Skip to main content

Obese Boy Story #2 : Tips Mau Buang Lemak

Salam ya alls....
my last two entri.... de la sy kasi tunjuk itu gambar sy yang versi dahulu... dan versi sekarang
and the proses mengambil masa lebih kurang 10 bulan +- la kan.....

diatas permintaan ..... jua rasa mahu berkongsi
* macam la ramai yang minta kan... haahaha

apa yang saya buat?

1st ......
benda yang paling senang disebut tetapi sangat susah untuk dibuat....
set your mind.......
or dalam bahasa mudah.... set your goal.

sy berazam dan ubah cara saya berfikir
i want to be a norm guy with a norm weight within a year....

then baru bleh buat benda lain.......

actually ade banyak cara...
bergantung kepada anda semua nak guna cara mana
ada orang suka bergantung harap pada ubat....
tapi percayalah ... ubatan tu semua bukan jalannya.... ubat hanya membantu anda menguatkan semangat anda....
boleh bagitahu saya apa produk kurus yang tidak datang bersama plan pemakanan?
tak ada bukan.... ubat tu hanya supplement untuk membuat anda kenyang....
i've tried it already.... tak mau sebut la kan produk ape...
itu saya belum sebut side effect yang datang secara pakej dengan ubat - ubat tu semua...

sorry... apa yang saya tulis ni bukan bertujuan untuk menutup rezeki sesiapa...

yang saya amalkan hanyalah

1: minum banyak air masak / kosong - 3-4 liter sehari
2: senaman at least 1/2 atau 1 jam sehari bergantung kepada mood dan cuaca... hihi
3: hadkan pengambilan nasi - satu genggam shj sehari
4: yang lain hentam sahaja tanpa was was ... tapi jangan la melampau lampau

hanya 3 perkara itu sahaja...
and i loose weight 36kg in 10 month....
proses yang slow... tetapi berbaloi....
there is no re-bounce thing....

selamat mencuba
good luck...........

#ceriteraku kongsi #ObeseBoyStory

Comments

mmg kental!way to go dude! banggo gua ade kwn mcm lu ;D
Evagurl Izma said…
pergh semangat kental ni! bagus
Tinta Lana said…
Chepi, nak bersabar 10 bulan tu yg payah sbnrnya kan,huhu

Kita ada kenalan, lelaki, dia pun ada masalah berat sama mcm chepi. Mmg sma, berat pun 100+ juga..

Skrg ni, dia tgh usaha turunkan berat. Tapi..tak turun2,huhu.

Joging tu tetap joging..tpi dia payah tinggal nasi..

Kita prasan, kalau kurgkn nasi, badan lebih cepat turun. Sebab kalau sibuk, lana salu tingglkn nasi, makan roti je. Dlm sminggu pun dah rsa kempis skit perut,miehehe

Popular posts from this blog

Walimatul Urus

UUUiiiii........ jangan silap paham. ini bukannyer jemputan atau hebahan daku nak kahwin.jangan la tersilap paham... 

Semalam.... sedang duk termenung mengenangkan nasib diri dan merancang masa depan...
ku godek godek la laman sesawang yang boleh mengubat hati lara.tuk cheer up dan menambah semangat diri yang tak berapa nak kental.
terjumpa la satu artikel yang ditulis oleh sorang ustaz yang amatla ku hormati.
lepas bes baca.... ku terpikir pikir.ada betulnya apa yang ditulis.
citernyer pasal orang kita sekarang.Hang Tuah kata... 'takkan Melayu hilang didunia'
tapi nampak gayanya..... secara perlahan lahan.tanpa kita sedari.itu berlaku.


Walimatul urus <- cam kurang betul ejaan ku ni.

tak kesahlah.... asal korunk paham sudoohh....
em... dunia kita laa ni, moden dan canggih babe. so jemputan ke majlis orang kahwin pun turut terkena tempias kemodenan tu heh.
korunk mesti la pernah di tag kat facebook.jemputan ke majlis perkahwinan dari kawan kawan fb anda.itu dah jadik trend sku…

Skim Baru Jururawat U29 ( SBPA )

SBPA.... Skim Baru Perkhidmatan Awam topik yang agak hangat dibicarakan di jabatan jabatan kerajaan... macam macam pendapat,macam macam pandangan. ade yang negatif ada juga yang positif. Bila dah dapat borang opsyen tu nanti... bacalah dan fahamilah sendiri. Pendapat saya sendiri. SBPA memang skim yang boleh dikatakan baik. biasalah... tiada apa pun disunia ini yang perfect pasti ada cacat celanya... dan itu pasti bukan janji akan diubah dan diperbaiki dari semasa ke semasa. ramai antara kakitangan kerajaan kini hanya menunggu respon akhir dari CEUPAC sebelum menurunkan tandatangan. Apa apa pun... takperlu gusar.tak perlu risau.
sebab saya seorang jururawat u29 kat sini saya ada lampirkan sekali skim untuk jururawat U29. sila la usha usha.... kenaikan gaji anda untuk skim baru ini....

Dia memberi hanya apa yang diperlukan