Skip to main content

Kejadian yang menimpa..

salam... wa nak citer ler sket nieh ceritaberdasarkan kisah benar wa lalui masa time raya minggu lepas...
raya ketiga.. hari selasa...
negeri wa nie lau time raya jalan memang la jem giler....
sesak ngn kereta dan motor...
tapi beraya nyer pasal tambah ngn wa lak takderk cuti... nak dekat ngn maghrib pun wa slumber jerk jalan jalan beraya kat umah org...
so pada hari selasa tu.. wa nak pergi umah member wa... beraya...
dekat ngn umah dier tu.. der la tali air...
bila wa sampai.. wa tgk keliling tali air tu.. ramai lak org org kamung...
wa slumber benti.. tanya..
aper hal bro? what happen?
so brother tu bagitahu laa kat wa.. der budak lemas...
wa park kereta.... wa pun pergi la jugak kat tali air tu...
wa nak terjun cari bud tu.. wa lak pakai sluar jean baggy..
nanti tak pasal pasal wa pulak yg lemas...
duk seminit... ahli keluarga mangsa tu sampai...
sebak gak wa tgk... time tu kul 6 1/2 ptg
wa pun telefon balai bomba berdekatan.....
jalan jem.. bomba pas sejam baru sampai...........
so.. wa pun tinggalkan bomba bomba tu wat kerja diorang...
yang paling menyayat hati.. budak si mangsa tu.. baru jerk umur 9 tahun..darjah 3 baru babe, balik beraya kt kampung tu... keluarga diorang duk KL
raya ketiga babe.... hilang anak... memang sedey dooohhh
dengar cerita kul 2 pagi baru jumpa mayat dak tu...
itu pun lepas tok bomoh mana ntah atang tolong.......... bomba tak dpt carik gak kot...
so moralnyer... korunk korunk diluar sana dan wa sendiri pun...
lau terasa sayang kat ahli kaum kerabat keluarga dan sahabat serta jiran tu...
tengok tengokkan laa adik adik anak anak kecik tu...
bukan tak thu.. diorang tuh.. pantang nampak air........
kalau takdir... nak wat cam mana.. tapi pencegahan tuh kena laa dititik beratkan....

Comments

Popular posts from this blog

Walimatul Urus

UUUiiiii........ jangan silap paham. ini bukannyer jemputan atau hebahan daku nak kahwin.jangan la tersilap paham... 

Semalam.... sedang duk termenung mengenangkan nasib diri dan merancang masa depan...
ku godek godek la laman sesawang yang boleh mengubat hati lara.tuk cheer up dan menambah semangat diri yang tak berapa nak kental.
terjumpa la satu artikel yang ditulis oleh sorang ustaz yang amatla ku hormati.
lepas bes baca.... ku terpikir pikir.ada betulnya apa yang ditulis.
citernyer pasal orang kita sekarang.Hang Tuah kata... 'takkan Melayu hilang didunia'
tapi nampak gayanya..... secara perlahan lahan.tanpa kita sedari.itu berlaku.


Walimatul urus <- cam kurang betul ejaan ku ni.

tak kesahlah.... asal korunk paham sudoohh....
em... dunia kita laa ni, moden dan canggih babe. so jemputan ke majlis orang kahwin pun turut terkena tempias kemodenan tu heh.
korunk mesti la pernah di tag kat facebook.jemputan ke majlis perkahwinan dari kawan kawan fb anda.itu dah jadik trend sku…

Toyota Vios TRD 2013

This Car Make Me Horny
Vios TRD Baharu From the outside and inside perfect Price RM93,200.00 suitable for small size family www.toyota.com.my/vios/‎ for more information 
* i really want this car but its still not suitable with my pocket yet >.<