Skip to main content

RINDU

Rindu...
Bila sebut je perkataan rindu... mesti ade yang tersengeh.tapi ade juga yang memberi reaksi berlainan.
kerana rindu kita senyum.kerana rindu juga kita mampu menangis.
rindu pasti berkait rapat dengan cinta.
Cinta ... skopnya amatlah luas.nak diterangkan memang tak termampu olehku si insan kerdil ini.
dan memang tidak terlintaspun untuk aku merungkainya disini.

Rinduku harini bukan pada insan.
Rinduku pada tempat. tempat yang indah dan mampu memberi ketenangan sementara untuk aku.

Pulau Perhentian. Tidaklah jauh dari tempat tinggalku.tetapi kadang masa dan waktu tidak mengizinkan aku kesana. Bilakah ade kelapangan waktu untuk aku berkunjung lagi?

Jomla kalau nak join.... :)

Gambar hasil mengoogle

Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Comments

xpenah pegi sana walau agak dekat je.huk.sgt somel...

Popular posts from this blog

Walimatul Urus

UUUiiiii........ jangan silap paham. ini bukannyer jemputan atau hebahan daku nak kahwin.jangan la tersilap paham... 

Semalam.... sedang duk termenung mengenangkan nasib diri dan merancang masa depan...
ku godek godek la laman sesawang yang boleh mengubat hati lara.tuk cheer up dan menambah semangat diri yang tak berapa nak kental.
terjumpa la satu artikel yang ditulis oleh sorang ustaz yang amatla ku hormati.
lepas bes baca.... ku terpikir pikir.ada betulnya apa yang ditulis.
citernyer pasal orang kita sekarang.Hang Tuah kata... 'takkan Melayu hilang didunia'
tapi nampak gayanya..... secara perlahan lahan.tanpa kita sedari.itu berlaku.


Walimatul urus <- cam kurang betul ejaan ku ni.

tak kesahlah.... asal korunk paham sudoohh....
em... dunia kita laa ni, moden dan canggih babe. so jemputan ke majlis orang kahwin pun turut terkena tempias kemodenan tu heh.
korunk mesti la pernah di tag kat facebook.jemputan ke majlis perkahwinan dari kawan kawan fb anda.itu dah jadik trend sku…

2013 till 2017

Sudah lama aku menyepi dalam penulisan blog.
Selepas beristeri .... aku sibuk menjadi ketua keluarga yang baru dibina.
ahh... itu hanya alasan. sebetulnya malas .....
mungkin juga kerana usia. Mungkin juga kerana .....
tak ada alasan lain selain malas.

Insha Allah.
jika diberi keizinan
semangat ini terus kental.
aku akan menyambung penulisan ntah apa apa aku disini.