Skip to main content

PIALA MALAYSIA 2010 untuk PAHLAWAN MERAH







Sekian Lama ku menyepi....
bukan ape... x sempat nak ku update blog ku ini....
ini cerita kenangan ( sebab benda lama ) aku menggagahkan diriku walaupun time tu ku tgh demam tuk menyaksikan sendiri dengan mata kepala ku Kelntan negeri tumpah darahku beraksi dan sekali gus bedegus menjulang Piala Malaysia buat pertama kalinya di Stadium Nasional Bukit Jalil....
disebabkan oleh keghairahan.. ku dan 2 org rakan bertolak awal sehari...
dalam perjalanan ke sana... macam macam gelagat penyokong pasukan RW dapat ku tgk.. sepanjang jalan mmg langsung tak borink......
kereta kereta yang menuju ke KL boleh dikatakan semuanya dihiasi bendera kelate....

setibanya disana...kami bertiga teruslah berjumpa ngn brader yang tlg beli tuk kami.Terima kasihlah brader... tanpamu mungkin kempunan kami nk tgk RW beraksi dlm stadium mlm tu heh.......semoga Allah sj yg mmbalas jasamu itu.....

malam tu kitorg lepak dan tido kat rumah kawan ku... kawan baik sejak bangku persekolahan lagik tu yg letaknya sgtlah berdekatan dan berpatutan dgn stadium bukit Jalil tu heh..... memang tepat dan jitu pemilihan tempat kami melabuhkan badan.malam tu hajat dihati nak tido awallah kononnya,... tapi hampeh... tido lmbt jua dek kerna lama tak bersua muka la.... banyak story mory yg nak dikongsi heh.subuh baru nak tutup mata.Terima kasih kepada rakan2 empunya rumah tersebut.tanpa korunk merempatlah kami... hehehe...... :)

bangun dari tido... mandi pegi makan dan bersiap sedia ngn segala kelengkapan nk gi sorak menyorak di stadium.

sampai di stadium.... dari pandangan mataku yang alhamdulillah takat ni belum lagi rabun... Syukur ke hadrat Illahi... Aku nampak keliling stadium tu... merah ajow yg ada... kuning hitam... kurang...
bangga gak laa aku time tu...........................RW fan mmg fan sejati.

macam macam fiiiilll dan gelagat boleh dilihat,dipandang mahupun diambil gambarnya, penyokong2 RW...masa tu.. dah raso mcm duk kat london heh.. mcm penyokong BPL wa cakap lu........

opppss... lupa nak bagitahu... kami ke stadium seawal jam 3 petang lagi... nak larik dari jem la katakan..

bilow ajow melangkahkan kaki ku kdlm stadium yang secara ikhlasnya pertama kali ku jejaki...terkejut beruk mat yeah yeah ku dibuatnya.. cun woo.. ( mmg serius..ni pertama kali ku sampai sana )
dan paling mengejutkan aku.. penyokong kelantan yang penuh stadium... merroooooooooohhhh jah aku tengok heh.....

bab game tu aku taknak cerita la heh.. pasal cam semua org tgk je game tu kan...

apo apo pun aku bersyukur sebab team yang aku sokong memang seperti diharapkan. Yang paling menyentuh hati aku, kawan baikku... yang rata ratanya penyokong setia Red Warrior sejak dari bangku sekolah lagi... mengalirkan air mata kegembiraan atas kemenangan pasukan kesayangan mereka.. terharu beb... hampir gak la air mata ku turut jua mengalir.....

Kemenangan kelantan ataupun nama yang popularnya Red Warrior adalah hadiah yang paling bermakna buat RW fan.. Terima kasih.

Comments

Laa.. geng2 nurse husm rupo2 nyo.
timo kasih sbb visit blog ambo :)

gomo klate gomo!
MofiDhouse said…
gomo.... tetap gomo.. heheh
yup... beso tgk la adik ya kt husm dulo duloo....
hor la mugo dk practical kt pn. raudhah.
kito pn beso tgk sokmo abe che pi ni time cpd ;)
MofiDhouse said…
adess..... beso tgk jgk deh.... heheehhe
tp serius... duloo maso ya pktkl sini... popular kakloh.... banyak ceritera timbul.. hehhe
heh. ceritera gapo tu??
huk sdak d dgr ko x sdak d dgr? hehe..
MofiDhouse said…
eheheh..pastinya yang sedarp didengar.... dan lucu.gossip.....
haa.. meh la nk gossip nge sy etep. oyap la gapo gossip yg di dgr tu :p

Popular posts from this blog

Skim Baru Jururawat U29 ( SBPA )

SBPA.... Skim Baru Perkhidmatan Awam topik yang agak hangat dibicarakan di jabatan jabatan kerajaan... macam macam pendapat,macam macam pandangan. ade yang negatif ada juga yang positif. Bila dah dapat borang opsyen tu nanti... bacalah dan fahamilah sendiri. Pendapat saya sendiri. SBPA memang skim yang boleh dikatakan baik. biasalah... tiada apa pun disunia ini yang perfect pasti ada cacat celanya... dan itu pasti bukan janji akan diubah dan diperbaiki dari semasa ke semasa. ramai antara kakitangan kerajaan kini hanya menunggu respon akhir dari CEUPAC sebelum menurunkan tandatangan. Apa apa pun... takperlu gusar.tak perlu risau.
sebab saya seorang jururawat u29 kat sini saya ada lampirkan sekali skim untuk jururawat U29. sila la usha usha.... kenaikan gaji anda untuk skim baru ini....

Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Thief - Mark Adam

Thief - Mark Adam (Lyric)
Don’t put your pillow on the balcony Or I will take it with me It’s the only way that I can sleep with you And dream of us two
Don’t leave your lipstick out of your hands I hope you will understand It’s the only way that I can kiss you It’s the only way to be one with you
chorus
I’m gonna steal your heart The way I stole your scarf I’m gonna steal your love3x The way I stole your glove
Don’t you notice I have Worship you since we both were kids I have loved you since first grade I hope its not too late not too late
Don’t leave your toothbrush anywhere With twenty missing don’t you care That I am closer to you You Don’t even know It feels like mouth to mouth and I love it so
I'm gonna give back to you if you say you love me too And everything will be ok okayyyyyyy
I’m gonna steal your heart The way I stole your scarf I’m gonna steal you love3x The way I stole your glove
Don’t you notice I have Worship you since we both were kids I have loved you since firs…