Skip to main content

Contest Santai: Cerita Kelakar Anda

 Rasa gatal nak join contest.....
Jom la join contest ni... cam best jerk ni.......

1)Buat entry pasal contest nie...Title: "Contest Santai: Cerita Kelakar Anda"...done
2)Letak gambar yang kat atas tu dalam entry atau sidebar blog korang...Link kan kat url nie....
http://mwdah.blogspot.com/2011/03/mencari-yang-bertuah-contest-di-blog.html
 
3)Leh la jadi follower aku kalau sudi...Atau bloglist aku...Nati aku update pasal contests nie, senang korang nak tengok...done
4)Tag?? Terpulang nak tag ke tak...Tak kisah...done
4)The important thing ialah: Buat lah cerita kelakar anda...Cerita kelakar masa kat U ker, sekolah ke, sekolah tadika ke, masa kat rumah ke, kat tempat kerja ke...Asalkan kelakar dan boleh buatkan aku gelak besar...Nak buat dalam bentuk apa pun tak kisah...Cerita pendek, pantun, puisi...Ikut kreativiti....Buat ayat kasi aku gelak tau....Wahahaha...Yang paling penting adalah Original daripada anda...Kiranya pengalaman anda sendiri la....
--> nie dier: 

Ceritanya bermula begini;
Aku ni... de sepupu yang sama umur seramai 4 orang.semua jantan hebat.
macam biasa lah sebagai seorang lelaki muslim sejati... kami akan ditemukan dengan seorang manusia yang bergelar TOK MUDIM atau pun la ni Doktor.Untuk apa?... untuk ape lagi... untuk menunaikan tanggungjawab pada agama dan mensucikan diri dari najis.... yakni berSUNAT...
sesiapa yang tak tahu bersunat tu ape... pandai2 la korunk godek dalam google.. tak lalu makan minum karunk kalau ku cerita detail... hahaha
kat klinik... kami ramai...geng berempat... tiap kali orang lain sudah dipotong... confirm la kan.. jalan terkangkang pakai kain pelikat muka lak cam tahan berak 2 hari sorang2... memang muka pecah perut.
bila tiba turn we all... we all macho... slumber pegi dan keluar ngn muka control....takut digelakkan orang pulak... hahah
maka bermula la episode Raja 2 Minggu... 
pasai apa raja... pasai dalam masa 2 la.. kami dilayan bagai raja.. sehari suntuk layan kartun pun orait... orang lain bising time ko nak lelapkan mata pun.. boleh jerk ko hambur... gila rajaaa wa cakap lu...... hahahaha ( gelak jahat sambil buat muka patrick )

aku ngan cousin aku... stay kat rumah aku. cousin aku yang lagi 2... stay umah masing masing.
Yang paling takleh blah.... 
Borink amatla... kalau 2 minggu asyik terperap kat umah. Kami ni degil kepalo batu pakai helmet shoei.kalau nak sesuatu.. tak kira la apa jadik.... mesti mari.lau tak perang dunia mini meletus.
maka kami mintakla kat parent kami... nak gi jalan2 umah atuk kami yang letaknya tak jauh dari umah aku tu.seberang jalan jerk.kebenaran diperolehi... alhamdulillah.
 Maka... beta dan sepupu beta pun bersiaplah...( raja kan) hahaha. pakai kain pelikat baru,ngan baju baru serta berbedak ( dulu budak2 mana pandai pakai ubat ketiak )
setelah selesai bersiap... kami pun memulakan langkah kami.. menuju umah nenda dan atuk tercinta. muka bangga, mendabik dada.kami diiringi papaku tersayang dan crew crew yang lain.
Sampai tepi jalan.... jalan macam biasa... kereta lalu lalang... jalan raya bukan kecil kecilan... jalan besar gedabak...
papaku tersayunk and the crews... pun memulakan tugas menjaga lalulintas.menahan kereta.
maka ku dan cousin dengan bangga tanpa was was ... melangkah ( confirmlah jalan mengangkang ) sambil memegang erat kain kedepan ( takut kena tempat tu.. sakit wooo ) melintas jalan raya itu.....
Korunk boleh bayangkan tak?
wakahkahakhahakhakhakhakhakhakhahkahahahha... gila malu kalau dikenang.
aku rasa aku dan cousin aku la manusia pertama yang melakukan aksi tersebut......... sib baik la time tu... takder handphone berkamera.lau tak confirm... tersiar tanpa halangan..........

huisssh... giler kentang... memang karut la kami time tu.haahhaha......

Hanya sekadar hiasan...

 

Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Comments

M a W a D D a H said…
haha...mesti kelakar kan masa berjalan tue...:p adah dulu pelik gak dulu abg buat ape la kain tersangkut camtu...siap nak intai2 lagi ha...rupe2nye kena sunat...:p

contest approved!! gud luck...:)
d_LA said…
tp bdk2 skang sari je terlantar..esok tu mmg tah ke mana2 dh mcm ank buah dla..pelik tol..gd luck yer ^^

Popular posts from this blog

Skim Baru Jururawat U29 ( SBPA )

SBPA.... Skim Baru Perkhidmatan Awam topik yang agak hangat dibicarakan di jabatan jabatan kerajaan... macam macam pendapat,macam macam pandangan. ade yang negatif ada juga yang positif. Bila dah dapat borang opsyen tu nanti... bacalah dan fahamilah sendiri. Pendapat saya sendiri. SBPA memang skim yang boleh dikatakan baik. biasalah... tiada apa pun disunia ini yang perfect pasti ada cacat celanya... dan itu pasti bukan janji akan diubah dan diperbaiki dari semasa ke semasa. ramai antara kakitangan kerajaan kini hanya menunggu respon akhir dari CEUPAC sebelum menurunkan tandatangan. Apa apa pun... takperlu gusar.tak perlu risau.
sebab saya seorang jururawat u29 kat sini saya ada lampirkan sekali skim untuk jururawat U29. sila la usha usha.... kenaikan gaji anda untuk skim baru ini....

Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Thief - Mark Adam

Thief - Mark Adam (Lyric)
Don’t put your pillow on the balcony Or I will take it with me It’s the only way that I can sleep with you And dream of us two
Don’t leave your lipstick out of your hands I hope you will understand It’s the only way that I can kiss you It’s the only way to be one with you
chorus
I’m gonna steal your heart The way I stole your scarf I’m gonna steal your love3x The way I stole your glove
Don’t you notice I have Worship you since we both were kids I have loved you since first grade I hope its not too late not too late
Don’t leave your toothbrush anywhere With twenty missing don’t you care That I am closer to you You Don’t even know It feels like mouth to mouth and I love it so
I'm gonna give back to you if you say you love me too And everything will be ok okayyyyyyy
I’m gonna steal your heart The way I stole your scarf I’m gonna steal you love3x The way I stole your glove
Don’t you notice I have Worship you since we both were kids I have loved you since firs…