Skip to main content

Contest Santai: Cerita Kelakar Anda

 Rasa gatal nak join contest.....
Jom la join contest ni... cam best jerk ni.......

1)Buat entry pasal contest nie...Title: "Contest Santai: Cerita Kelakar Anda"...done
2)Letak gambar yang kat atas tu dalam entry atau sidebar blog korang...Link kan kat url nie....
http://mwdah.blogspot.com/2011/03/mencari-yang-bertuah-contest-di-blog.html
 
3)Leh la jadi follower aku kalau sudi...Atau bloglist aku...Nati aku update pasal contests nie, senang korang nak tengok...done
4)Tag?? Terpulang nak tag ke tak...Tak kisah...done
4)The important thing ialah: Buat lah cerita kelakar anda...Cerita kelakar masa kat U ker, sekolah ke, sekolah tadika ke, masa kat rumah ke, kat tempat kerja ke...Asalkan kelakar dan boleh buatkan aku gelak besar...Nak buat dalam bentuk apa pun tak kisah...Cerita pendek, pantun, puisi...Ikut kreativiti....Buat ayat kasi aku gelak tau....Wahahaha...Yang paling penting adalah Original daripada anda...Kiranya pengalaman anda sendiri la....
--> nie dier: 

Ceritanya bermula begini;
Aku ni... de sepupu yang sama umur seramai 4 orang.semua jantan hebat.
macam biasa lah sebagai seorang lelaki muslim sejati... kami akan ditemukan dengan seorang manusia yang bergelar TOK MUDIM atau pun la ni Doktor.Untuk apa?... untuk ape lagi... untuk menunaikan tanggungjawab pada agama dan mensucikan diri dari najis.... yakni berSUNAT...
sesiapa yang tak tahu bersunat tu ape... pandai2 la korunk godek dalam google.. tak lalu makan minum karunk kalau ku cerita detail... hahaha
kat klinik... kami ramai...geng berempat... tiap kali orang lain sudah dipotong... confirm la kan.. jalan terkangkang pakai kain pelikat muka lak cam tahan berak 2 hari sorang2... memang muka pecah perut.
bila tiba turn we all... we all macho... slumber pegi dan keluar ngn muka control....takut digelakkan orang pulak... hahah
maka bermula la episode Raja 2 Minggu... 
pasai apa raja... pasai dalam masa 2 la.. kami dilayan bagai raja.. sehari suntuk layan kartun pun orait... orang lain bising time ko nak lelapkan mata pun.. boleh jerk ko hambur... gila rajaaa wa cakap lu...... hahahaha ( gelak jahat sambil buat muka patrick )

aku ngan cousin aku... stay kat rumah aku. cousin aku yang lagi 2... stay umah masing masing.
Yang paling takleh blah.... 
Borink amatla... kalau 2 minggu asyik terperap kat umah. Kami ni degil kepalo batu pakai helmet shoei.kalau nak sesuatu.. tak kira la apa jadik.... mesti mari.lau tak perang dunia mini meletus.
maka kami mintakla kat parent kami... nak gi jalan2 umah atuk kami yang letaknya tak jauh dari umah aku tu.seberang jalan jerk.kebenaran diperolehi... alhamdulillah.
 Maka... beta dan sepupu beta pun bersiaplah...( raja kan) hahaha. pakai kain pelikat baru,ngan baju baru serta berbedak ( dulu budak2 mana pandai pakai ubat ketiak )
setelah selesai bersiap... kami pun memulakan langkah kami.. menuju umah nenda dan atuk tercinta. muka bangga, mendabik dada.kami diiringi papaku tersayang dan crew crew yang lain.
Sampai tepi jalan.... jalan macam biasa... kereta lalu lalang... jalan raya bukan kecil kecilan... jalan besar gedabak...
papaku tersayunk and the crews... pun memulakan tugas menjaga lalulintas.menahan kereta.
maka ku dan cousin dengan bangga tanpa was was ... melangkah ( confirmlah jalan mengangkang ) sambil memegang erat kain kedepan ( takut kena tempat tu.. sakit wooo ) melintas jalan raya itu.....
Korunk boleh bayangkan tak?
wakahkahakhahakhakhakhakhakhakhahkahahahha... gila malu kalau dikenang.
aku rasa aku dan cousin aku la manusia pertama yang melakukan aksi tersebut......... sib baik la time tu... takder handphone berkamera.lau tak confirm... tersiar tanpa halangan..........

huisssh... giler kentang... memang karut la kami time tu.haahhaha......

Hanya sekadar hiasan...

 

Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Comments

M a W a D D a H said…
haha...mesti kelakar kan masa berjalan tue...:p adah dulu pelik gak dulu abg buat ape la kain tersangkut camtu...siap nak intai2 lagi ha...rupe2nye kena sunat...:p

contest approved!! gud luck...:)
d_LA said…
tp bdk2 skang sari je terlantar..esok tu mmg tah ke mana2 dh mcm ank buah dla..pelik tol..gd luck yer ^^

Popular posts from this blog

Walimatul Urus

UUUiiiii........ jangan silap paham. ini bukannyer jemputan atau hebahan daku nak kahwin.jangan la tersilap paham... 

Semalam.... sedang duk termenung mengenangkan nasib diri dan merancang masa depan...
ku godek godek la laman sesawang yang boleh mengubat hati lara.tuk cheer up dan menambah semangat diri yang tak berapa nak kental.
terjumpa la satu artikel yang ditulis oleh sorang ustaz yang amatla ku hormati.
lepas bes baca.... ku terpikir pikir.ada betulnya apa yang ditulis.
citernyer pasal orang kita sekarang.Hang Tuah kata... 'takkan Melayu hilang didunia'
tapi nampak gayanya..... secara perlahan lahan.tanpa kita sedari.itu berlaku.


Walimatul urus <- cam kurang betul ejaan ku ni.

tak kesahlah.... asal korunk paham sudoohh....
em... dunia kita laa ni, moden dan canggih babe. so jemputan ke majlis orang kahwin pun turut terkena tempias kemodenan tu heh.
korunk mesti la pernah di tag kat facebook.jemputan ke majlis perkahwinan dari kawan kawan fb anda.itu dah jadik trend sku…

Toyota Vios TRD 2013

This Car Make Me Horny
Vios TRD Baharu From the outside and inside perfect Price RM93,200.00 suitable for small size family www.toyota.com.my/vios/‎ for more information 
* i really want this car but its still not suitable with my pocket yet >.<