Skip to main content

Gooodd Morning......!!!!


Salam 1 Malaysia... gooooooodddd moorrrrrrnniiinnnggggggggg Malaysia...............................
cheh wah... cam dj radio lak rasa..........

Pagi ni.... aku rasa cam ceria sikit datang kerja.tak tahu kenapa.em... rasa pelik menjenguh minda serta hati nie heh.......
Padahal... sebelum nie... hampeh.tekanan jiwa jerk rasa bila tiba time nak bangun tido.Tiap minggu rasa tak sabar nunggu Jumaat menjelma....(ku kan Kelantanese...cuti Jumaat jua Sabtu)
Kerja berlambak menunggu ku di meja.... aku ni nama jerk Nurse.Tapi tak jaga orang sakit.tapi jaga insan insan yang sihat jerk.itu la yang sebabkan aku jadik tawar hati mai kerja la ni. duluu best woo... turun kerja. dah terngiang ngiang dah dalam kepalo hotakku.. hari ni...nak lap badan pakcik,nak gosok gigi pakcik.. then nak ajak pakcik exercise... keluar bilik... gi bilik tv atau pun jalan2 kat koridor wad.lau patient aku ceria,happy,makan pun ok serta senyum lebar... maka aku pulang kerumah bila bes kerja ngan hati yang cukup puas....

Tapi sekarang....kerja aku:  aku gi pantau student.tanya itu ini kat student.sampai student bila jumpa aku... kecut perut,mula mengambil langkah.. sembunyi.best ke kerja aku ni?xbest kan... rasa cam aku de kusta.orang lari bila jumpa.
Bila buat kursus atau seminar.peserta ramai.kena layan time pendaftaran.layan makan minum, layan penceramah yang pangkat tinggi langit de yang baik jua sombong,kena layan gak tu,pendek kata semua kena perfect.lau tak komplen datang bagai hujan musim tengkujuh.dan kalau perfect.ade ke orang puji atau bagi hadiah atau bagi apa apa yang boleh naikkan semangat kita? rasa cam susah nak percaya kalau ada.
Best ke kerja aku skrang ni?

Jawapannya... bagi aku.Tak best + hampeh + tak tahu ak cakap lah.

kadang risau kalau2... keje tak ikhlas.turun dengan niat mencari rezeki yang halal.tapi bawa pulang dosa selambak.... apa leh aku buat.hanya tembikai yang rapuh, masakan durian nak ku langgar.puas cuba ku motivasikan diri.berjaya tak ku temui jua.

tapi kenapa harini aku rasa a bit ceria? pelik........... memang pelik. gilakah aku?


Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Comments

^_^ oke la tu bila rasa gumbira sampai kat opis.hebat.

Popular posts from this blog

Walimatul Urus

UUUiiiii........ jangan silap paham. ini bukannyer jemputan atau hebahan daku nak kahwin.jangan la tersilap paham... 

Semalam.... sedang duk termenung mengenangkan nasib diri dan merancang masa depan...
ku godek godek la laman sesawang yang boleh mengubat hati lara.tuk cheer up dan menambah semangat diri yang tak berapa nak kental.
terjumpa la satu artikel yang ditulis oleh sorang ustaz yang amatla ku hormati.
lepas bes baca.... ku terpikir pikir.ada betulnya apa yang ditulis.
citernyer pasal orang kita sekarang.Hang Tuah kata... 'takkan Melayu hilang didunia'
tapi nampak gayanya..... secara perlahan lahan.tanpa kita sedari.itu berlaku.


Walimatul urus <- cam kurang betul ejaan ku ni.

tak kesahlah.... asal korunk paham sudoohh....
em... dunia kita laa ni, moden dan canggih babe. so jemputan ke majlis orang kahwin pun turut terkena tempias kemodenan tu heh.
korunk mesti la pernah di tag kat facebook.jemputan ke majlis perkahwinan dari kawan kawan fb anda.itu dah jadik trend sku…

Toyota Vios TRD 2013

This Car Make Me Horny
Vios TRD Baharu From the outside and inside perfect Price RM93,200.00 suitable for small size family www.toyota.com.my/vios/‎ for more information 
* i really want this car but its still not suitable with my pocket yet >.<

Skim Baru Jururawat U29 ( SBPA )

SBPA.... Skim Baru Perkhidmatan Awam topik yang agak hangat dibicarakan di jabatan jabatan kerajaan... macam macam pendapat,macam macam pandangan. ade yang negatif ada juga yang positif. Bila dah dapat borang opsyen tu nanti... bacalah dan fahamilah sendiri. Pendapat saya sendiri. SBPA memang skim yang boleh dikatakan baik. biasalah... tiada apa pun disunia ini yang perfect pasti ada cacat celanya... dan itu pasti bukan janji akan diubah dan diperbaiki dari semasa ke semasa. ramai antara kakitangan kerajaan kini hanya menunggu respon akhir dari CEUPAC sebelum menurunkan tandatangan. Apa apa pun... takperlu gusar.tak perlu risau.
sebab saya seorang jururawat u29 kat sini saya ada lampirkan sekali skim untuk jururawat U29. sila la usha usha.... kenaikan gaji anda untuk skim baru ini....

Dia memberi hanya apa yang diperlukan