Skip to main content

Rentetan Ceritera My Nenda....


Salam 1 Malaysia.Gooooodddddddd Eveninnnnnnnnngggggggggggg Malaysia.Sekali lagi laungan ala ala Dj Radio.. hahhahaha

Hari ni genap 10 hari my nenda admitt kat wad. 5 hari pertama... aku n families memang risau bangat seh.almaklumla.... usianya sudah agak lanjut.Alhamdulillah... my nenda dikurniakan anak cucu yang begitu sayangkan dia.Lagipun..... hanya dia yang kami sempat kenali.Datukku meninggal dunia awal lagi.tahun 1965 lagi.even my mum baru darjah 4.
Alhamdulillah.... keadaan my nenda semakin ok.makan pun semakin baik.Senyuman dipancarkan dari mukanya... membuat kami sekeluarga ceria.Tapi kami tahu..... peritnya terlantar dikatil hospital dengan pergerakan diterhadkan.Tapi my nenda,... memang kuat semangat.
Payah ku nak coretkan entri kali ni.tetiba sebak didada menjelma.. tatkala aku membayangkan muka nendaku.
Ya Allah.... kuatkanlah semangat nendaku.. dan Kau sembuhkanlah nendaku.Sesungguhnya Engkau Maha Pengasihani dan Maha Penyembuh.

'Mook.... epi sayang mook...'

Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Comments

sayang mok jua lah.tingat plk nenek daku.jua dipanggil 'mok'.bila tgk muka nenek ni rasa cool jep kae...but my 'mok' sudah tenang nun di sinun (insyaAllah).moga mok epi cepat sembuh ek.
MofiDhouse said…
Tq Tq miss Kelip Kelip Chumel
d_LA said…
tacing..tacing..jagalah nenda tu baik2 oke..dla ni langsung xdan nak bermesra ngan atuk nenek..huhu..hope nenda tu kuat melawan penyakit..
bunga said…
aemoga nenda semangat berjuang melawan penyakit..

semoga nenda cpt sembuh..amin..

Popular posts from this blog

Walimatul Urus

UUUiiiii........ jangan silap paham. ini bukannyer jemputan atau hebahan daku nak kahwin.jangan la tersilap paham... 

Semalam.... sedang duk termenung mengenangkan nasib diri dan merancang masa depan...
ku godek godek la laman sesawang yang boleh mengubat hati lara.tuk cheer up dan menambah semangat diri yang tak berapa nak kental.
terjumpa la satu artikel yang ditulis oleh sorang ustaz yang amatla ku hormati.
lepas bes baca.... ku terpikir pikir.ada betulnya apa yang ditulis.
citernyer pasal orang kita sekarang.Hang Tuah kata... 'takkan Melayu hilang didunia'
tapi nampak gayanya..... secara perlahan lahan.tanpa kita sedari.itu berlaku.


Walimatul urus <- cam kurang betul ejaan ku ni.

tak kesahlah.... asal korunk paham sudoohh....
em... dunia kita laa ni, moden dan canggih babe. so jemputan ke majlis orang kahwin pun turut terkena tempias kemodenan tu heh.
korunk mesti la pernah di tag kat facebook.jemputan ke majlis perkahwinan dari kawan kawan fb anda.itu dah jadik trend sku…

Skim Baru Jururawat U29 ( SBPA )

SBPA.... Skim Baru Perkhidmatan Awam topik yang agak hangat dibicarakan di jabatan jabatan kerajaan... macam macam pendapat,macam macam pandangan. ade yang negatif ada juga yang positif. Bila dah dapat borang opsyen tu nanti... bacalah dan fahamilah sendiri. Pendapat saya sendiri. SBPA memang skim yang boleh dikatakan baik. biasalah... tiada apa pun disunia ini yang perfect pasti ada cacat celanya... dan itu pasti bukan janji akan diubah dan diperbaiki dari semasa ke semasa. ramai antara kakitangan kerajaan kini hanya menunggu respon akhir dari CEUPAC sebelum menurunkan tandatangan. Apa apa pun... takperlu gusar.tak perlu risau.
sebab saya seorang jururawat u29 kat sini saya ada lampirkan sekali skim untuk jururawat U29. sila la usha usha.... kenaikan gaji anda untuk skim baru ini....

Dia memberi hanya apa yang diperlukan