Skip to main content

Hari ini dalam sejarah

Salam 1 Malaysia....

Harini terasa sangat gumbira...
Bukan dek sebab birthday kah, bukan sebab dapat hadiah cabutan bertuah konspirasi, bukan sebab menjumpai cinta.... bukan bukan bukan......
Happy sebab ni first time kat tempat kerje aku... pada hari program berjalan.
kerja aku berjalan lancar dan tak menyusahkan aku langsung.
pengerusi majlis yg biasanya menjadi tugas aku telah diambil oleh orang lain.
duduk termenung dan tercongok didalam dewan mendengar ceramah yang aku dengar berulangkali tak perlu untuk hari ini.
aku hanya membuka kunci dewan, on suis PA system then... lepak sepanjang hari sambil makan makan makanan free.... heheh sangat happy.
Alhamdulillah...........

* Ps: Last night dengar cerita dari member aku pasal interview.
kawan dia pergi interview untuk kerja ngan gomen. sebelum ni kerja kat company swasta.
citernya mcm ni la lebih kurang:

Tukang Tanya (T)
Tukang Jawab (J)

T: apa citer hot dalam akhbar 3 hari lepas?
J: sorry, saya tak tahu.... saya tak baca paper.
T: macam mana awak nak keje gomen kalau awak tak baca paper?
J: sebelum ni saya kerja ngan company dulu. saya masuk kerja pukul 8 pagi.. balik kerja pukul 6 petang. turun rumah pukul 7 pagi... sampai umah dah malam.. 8 malam itu kira nasib baik. kalau tak pukul 10 malam baru balik Insyaallah lepas saya keje ngan gomen... saya akan ada masa untuk baca paper.
T: ..................... * terkedu

aku keje gomen.... so aku no komen.. hahahahhaha

Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Comments

Popular posts from this blog

Skim Baru Jururawat U29 ( SBPA )

SBPA.... Skim Baru Perkhidmatan Awam topik yang agak hangat dibicarakan di jabatan jabatan kerajaan... macam macam pendapat,macam macam pandangan. ade yang negatif ada juga yang positif. Bila dah dapat borang opsyen tu nanti... bacalah dan fahamilah sendiri. Pendapat saya sendiri. SBPA memang skim yang boleh dikatakan baik. biasalah... tiada apa pun disunia ini yang perfect pasti ada cacat celanya... dan itu pasti bukan janji akan diubah dan diperbaiki dari semasa ke semasa. ramai antara kakitangan kerajaan kini hanya menunggu respon akhir dari CEUPAC sebelum menurunkan tandatangan. Apa apa pun... takperlu gusar.tak perlu risau.
sebab saya seorang jururawat u29 kat sini saya ada lampirkan sekali skim untuk jururawat U29. sila la usha usha.... kenaikan gaji anda untuk skim baru ini....

Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Thief - Mark Adam

Thief - Mark Adam (Lyric)
Don’t put your pillow on the balcony Or I will take it with me It’s the only way that I can sleep with you And dream of us two
Don’t leave your lipstick out of your hands I hope you will understand It’s the only way that I can kiss you It’s the only way to be one with you
chorus
I’m gonna steal your heart The way I stole your scarf I’m gonna steal your love3x The way I stole your glove
Don’t you notice I have Worship you since we both were kids I have loved you since first grade I hope its not too late not too late
Don’t leave your toothbrush anywhere With twenty missing don’t you care That I am closer to you You Don’t even know It feels like mouth to mouth and I love it so
I'm gonna give back to you if you say you love me too And everything will be ok okayyyyyyy
I’m gonna steal your heart The way I stole your scarf I’m gonna steal you love3x The way I stole your glove
Don’t you notice I have Worship you since we both were kids I have loved you since firs…