la arini "... "bosann bosann" dan segala macam ayat lagikla seumpama itu.

so.. set up your vision and start doing your mission.
Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Comments

Popular posts from this blog

Skim Baru Jururawat U29 ( SBPA )

SBPA.... Skim Baru Perkhidmatan Awam topik yang agak hangat dibicarakan di jabatan jabatan kerajaan... macam macam pendapat,macam macam pandangan. ade yang negatif ada juga yang positif. Bila dah dapat borang opsyen tu nanti... bacalah dan fahamilah sendiri. Pendapat saya sendiri. SBPA memang skim yang boleh dikatakan baik. biasalah... tiada apa pun disunia ini yang perfect pasti ada cacat celanya... dan itu pasti bukan janji akan diubah dan diperbaiki dari semasa ke semasa. ramai antara kakitangan kerajaan kini hanya menunggu respon akhir dari CEUPAC sebelum menurunkan tandatangan. Apa apa pun... takperlu gusar.tak perlu risau.
sebab saya seorang jururawat u29 kat sini saya ada lampirkan sekali skim untuk jururawat U29. sila la usha usha.... kenaikan gaji anda untuk skim baru ini....

Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Thief - Mark Adam

Thief - Mark Adam (Lyric)
Don’t put your pillow on the balcony Or I will take it with me It’s the only way that I can sleep with you And dream of us two
Don’t leave your lipstick out of your hands I hope you will understand It’s the only way that I can kiss you It’s the only way to be one with you
chorus
I’m gonna steal your heart The way I stole your scarf I’m gonna steal your love3x The way I stole your glove
Don’t you notice I have Worship you since we both were kids I have loved you since first grade I hope its not too late not too late
Don’t leave your toothbrush anywhere With twenty missing don’t you care That I am closer to you You Don’t even know It feels like mouth to mouth and I love it so
I'm gonna give back to you if you say you love me too And everything will be ok okayyyyyyy
I’m gonna steal your heart The way I stole your scarf I’m gonna steal you love3x The way I stole your glove
Don’t you notice I have Worship you since we both were kids I have loved you since firs…