Skip to main content

Rentetan Ceritera My Nenda....


Salam 1 Malaysia.Gooooodddddddd Eveninnnnnnnnngggggggggggg Malaysia.Sekali lagi laungan ala ala Dj Radio.. hahhahaha

Hari ni genap 10 hari my nenda admitt kat wad. 5 hari pertama... aku n families memang risau bangat seh.almaklumla.... usianya sudah agak lanjut.Alhamdulillah... my nenda dikurniakan anak cucu yang begitu sayangkan dia.Lagipun..... hanya dia yang kami sempat kenali.Datukku meninggal dunia awal lagi.tahun 1965 lagi.even my mum baru darjah 4.
Alhamdulillah.... keadaan my nenda semakin ok.makan pun semakin baik.Senyuman dipancarkan dari mukanya... membuat kami sekeluarga ceria.Tapi kami tahu..... peritnya terlantar dikatil hospital dengan pergerakan diterhadkan.Tapi my nenda,... memang kuat semangat.
Payah ku nak coretkan entri kali ni.tetiba sebak didada menjelma.. tatkala aku membayangkan muka nendaku.
Ya Allah.... kuatkanlah semangat nendaku.. dan Kau sembuhkanlah nendaku.Sesungguhnya Engkau Maha Pengasihani dan Maha Penyembuh.

'Mook.... epi sayang mook...'

Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Comments

sayang mok jua lah.tingat plk nenek daku.jua dipanggil 'mok'.bila tgk muka nenek ni rasa cool jep kae...but my 'mok' sudah tenang nun di sinun (insyaAllah).moga mok epi cepat sembuh ek.
MofiDhouse said…
Tq Tq miss Kelip Kelip Chumel
d_LA said…
tacing..tacing..jagalah nenda tu baik2 oke..dla ni langsung xdan nak bermesra ngan atuk nenek..huhu..hope nenda tu kuat melawan penyakit..
bunga said…
aemoga nenda semangat berjuang melawan penyakit..

semoga nenda cpt sembuh..amin..

Popular posts from this blog

Walimatul Urus

UUUiiiii........ jangan silap paham. ini bukannyer jemputan atau hebahan daku nak kahwin.jangan la tersilap paham... 

Semalam.... sedang duk termenung mengenangkan nasib diri dan merancang masa depan...
ku godek godek la laman sesawang yang boleh mengubat hati lara.tuk cheer up dan menambah semangat diri yang tak berapa nak kental.
terjumpa la satu artikel yang ditulis oleh sorang ustaz yang amatla ku hormati.
lepas bes baca.... ku terpikir pikir.ada betulnya apa yang ditulis.
citernyer pasal orang kita sekarang.Hang Tuah kata... 'takkan Melayu hilang didunia'
tapi nampak gayanya..... secara perlahan lahan.tanpa kita sedari.itu berlaku.


Walimatul urus <- cam kurang betul ejaan ku ni.

tak kesahlah.... asal korunk paham sudoohh....
em... dunia kita laa ni, moden dan canggih babe. so jemputan ke majlis orang kahwin pun turut terkena tempias kemodenan tu heh.
korunk mesti la pernah di tag kat facebook.jemputan ke majlis perkahwinan dari kawan kawan fb anda.itu dah jadik trend sku…

Toyota Vios TRD 2013

This Car Make Me Horny
Vios TRD Baharu From the outside and inside perfect Price RM93,200.00 suitable for small size family www.toyota.com.my/vios/‎ for more information 
* i really want this car but its still not suitable with my pocket yet >.<