Skip to main content

Gooodd Morning......!!!!


Salam 1 Malaysia... gooooooodddd moorrrrrrnniiinnnggggggggg Malaysia...............................
cheh wah... cam dj radio lak rasa..........

Pagi ni.... aku rasa cam ceria sikit datang kerja.tak tahu kenapa.em... rasa pelik menjenguh minda serta hati nie heh.......
Padahal... sebelum nie... hampeh.tekanan jiwa jerk rasa bila tiba time nak bangun tido.Tiap minggu rasa tak sabar nunggu Jumaat menjelma....(ku kan Kelantanese...cuti Jumaat jua Sabtu)
Kerja berlambak menunggu ku di meja.... aku ni nama jerk Nurse.Tapi tak jaga orang sakit.tapi jaga insan insan yang sihat jerk.itu la yang sebabkan aku jadik tawar hati mai kerja la ni. duluu best woo... turun kerja. dah terngiang ngiang dah dalam kepalo hotakku.. hari ni...nak lap badan pakcik,nak gosok gigi pakcik.. then nak ajak pakcik exercise... keluar bilik... gi bilik tv atau pun jalan2 kat koridor wad.lau patient aku ceria,happy,makan pun ok serta senyum lebar... maka aku pulang kerumah bila bes kerja ngan hati yang cukup puas....

Tapi sekarang....kerja aku:  aku gi pantau student.tanya itu ini kat student.sampai student bila jumpa aku... kecut perut,mula mengambil langkah.. sembunyi.best ke kerja aku ni?xbest kan... rasa cam aku de kusta.orang lari bila jumpa.
Bila buat kursus atau seminar.peserta ramai.kena layan time pendaftaran.layan makan minum, layan penceramah yang pangkat tinggi langit de yang baik jua sombong,kena layan gak tu,pendek kata semua kena perfect.lau tak komplen datang bagai hujan musim tengkujuh.dan kalau perfect.ade ke orang puji atau bagi hadiah atau bagi apa apa yang boleh naikkan semangat kita? rasa cam susah nak percaya kalau ada.
Best ke kerja aku skrang ni?

Jawapannya... bagi aku.Tak best + hampeh + tak tahu ak cakap lah.

kadang risau kalau2... keje tak ikhlas.turun dengan niat mencari rezeki yang halal.tapi bawa pulang dosa selambak.... apa leh aku buat.hanya tembikai yang rapuh, masakan durian nak ku langgar.puas cuba ku motivasikan diri.berjaya tak ku temui jua.

tapi kenapa harini aku rasa a bit ceria? pelik........... memang pelik. gilakah aku?


Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Comments

^_^ oke la tu bila rasa gumbira sampai kat opis.hebat.

Popular posts from this blog

Skim Baru Jururawat U29 ( SBPA )

SBPA.... Skim Baru Perkhidmatan Awam topik yang agak hangat dibicarakan di jabatan jabatan kerajaan... macam macam pendapat,macam macam pandangan. ade yang negatif ada juga yang positif. Bila dah dapat borang opsyen tu nanti... bacalah dan fahamilah sendiri. Pendapat saya sendiri. SBPA memang skim yang boleh dikatakan baik. biasalah... tiada apa pun disunia ini yang perfect pasti ada cacat celanya... dan itu pasti bukan janji akan diubah dan diperbaiki dari semasa ke semasa. ramai antara kakitangan kerajaan kini hanya menunggu respon akhir dari CEUPAC sebelum menurunkan tandatangan. Apa apa pun... takperlu gusar.tak perlu risau.
sebab saya seorang jururawat u29 kat sini saya ada lampirkan sekali skim untuk jururawat U29. sila la usha usha.... kenaikan gaji anda untuk skim baru ini....

Dia memberi hanya apa yang diperlukan

Thief - Mark Adam

Thief - Mark Adam (Lyric)
Don’t put your pillow on the balcony Or I will take it with me It’s the only way that I can sleep with you And dream of us two
Don’t leave your lipstick out of your hands I hope you will understand It’s the only way that I can kiss you It’s the only way to be one with you
chorus
I’m gonna steal your heart The way I stole your scarf I’m gonna steal your love3x The way I stole your glove
Don’t you notice I have Worship you since we both were kids I have loved you since first grade I hope its not too late not too late
Don’t leave your toothbrush anywhere With twenty missing don’t you care That I am closer to you You Don’t even know It feels like mouth to mouth and I love it so
I'm gonna give back to you if you say you love me too And everything will be ok okayyyyyyy
I’m gonna steal your heart The way I stole your scarf I’m gonna steal you love3x The way I stole your glove
Don’t you notice I have Worship you since we both were kids I have loved you since firs…