Skip to main content

DUGAANKU>>


I Hate my job, I Hate the pay!

I Hate it more and more each day.

I Hate my boss, she is the worst!

I Hate her boss, and all the rest.

I Hate my cubicle and its location,

I love to have to go on vacation.

I Hate my furniture, drab and grey,

and piles of paper that grow each day!

I think my job really smells,

there's nothing else I Hate so well.

I Hate to work among my peers,

I Hate their leers and jeers and sneers.

I Hate my computer and its software;

I snap at it often, though it won't care.

I Hate each program and every file.

I'd Hate them more if they worked a while.

I am sad to be here, I am. I am.

I'm the second saddest slave of the Firm,I am.

I Hate this work, I Hate these chores.

I Hate the meetings with deadly bores.

I Hate my job-I'll say it again

Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Comments

waaaahhhh...ini sudah parah.sila amik cuti lalu pegi bercuti oke.make sure set your phone OFF.
che'pi said…
Jom.... temani saya

Popular posts from this blog

Walimatul Urus

UUUiiiii........ jangan silap paham. ini bukannyer jemputan atau hebahan daku nak kahwin.jangan la tersilap paham... 

Semalam.... sedang duk termenung mengenangkan nasib diri dan merancang masa depan...
ku godek godek la laman sesawang yang boleh mengubat hati lara.tuk cheer up dan menambah semangat diri yang tak berapa nak kental.
terjumpa la satu artikel yang ditulis oleh sorang ustaz yang amatla ku hormati.
lepas bes baca.... ku terpikir pikir.ada betulnya apa yang ditulis.
citernyer pasal orang kita sekarang.Hang Tuah kata... 'takkan Melayu hilang didunia'
tapi nampak gayanya..... secara perlahan lahan.tanpa kita sedari.itu berlaku.


Walimatul urus <- cam kurang betul ejaan ku ni.

tak kesahlah.... asal korunk paham sudoohh....
em... dunia kita laa ni, moden dan canggih babe. so jemputan ke majlis orang kahwin pun turut terkena tempias kemodenan tu heh.
korunk mesti la pernah di tag kat facebook.jemputan ke majlis perkahwinan dari kawan kawan fb anda.itu dah jadik trend sku…

2013 till 2017

Sudah lama aku menyepi dalam penulisan blog.
Selepas beristeri .... aku sibuk menjadi ketua keluarga yang baru dibina.
ahh... itu hanya alasan. sebetulnya malas .....
mungkin juga kerana usia. Mungkin juga kerana .....
tak ada alasan lain selain malas.

Insha Allah.
jika diberi keizinan
semangat ini terus kental.
aku akan menyambung penulisan ntah apa apa aku disini.