Skip to main content

Kecil Lagi Slow

Manusia sekarang ni,sentiasa berkehendakkan sesuatu yang hebat jua mantap dipandangan umum.contohnya: nak bini cun habis, rumah gah punya besar dan cantik bangat, gadget canggih manggih dan terkini, dan memiliki barang-barang unik dah susah nak carik ( rare mat salleh sebut ) dan tak lupa jua benda yang mahal mahal.

yang ku nak citer harini, de kaitan la ngan intro kat atas tuh.
nak citer pasal kereta yang paling kecil dan paling slow kat atas muka bumi cinptaan ilahi ni yang pernah dicipta suatu ketika dahulu.Dinamakan dengan nama PEEL P50

maklumat pasal kereta chumel amat ni:


Manufacturer =Peel Engineering Company
Production = 1963-64 (50 produced)[1]
Assembly = Isle of Man
Class = Microcar
Body style(s) =One-door coupe
Layout =side engine, rear wheel drive[2]
Engine(s) =DKW 49 cc, 4.2 hp, fan-cooled (61 km/h (38 mph) top speed)
Transmission(s) =3-speed manual, no reverse[1]
Wheelbase =1,270 mm (50.0 in)
Length =134 cm (52.8 in)
Width =99 cm (39.0 in)
Height =120 cm (47.2 in)
Curb weight =59 kg (130 lb)
Related =Peel Trident
Designer =Cyril Cannell

kereta chumel ni hanya boleh poe dalam
61 km/h (38 mph) sahaja. Laju jugak kan? 

ni gambirannya:








Entri ni terwujud hasil kebosanan ku mengodek godek google, tq Google



Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Comments

d_LA said…
comelnyeeeee..nak parking mesti senang..hehe
MofiDhouse said…
a'ah... memang senang bangat seh.nak bawak naik lift and park tepi meja office pun boleh.confirm boss x marah,malah suka.... ;)

Popular posts from this blog

Skim Baru Jururawat U29 ( SBPA )

SBPA.... Skim Baru Perkhidmatan Awam topik yang agak hangat dibicarakan di jabatan jabatan kerajaan... macam macam pendapat,macam macam pandangan. ade yang negatif ada juga yang positif. Bila dah dapat borang opsyen tu nanti... bacalah dan fahamilah sendiri. Pendapat saya sendiri. SBPA memang skim yang boleh dikatakan baik. biasalah... tiada apa pun disunia ini yang perfect pasti ada cacat celanya... dan itu pasti bukan janji akan diubah dan diperbaiki dari semasa ke semasa. ramai antara kakitangan kerajaan kini hanya menunggu respon akhir dari CEUPAC sebelum menurunkan tandatangan. Apa apa pun... takperlu gusar.tak perlu risau.
sebab saya seorang jururawat u29 kat sini saya ada lampirkan sekali skim untuk jururawat U29. sila la usha usha.... kenaikan gaji anda untuk skim baru ini....

Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Thief - Mark Adam

Thief - Mark Adam (Lyric)
Don’t put your pillow on the balcony Or I will take it with me It’s the only way that I can sleep with you And dream of us two
Don’t leave your lipstick out of your hands I hope you will understand It’s the only way that I can kiss you It’s the only way to be one with you
chorus
I’m gonna steal your heart The way I stole your scarf I’m gonna steal your love3x The way I stole your glove
Don’t you notice I have Worship you since we both were kids I have loved you since first grade I hope its not too late not too late
Don’t leave your toothbrush anywhere With twenty missing don’t you care That I am closer to you You Don’t even know It feels like mouth to mouth and I love it so
I'm gonna give back to you if you say you love me too And everything will be ok okayyyyyyy
I’m gonna steal your heart The way I stole your scarf I’m gonna steal you love3x The way I stole your glove
Don’t you notice I have Worship you since we both were kids I have loved you since firs…