Skip to main content

Trip to Lata Tembakah - Level 5

Alhamdulillah.... aku baru je sampai umah.penat tak terkira.tak boleh lelapkan mata.sebab takut tak tersedar bila raja lawak 5 final start. so untuk isi masa terluang ni.aku pun slumber trus masukkan entri ni.
Pagi tadi.... bangun jam 6 pagi.bersiap sedia tuk trip ke Lata Tembakah level 5.
Tepat jam 8 pagi, kami seramai 16 orang berkumpul tuk perjalanan ke Jerteh dimana letaknya Lata tersebut.
Sampai sana... muka semua orang memang tak sabar nak mandi dan kelaparan.
untuk pengetahuan ya all..... nak ke level 5... kena jungle tracking yang agak mencabar.menyusuri hutan sejauh +- 1.5km. terdapat 3 station rehat sebelum sampai level 5.
so berbekalkan semangat.. kami mendaki......
dalam perjalanan.... macam macam adegan boleh disaksikan. yang berenti terduduk dek kerna keletihan,yang muka pucat pun ada.pendakian kami mengambil masa +- 1/2 jam.
kebanyakan dari kami tak pernah pun jejak kaki kat sana, kecuali aku dan beberapa orang kawan.so kebanyakannya amat teruja... teruja sebab aku dah promosi gile gile trip ni.
kata.. tempat tu cantik.... dan best.

macam biasa la lau pergi kelah kat lata.... aktiviti nya bbq + mandi manda.

bes mandi... turun bawah.semua penat.on da way balik benti kat satey Jabi.hentam habis habisan.then meluncur balik ngan muka letih gila gila.

Alhamdulillah... semua berpuas hati dan bila ditanya.. nak datang lagi tak.. dan semua menjawab.... confirm.......
kat sini de beberapa gambiran tuk tatapan semua.... sila sila la tatap.

semua yg turut serta

model papan tanda

benti rehat kat check point 2

air terjun Lata Tembakah level 5

Crew bbq

mandi sampai kecut

kedalaman kolam.. sape tak reti berenang sila main kat tepi je

Jagalah sungai kita agar ia kekal

denai tuk mendaki ke level 5

kekenyangan makan satey Jabi... xde pic makanan sebab semua lapar.pas kenyang baru pegang cam
Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Comments

bestnya weh....bikin la lg trip ni...mau pigi jua...best yg amat kelihan air trojun tuh ha...
d_LA said…
wahhhhh..best giler...lame dh x gi tmpt camni..nk ajk sape tah pegi tmpt camni..BBQ tu wat dla lapar je taw
che'pi said…
@kelipkelipchumel
ok... roger that... next time epi ajak k.. hehe ( macam dah banyak kali guna ayat ni kan?..heheh) sebenarnya segan nak ajak awk..... huhhuh
che'pi said…
@D_LA
erm..... takat sy jadik blogger... saya x pernah jumpa blogger anjur program cam gi berkelah.gath bnyk la.ape kata D_LA jadi perintis.... em...... i join.... hehehe

Popular posts from this blog

Skim Baru Jururawat U29 ( SBPA )

SBPA.... Skim Baru Perkhidmatan Awam topik yang agak hangat dibicarakan di jabatan jabatan kerajaan... macam macam pendapat,macam macam pandangan. ade yang negatif ada juga yang positif. Bila dah dapat borang opsyen tu nanti... bacalah dan fahamilah sendiri. Pendapat saya sendiri. SBPA memang skim yang boleh dikatakan baik. biasalah... tiada apa pun disunia ini yang perfect pasti ada cacat celanya... dan itu pasti bukan janji akan diubah dan diperbaiki dari semasa ke semasa. ramai antara kakitangan kerajaan kini hanya menunggu respon akhir dari CEUPAC sebelum menurunkan tandatangan. Apa apa pun... takperlu gusar.tak perlu risau.
sebab saya seorang jururawat u29 kat sini saya ada lampirkan sekali skim untuk jururawat U29. sila la usha usha.... kenaikan gaji anda untuk skim baru ini....

Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Thief - Mark Adam

Thief - Mark Adam (Lyric)
Don’t put your pillow on the balcony Or I will take it with me It’s the only way that I can sleep with you And dream of us two
Don’t leave your lipstick out of your hands I hope you will understand It’s the only way that I can kiss you It’s the only way to be one with you
chorus
I’m gonna steal your heart The way I stole your scarf I’m gonna steal your love3x The way I stole your glove
Don’t you notice I have Worship you since we both were kids I have loved you since first grade I hope its not too late not too late
Don’t leave your toothbrush anywhere With twenty missing don’t you care That I am closer to you You Don’t even know It feels like mouth to mouth and I love it so
I'm gonna give back to you if you say you love me too And everything will be ok okayyyyyyy
I’m gonna steal your heart The way I stole your scarf I’m gonna steal you love3x The way I stole your glove
Don’t you notice I have Worship you since we both were kids I have loved you since firs…