Skip to main content

Kecil Lagi Slow

Manusia sekarang ni,sentiasa berkehendakkan sesuatu yang hebat jua mantap dipandangan umum.contohnya: nak bini cun habis, rumah gah punya besar dan cantik bangat, gadget canggih manggih dan terkini, dan memiliki barang-barang unik dah susah nak carik ( rare mat salleh sebut ) dan tak lupa jua benda yang mahal mahal.

yang ku nak citer harini, de kaitan la ngan intro kat atas tuh.
nak citer pasal kereta yang paling kecil dan paling slow kat atas muka bumi cinptaan ilahi ni yang pernah dicipta suatu ketika dahulu.Dinamakan dengan nama PEEL P50

maklumat pasal kereta chumel amat ni:


Manufacturer =Peel Engineering Company
Production = 1963-64 (50 produced)[1]
Assembly = Isle of Man
Class = Microcar
Body style(s) =One-door coupe
Layout =side engine, rear wheel drive[2]
Engine(s) =DKW 49 cc, 4.2 hp, fan-cooled (61 km/h (38 mph) top speed)
Transmission(s) =3-speed manual, no reverse[1]
Wheelbase =1,270 mm (50.0 in)
Length =134 cm (52.8 in)
Width =99 cm (39.0 in)
Height =120 cm (47.2 in)
Curb weight =59 kg (130 lb)
Related =Peel Trident
Designer =Cyril Cannell

kereta chumel ni hanya boleh poe dalam
61 km/h (38 mph) sahaja. Laju jugak kan? 

ni gambirannya:








Entri ni terwujud hasil kebosanan ku mengodek godek google, tq Google



Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Comments

d_LA said…
comelnyeeeee..nak parking mesti senang..hehe
MofiDhouse said…
a'ah... memang senang bangat seh.nak bawak naik lift and park tepi meja office pun boleh.confirm boss x marah,malah suka.... ;)

Popular posts from this blog

Walimatul Urus

UUUiiiii........ jangan silap paham. ini bukannyer jemputan atau hebahan daku nak kahwin.jangan la tersilap paham... 

Semalam.... sedang duk termenung mengenangkan nasib diri dan merancang masa depan...
ku godek godek la laman sesawang yang boleh mengubat hati lara.tuk cheer up dan menambah semangat diri yang tak berapa nak kental.
terjumpa la satu artikel yang ditulis oleh sorang ustaz yang amatla ku hormati.
lepas bes baca.... ku terpikir pikir.ada betulnya apa yang ditulis.
citernyer pasal orang kita sekarang.Hang Tuah kata... 'takkan Melayu hilang didunia'
tapi nampak gayanya..... secara perlahan lahan.tanpa kita sedari.itu berlaku.


Walimatul urus <- cam kurang betul ejaan ku ni.

tak kesahlah.... asal korunk paham sudoohh....
em... dunia kita laa ni, moden dan canggih babe. so jemputan ke majlis orang kahwin pun turut terkena tempias kemodenan tu heh.
korunk mesti la pernah di tag kat facebook.jemputan ke majlis perkahwinan dari kawan kawan fb anda.itu dah jadik trend sku…

Toyota Vios TRD 2013

This Car Make Me Horny
Vios TRD Baharu From the outside and inside perfect Price RM93,200.00 suitable for small size family www.toyota.com.my/vios/‎ for more information 
* i really want this car but its still not suitable with my pocket yet >.<

Skim Baru Jururawat U29 ( SBPA )

SBPA.... Skim Baru Perkhidmatan Awam topik yang agak hangat dibicarakan di jabatan jabatan kerajaan... macam macam pendapat,macam macam pandangan. ade yang negatif ada juga yang positif. Bila dah dapat borang opsyen tu nanti... bacalah dan fahamilah sendiri. Pendapat saya sendiri. SBPA memang skim yang boleh dikatakan baik. biasalah... tiada apa pun disunia ini yang perfect pasti ada cacat celanya... dan itu pasti bukan janji akan diubah dan diperbaiki dari semasa ke semasa. ramai antara kakitangan kerajaan kini hanya menunggu respon akhir dari CEUPAC sebelum menurunkan tandatangan. Apa apa pun... takperlu gusar.tak perlu risau.
sebab saya seorang jururawat u29 kat sini saya ada lampirkan sekali skim untuk jururawat U29. sila la usha usha.... kenaikan gaji anda untuk skim baru ini....

Dia memberi hanya apa yang diperlukan