Skip to main content

Rentetan Ceritera My Nenda....


Salam 1 Malaysia.Gooooodddddddd Eveninnnnnnnnngggggggggggg Malaysia.Sekali lagi laungan ala ala Dj Radio.. hahhahaha

Hari ni genap 10 hari my nenda admitt kat wad. 5 hari pertama... aku n families memang risau bangat seh.almaklumla.... usianya sudah agak lanjut.Alhamdulillah... my nenda dikurniakan anak cucu yang begitu sayangkan dia.Lagipun..... hanya dia yang kami sempat kenali.Datukku meninggal dunia awal lagi.tahun 1965 lagi.even my mum baru darjah 4.
Alhamdulillah.... keadaan my nenda semakin ok.makan pun semakin baik.Senyuman dipancarkan dari mukanya... membuat kami sekeluarga ceria.Tapi kami tahu..... peritnya terlantar dikatil hospital dengan pergerakan diterhadkan.Tapi my nenda,... memang kuat semangat.
Payah ku nak coretkan entri kali ni.tetiba sebak didada menjelma.. tatkala aku membayangkan muka nendaku.
Ya Allah.... kuatkanlah semangat nendaku.. dan Kau sembuhkanlah nendaku.Sesungguhnya Engkau Maha Pengasihani dan Maha Penyembuh.

'Mook.... epi sayang mook...'

Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Comments

sayang mok jua lah.tingat plk nenek daku.jua dipanggil 'mok'.bila tgk muka nenek ni rasa cool jep kae...but my 'mok' sudah tenang nun di sinun (insyaAllah).moga mok epi cepat sembuh ek.
MofiDhouse said…
Tq Tq miss Kelip Kelip Chumel
d_LA said…
tacing..tacing..jagalah nenda tu baik2 oke..dla ni langsung xdan nak bermesra ngan atuk nenek..huhu..hope nenda tu kuat melawan penyakit..
bunga said…
aemoga nenda semangat berjuang melawan penyakit..

semoga nenda cpt sembuh..amin..

Popular posts from this blog

Skim Baru Jururawat U29 ( SBPA )

SBPA.... Skim Baru Perkhidmatan Awam topik yang agak hangat dibicarakan di jabatan jabatan kerajaan... macam macam pendapat,macam macam pandangan. ade yang negatif ada juga yang positif. Bila dah dapat borang opsyen tu nanti... bacalah dan fahamilah sendiri. Pendapat saya sendiri. SBPA memang skim yang boleh dikatakan baik. biasalah... tiada apa pun disunia ini yang perfect pasti ada cacat celanya... dan itu pasti bukan janji akan diubah dan diperbaiki dari semasa ke semasa. ramai antara kakitangan kerajaan kini hanya menunggu respon akhir dari CEUPAC sebelum menurunkan tandatangan. Apa apa pun... takperlu gusar.tak perlu risau.
sebab saya seorang jururawat u29 kat sini saya ada lampirkan sekali skim untuk jururawat U29. sila la usha usha.... kenaikan gaji anda untuk skim baru ini....

Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Thief - Mark Adam

Thief - Mark Adam (Lyric)
Don’t put your pillow on the balcony Or I will take it with me It’s the only way that I can sleep with you And dream of us two
Don’t leave your lipstick out of your hands I hope you will understand It’s the only way that I can kiss you It’s the only way to be one with you
chorus
I’m gonna steal your heart The way I stole your scarf I’m gonna steal your love3x The way I stole your glove
Don’t you notice I have Worship you since we both were kids I have loved you since first grade I hope its not too late not too late
Don’t leave your toothbrush anywhere With twenty missing don’t you care That I am closer to you You Don’t even know It feels like mouth to mouth and I love it so
I'm gonna give back to you if you say you love me too And everything will be ok okayyyyyyy
I’m gonna steal your heart The way I stole your scarf I’m gonna steal you love3x The way I stole your glove
Don’t you notice I have Worship you since we both were kids I have loved you since firs…